Reisverslag

Door Roger Houben van Sporthuis De Esch zijn ter aandenken van de Camino naar Santiago de Compostela mini-truitjes voorzien van het Camino-embleem en de naam van onze website. Voor geinteresseerden is zo'n mini-truitje te krijgen voor 5 euro per stuk, opbrengst wordt toegevoegd aan de donaties voor het goede doel, het kindvriendelijk inrichten van de kinderafdeling van het azM19-Augustus
Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl

Hoi Willie,
Bijzonder om te lezen hoe je de tocht hebt ervaren en wat het met je doet en deed..........
Het IS niet niks........... We kunnen allemaal met elkaar heel stoer roepen dat "we de Camino lopen of fietse" , maar ik heb sterk het gevoel, dat het andersom is: dat "het de Camino is die je weg bepaald". Vooral je tweede alinea raakte me zeer. Dat is waar het om gaat, denk ik
Fijn je ontmoet te hebben!
Warme groet vanuit Hasselt (Overijssel)
Gerda Meuleman


Dag Willie,
Wij zijn alweer ruim een week thuis en inmiddels alweer volop met onze dagelijkse zaken bezig. In Marines was ik waarschijnlijk door het eten van rauwe tartaar geconfronteerd met buikloop maar na een paar uurtjes extra slaap heb ik me toch weer op de tandem kunnen hijsen. Uiteindelijk hebben we die dag toch nog 80 km gefietst en zijn uitgekomen in St Leger. Alles is toch weer goed gekomen en uiteindelijk zijn wij gefinished in Tours. Daar met de TGV weer naar huis in afwachten wanneer de fiets weer thuis komt. Met interesse jouw website gelezen; complimenten hoe je dat hebt opgezet en hoe lezenswaardig en informatief de nieuwsgeving is. Het ga jullie goed.
Groet, Kees en Marja van der Helm17-Augustus
Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl

Beste Willie,
Geluk gewenst met het volbrengen van jouw camino.
Cor van Vught.


Helemaal super, Willie! Wat een prestatie!
Zal wel een overweldigend lekker gevoel geweest zijn na al die tijd weer je 'eigen' straat in te rijden en je familie weer in de armen te kunnen sluiten. Een enorme schat aan herinneringen nu, die je de rest van je leven kunt blijven koesteren. Lang niet iedereen heeft zoiets mogen beleven (lang niet iedereen zou het kunnen). Geniet nog maar lekker lang na, veel groeten en het allerbeste van ons uit Frankrijk en we hopen zeker jou, eigenlijk meer nog, jullie hier eens terug te zien! Au revoir!!
Theo & Ellen Drummen-Nijssen, Domaine de Montsalvy, Degagnac - Frankrijk


Hallo Willie,
Het is echt een geweldige prestatie. Chapeau, chapeau en nogmaals chapeau.
We hebben met veel plezier je verhalen gelezen. Plaatsen waar we zelf ook geweest zijn (maar dan wel met de auto) haalde voor ons zelf ook weer leuke vakantie verhalen naar boven. Ik heb zelfs vaker in gesprekken met mensen je camino naar voren gehaald. Niet alleen in het kader van lichamelijke prestatie maar ook voor de bijzondere spirit die je hiermee uitstraalt. Zo zie je maar dat jou camino een inspiratie voor iedereen op heel verschillende vlakken kan zijn.
Willie, nogmaals gefeliciteerd met het voltooien van deze prachtige camino. Dikke omhelsing van,
Berry & Renate, Ulestraten


Hallo Willie,
Ondertussen ben je een kleine week thuis. Wat een prestatie heb je geleverd! Geen wonder dat je emotioneel was toen je thuis aankwam en je vrouw en kinderen weer zag. Het was een intense reis en ik denk dat je daar nog lange tijd van kunt nagenieten en alles een plaatsje kan geven.
Nu begint waarschijnlijk het uitzoeken van je duizenden foto's en het wennen aan het "normale"ritme en het afkicken van het fietsen.
Ik wens jou in ieder geval heel veel rust toe de komende tijd en veel plezier bij het fietsen van de classic! Groeten,
Marjolein Diepens15-Augustus
Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl

Beste Willie,
Afgelopen vrijdag zat ik naast Josefien tijdens de lunch en vroegen we ons af of je al thuis was. We hadden allebei te weinig tijd gevonden je te volgen tijdens de terugtocht nadat je Spanje verlaten had.
Grappig dat dat ongeveer een uur voor je daadwerkelijke terugkeeer was.
Super prestatie man, zeker voor zoeen ouwe..
Ik ga nog wat teruglezen de komende tijd. Fantastisch hoe goed alles verlopen is maar dat zal zeker ook aan de hele goede voorbereiding te danken zijn. En nu maar eens goed uitrusten. Tot ziens.
Armand Duijsens


Hi Willie,
Welkom thuis, fijn dat alles zo goed is verlopen en nog bedankt voor je fijne verslaglegging. Ik heb hiervan genoten. Groetjes en tot ziens
Marlies Cleven, Nieuwstadt


Hoi Willie,
Gefeliciteerd, ik heb veel waardering voor jou, je geeft nooit op; daar heb ik ook last van. Groetjes,
Hans Geesink, Schinnen


Willie,
Welcome back in the Dutch mountains. Wat een prestatie van een 60 +er en wat voor een prachtig doel!!! Mijn advies: ofschoon juist op tijd terug voor de DSM Classic zou ik deze dit jaar maar laten lopen, want je fietste elke dag op jouw camino een DSM Classic en dat vaak alleen.
Geert van der Velden13-Augustus
Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl

Beste Willie,
Op de eerste plaats feliciteer ik je ook nog met het TWEEDE deel van je camino in tegenovergestelde richting huiswaarts Geulle. Verder laat ik je nog een keer weten, dat ik genoten heb van je verslag met mooie foto's uit voor ons bekende streken. Spanje is ons tweede vaderland. Hiermee overdrijf ik niet. We zijn in ALLE streken van Spanje geweest en meer dan EEN keer. Ook Santiago de Compostela hebben we vaker dan een keer bezocht, maar dan wel met de auto of de autobus tijdens een rondreis. Hier hoef je geen respect of bewondering voor te hebben, maar dat hebben wij wel des te meer voor jou. Grote klasse voor je moed en uithoudingsvermogen ! Ik denk dat dit blijvende herinneringen voor jou zullen zijn, waar je met veel plezier op zult terigkijken. En terecht. Je vrouw en kinderen zullen blij zijn om je weer in hun midden te mogen hebben. De laatste kilometers en de aankomst bij je thuis zullen best emotioneel zijn geweest, lijkt me. Kijk er met veel plezier op terug en geniet nog lange tijd na. Willie, dat het jou en je dierbaren goed moge gaan.
Met vriendelijke groet, Tiny en Martin Notermans - Dereij, Ulestraten.


Willie
Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van je reuze tocht. Wij staan vandaag nog in Santiago en gaan morgen veder naar Cabo de Finisterre voor de finale van onze reis.
Buen Camino
Henri en Marjolein uit Apeldoorn (nu in Santiago)


Willie,
Een geweldige prestatie. Petje af. Je dagboek op internet was ook erg indrukwekkend. Zoals je zelf al gezegd hebt, heb je veel tijd gehad om na te denken. Vooral over je toekomst. Die ziet er, nu je weer thuis bent, weer rooskleurig uit. Ook kun je, als je alleen bent, genieten van alle kleine dingen, en zie je maar weer eens hoe nietig de mens eigenlijk is. Nu kun je van een welverdiende rust gaan genieten.
Groetjes Wil Vergoossen


Wil,
fijn om te lezen dat eigenlijk alles meegezeten heeft op je camino, tenminste we hebben geen nare zaken kunnen ontdekken in je schrijfsels......En we gaan er ook vanuit dat je er geen dubbel dagboek op na houdt. Ook geweldig zoals het ontvangstcomite je binnengehaald heeft. Het zal zowel voor Bernadette als de jongens met hun partners, familie en vrienden toch wel een opluchting zijn geweest om je heelhuids terug te zien. Chapeau voor deze onderneming. Het zal wel weer even wennen zijn om nu je vrije tijd op een 'normale' manier in te vullen. En ik kan me heel goed voorstellen dat je nu en dan met 'heimwee' aan deze tocht zult terug denken. Wil nogmaals mijn respect voor jouw prestatie maar ook voor Bernadette die je toch maar een 2 maanden heeft moeten missen.
Door jouw aktie geef je de chronisch zieke kinderen wat extra aandacht en mogelijk wat meer plezier. En dan is eigenlijk jouw camino toch meer een plezierrit geworden?!!
Willie we hebben genoten van je verslagen, en ik weet zeker dat je nog avonden met je belevenissen kunt vullen. We horen nog wel van elkaar. Groet Roel de Vos, Bunde

11 Augustus - Terugblik op camino naar Santiago de Compostela

Na 56 dagen, 5380 km, 286 uur fietsen en 45365 hoogtemeter ben ik op vrijdag 10 augustus om kwart voor 2 de Graaf Wolter Hoenstraat ingereden en is bij thuiskomst een einde gekomen aan mijn "Camino naar Santiago de Compostela". Een geweldig ontvangstcomite stond me op te wachten, het moment van het in de armen sluiten van Bernadette, Mark en Fleur en Donnie was de bekroning van deze camino.

Naast hoogtepunten als de aankomst in Santiago de Compostela, het verbranden van kleren in Fisterra en de verrassende ontmoeting met Mark en Fleur op de Puerto de Erro zullen vooral de ontmoetingen en het leven in de natuur me bijblijven. In ontmoetingen is gebleken dat als je elkaars taal niet spreekt, je elkaar toch iets kunt vertellen en elkaar begrijpt. Ook hebben mensen uit alle werelddelen toch vergelijkbare ideeen en idealen. De natuur heb ik echt leren kennen in de vele ritten in eenzaamheid, de flora en fauna ga je dan echt waarderen en je kunt dan gefascineerd worden door kleine dingen als bijvoorbeeld het gedrag van 2 slakken. Ook was er veel tijd om na te denken, over het verleden, het heden en de toekomst.


Ook het iedere dag schrijven van het verslag voor de website en zeker de vele positieve reacties op de verhalen en foto's waren voor mij een extra motivatie tijdens de camino. Ik wil ook iedereen die gereageerd heeft via mail, telefoon of gesprek met de familie hiervoor hartelijk danken.


Gezondheid en goed materiaal zijn ook essentieel om dit te doen. Wat de fiets betreft heb ik zonder ook maar een probleem deze camino volbracht, daarvoor dank aan Jean-Pierre Dieteren van Rijwielhuis J-P Dieteren uit Bunde. Ben verder zeer blij dat ik tijdens de hele camino niet ziek ben geworden en geen ongeluk heb gehad. Ik zie dit als een godsgeschenk voor mijn camino.


Dit godsgeschenk hebben de chronisch zieke kinderen waarvoor we de sponsoractie doen eigenlijk niet. Zij worden iedere keer weer geconfronteerd met onderzoeken, behandelingen en operaties waarvoor opnames in het ziekenhuis nodig zijn terwijl ze eigenlijk recht hebben op een gezond leven in huiselijke kring. Om in het ziekenhuis ook een huiselijke kring te realiseren hebben zij onze steun hard nodig. Velen van jullie hebben daarom onze sponsoractie al gesteund, daarvoor onze hartelijke dank, diegene die dit nog niet gedaan hebben en plezier hebben beleefd aan de website en zo een beetje de camino hebben meebeleefd zouden we willen vragen om toch nog een (kleine) donatie te doen op bankrekeningnummer 1435.57.882 of bankaccount IBAN NL83 RABO 0143557882, BIC code RABONL2U bij de Rabobank Meerssen t.n.v. W.G.M.Bruls onder vermelding van "sponsoractie kinderafdeling azM". Dit rekeningnummer blijft open voor deze giften tot 5 december 2012. Op de website zullen we dan ook het eindbedrag bekend maken.


Verder willen we iedereen danken die Bernadette, Mark en Fleur en Donnie hebben gesteund tijdens deze 8 weken.


Sluiten willen we met iedereen een "bon camino" te wensen voor zijn verdere leven.


Willie, Bernadette, Mark en Fleur en Donnie
Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Hallo Willie
Van harte proficiat met je thuiskomst. Ik heb je iedere dag gevolgd, je mooie verhalen gelezen en de prachtige foto's bekeken. Ik heb grote bewondering voor jou. Je hebt een geweldige prestatie geleverd. Geniet nu maar lekker thuis samen met je vrouw, want die zal voorlopig wel met open mond naar je verhalen luisteren. Tot ziens en nogmaals CHAPEAU.
Groetjes Pierre Kroonen


Hallo Wiel,
Welkom thuis. Ik heb net je laatste (denk ik) reisverslag e/o je aankomst in Gaol gelezen, en ben zeer verheugd dat je je droom tot een goed einde hebt volbracht en dat ook wij hiervan hebben mogen meegenieten, bedankt hiervoor en, we wensen je samen met je gezin voor de toekomst alle goeds toe.
Hartelijke groeten van Jose en Francois Wolters- Simonis.


Hallo Willie, Bernadette en kinderen,
Wat was ik blij dat Wil en ik vanmiddag nog net op tijd waren om getuige te zijn van jouw aankomst thuis.
Heel bijzonder en indrukwekkend, al leek het achteraf nog maar vorige week dat we bij jullie waren om afscheid te nemen voor je grote avontuur.
Hopelijk is alle drukte een beetje achter de rug nu en heb je in alle rust kunnen bijpraten met Bernadette, Fleur en de jongens. Er zullen ongetwijfeld heel wat verhalen en belevenissen de revue passeren in de komende dagen want al die mooie ervaringen zitten in jouw hoofd opgeslagen en ik kan me zo voorstellen dat die eruit moeten om ze te delen met je naasten.
Beste Willie; je missie is volbracht! Je kan MEGA trots zijn op de prestatie die jij hebt neergezet; ons respect heb je! Nu komt de tijd om te genieten van de volgende fase in je leven; die van lekker niks moeten maar alleen nog de dingen doen die jullie zelf willen. Genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft samen met Bernadette. Slaap lekker, voor het eerst weer in je eigen bed vanavond, en neem de tijd om weer te wennen aan het dagelijkse leven thuis. Groetjes en tot snel, Wil en Marina Hellemons, Meers


Willie,
Een warm welkom thuis bij je familie en vrienden!
Gabriel en Annie Groeninckx, Linden, Belgie


Hi Willie
Zo het zit erop, een hele mooie ervaring zo te lezen. Op deze manier kom je er wel achter wat belangrijk is in het leven. Ben benieuwd wat je nu gaat doen. Mooi dat je dit goede doel hebt gekozen. Ik doe al 7 jaar vrijwilligerswerk bij het Ronald MacDonald huis in Maastricht om de ouders van deze kinderen te ondersteunen.
Groetjes Wilma Nijenhuis

Dag 56, 10 Augustus - Hannuit / Thisnes naar Geulle, 69 km, totaal 5380 km

Bij het wakker worden scheen er al een heerlijk zonnetje als voorbode voor een prachtige dag. Na een goed ontbijt samen met Jac naar het centrum van Hannuit om de aankomst van de begeleiding af te wachten. Zij waren om half 8 in Geulle vertrokken en verrasten ons toch nog door om 10 uur van de andere kant het plein op te rijden (foto). Na een emotionele verwelkoming waarbij ik Donnie als eerste van het gezin in mijn armen kon sluiten werd al even bijgepraat waarna vertrokken werd voor de laatste rit van de camino. Via Braives en Waremme werd Tongeren bereikt waar even werd gestopt voor een verfrissing (foto). Dan verder met een tussenstop in Bunde bij Jean-Pierre Dieteren (foto) en Roger Houben van Sporthuis De Esch zodat om even na half 2 de laatste kilometers onder de wielen doorgingen. In Geulle stond al menigeen langs de weg die met applaus ons verwelkomden. Groot was de verrassing en emotie toen ik bij het inrijden van de Graaf Wolter Hoenstraat het welkomscomite en de versiering zag staan (foto). Na de laatste meters kon ik Bernadette, Mark, Fleur en Donnie weer in mijn armen nemen, een moment waarbij een traantje werd weggepinkt (foto). De champagne werd ontkurkt en na een goede slok (foto) werd iedereen van het welkomscomite op gepaste wijze begroet. Onder koffie en vla en ander natje werd daarna de thuiskomst gevierd.

Dag 55, 9 Augustus - Charleroi naar Hannuit / Thisnes, 68 km, totaal 5311 km

Ondanks het lawaai van vanaf 6 uur vertrekkende Ryanair vliegtuigen toch tot de wekker om 7.15 uur doorgeslapen. Vandaag wat later weg omdat ik om 11 uur een afspraak had in Gembloux. Dus rustig op weg, eerst over de autoweg (foto) en daarna onderweg nog even 2 halve baguettes gekocht voor de lunch vanmiddag. Langs de weg stonden in de etalage zelfs stoelen, maar of die te koop waren denk ik niet (foto). In Gembloux trof ik mijn broer Jac, die vanaf nu met me mee gaat als escorte op de motor (foto). Het bleef rustig op de weg dus konden we nog lekker genieten van de omgeving (foto). In Hannuit voor de laatste keer op de camino wijze gezamenlijk de lunch genoten, baguette met worst, en sinas en 2 puddinkjes en een foto laten maken door een vriendelijke Frans/Nederlands sprekende mevrouw (foto). Ook mijn escorte in vol tenue nog even vastgelegd (foto). Wat morgen betreft is er dus al een kleine aanpassing, de motorescorte is al hier. Ook zullen wij morgenvroeg al naar de markt in Hannuit gaan om daar Donnie met zijn metgezellen te treffen. Wat verder nog gebeurt is mij onbekend, laat me dus maar verrassen.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Ha Willie,
Heb de dag van ons afscheid in Tournai nog maar eens een omelet besteld met orangina. Het was even wennen weer alleen te fietsen. Maakte dan ook flinke navigatiefoutjes, uiteindelijk toch nog Geraardsbergen gehaald. De volgende dag was het regenachtig en werd het later mooi. De marktpleinen van Aalst en Lier zijn schitterend. Heel bijzonder onze ontmoeting , twee zo verschillende mannen die elkaar stimuleren, motiveren en toch ook de ruimte laten tot eigen gedachtes. Het kan zo verkeren. Trouwens ik heb geluk gehad, geen lekke band. Wanneer je willie op googlet staat bovenaan een winkel in sexartikelen. Kom goed thuis, Limburg let op Willie is er bijna. Hartelijke groet,
Paul de Vries


Hey Willie,
Ik lees nog iedere morgen jouw reisverslagen met plezier. Het is mooi om te lezen wat je onderweg meemaakt en wie je ontmoet. Het valt me ook echt op dat je reisverslagen heel anders zijn dan aan het begin van je onderneming. Ik kan me voorstellen dat zo'n lange tocht je persoonlijk vormt en dat je heel wat te verwerken hebt. Bovendien snap ik helemaal dat je nu zoveel steun ervaart van alle contacten die je onderweg op doet. In ieder geval is Belgie alweer in zicht en zul je nu steeds meer "Nederlanders/Limburgers" op je pad tegenkomen. Hou vol! Groeten,
Marjolein Diepens


Willie
Op vakantie in de bergen eens rustig gaan zitten om jouw reisverslagen door te nemen. Nog slechts enkele dagen te gaan voordat je je vrouw en kinderen weer in je armen kunt sluiten. Wat een indrukwekkende verhalen. Las nog een stukje over een eenzame fietser hoe sterk die wel moest zijn. Het blijkt maar dat wist ik wel dat hij heel sterk was. Geniet nog van je laatste paar dagen en kijk terug met voldoening terug op deze bijzondere ervaring. Groet en tot binnenkort
Leon Heckmans, Ubachsberg

Dag 54, 8 Augustus - Maubeuge naar Charleroi, 66 km, totaal 5243 km

Op advies van het Office de Tourisme bij vertrek vanmorgen het pad langs de Sambre gekozen. Deze keuze bleek perfect want de eerste 30 km tot Lobbes ging in alle rust. Alleen wat eenden (foto) en vogels, enkele vissers (foto) en wat wandelaars hebben mijn pad gekruist. Na ca. 10 km heb ik de Frans-Belgische grens gepasseerd, heb dit echter niet gemerkt maar zag het aan het toenemen van auto's met Belgisch nummerbord. Ook diverse sluizen gepasseerd om hoogteverschillen te overbruggen (foto). Bij Lobbes werd deze absolute rust ingeruild voor de drukte van de Belgische N-wegen. Om de drukte van de stad Charleroi te mijden werd gekozen voor het volgen van de N-582 die links om de stad loopt door Courcelles en Gosselies richting vliegveld Charleroi. Ik moest naar het vliegveld toe omdat ik daar deze dag mijn overnachtingsplaats heb. Denk dat ik een afslag gemist heb waardoor ik even moest omrijden en op een weg kwam die in Parijs-Roubaix past (foto). Door de korte afstand en de minder interessante tweede helft van de rit was ik lekker vroeg op de plaats van bestemming. Wel nog een batterij voor mijn polar kilometerteller kunnen kopen in Gosselis daar de 2de bijna leeg was. Kan nu dus de totaal gereden kilometers perfect aflezen.


Morgen fiets ik naar Thisnes bij Hannuit waar ik vrijdag zal worden afgehaald door diegene die me ook hebben weggebracht. Zwager Jan Wijnen, broers Jean en Frans Bruls en mijn petekind Edwin Bruls zullen onder aanvoering van Donnie en onder motorescorte van broer Jac Bruls om half acht bij ons thuis vertrekken en dan naar Thisnes komen, ongeveer 64 km. Samen zullen we dan de laatste rit van mijn camino doen, de aankomst in Geulle zal tussen 1 en 3 uur in de middag zijn. Bernadette, Mark en Fleur zullen thuis zijn ter verwelkoming.

Dag 53, 7 Augustus - Cambrai naar Maubeuge, 71 km, totaal 5177 km

Na een kop koffie ter afscheid zijn Paul en ik weer ieders eigen weg gegaan (foto). Voor mij betekende dat met een rustig tempo richting de Frans-Belgische grens bij Maubeuge. De zon liet het echter afweten waardoor het er een beetje donker uitzag (foto) en ook niet te warm was. Toch kon ik weer kilometers ver kijken en genieten van de uitzichten. Onderweg ook herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog gezien zoals een Brits kerkhof (foto). De kerken onderweg waren nog niet open, dus konden alleen maar van buiten worden bekeken. In Bavay werden net de resten van de brocante met kermis opgeruimd, bij het gemeentehuis stonden nog 2 grote poppen (foto). Ook kapellen en wegkruizen waren er weer genoeg (foto). In Maubeuge was er ook aandacht voor de oorlog (foto). Al met al een leuke, rustige tocht met weer genoeg te zien.

Dag 52, 6 Augustus - Compiegne naar Cambrai, 115 km, totaal 5106 km

In de pelgrimsrefugio ontmoette ik Vera Hazebroek en Joris van Kessel met hun dochter Elisa, 13 maanden oud (foto). Zij wandelen dit jaar van uit hun woonplaats Antwerpen naar Parijs en doen 20 tot 25 km per dag. Voor vervoer van Elisa hebben ze een wandelwagentje en een draagzak bij zich. Volgend jaar doen ze misschien wel meer van de camino. Een pluimpje voor Elisa want tijdens de nacht heeft zij en wij goed kunnen doorslapen. Tegen zessen kregen we nog meer logees, namelijk Suzanne en Guy Vercouteren uit Lommel (foto). Zij zijn van huis uit vertrokken en wilden door Parijs fietsen waarna hun zoon hen zou komen ophalen. Echter door discussie met twee beheerders van het pelgrimsverblijf zijn ze vermoedelijk van gedachte veranderd en fietsen ze door naar Chartres. Tijdens het naar het eten gaan nog even de Cathedraal van Compiegne in, waarlijk ook weer een prachtig en interessant bouwwerk (foto). Vanmorgen dan na gezamenlijk koffie te hebben gedronken op pad. Ik weer samen met Paul de Vries die graag einde van de week in Utrecht wil aankomen. Daarom zijn vraag of we niet tot Cambrai zouden kunnen geraken vandaag. Dit hebben we dan ook maar gedaan. Voordeel was dat we de wind echt in de zeilen hadden en dus goed tempo konden maken. Onderweg toch nog van alles bekeken, zoals een Frans kerkhof van de 1ste en 2de WO en de stad St.Quentin waar we een heerlijk omelet met bacon hebben gegeten. En of het zo moet zijn, voor de 3de keer kreeg ik net 5 minuten voor aankomst op eindbestemming een regenbui over me heen. Door de aankomst in Cambrai stopt voor mij het volgen van de St.Jacobsroute en ga ik nu de richting in van Charleroi, Tongeren en vrijdag de thuisbasis Geulle. Totaal nog 215 km te gaan die ik over de volgende 4 dagen zal verdelen, worden dus heerlijke afbouw ritjes. De rit van vrijdag zal ik een van de komende dagen iets meer beschrijven, tenminste als ik ze zelf in de hand heb.

Dag 51, 5 Augustus - Marines naar Compiegne, 96 km, totaal 4992 km

Gisteren was het in het hotel een samenkomst van camino-fietsers. We troffen eerst Gerard de Vries (foto). Hij is afkomstig uit Putten, gaat naar Santiago de Compostela en wil dan ook terugfietsen, eerste idee is tot Bordeaux, maar kan naar situatie ook verder zijn. Zijn doel is om na een moeilijke periode in zijn leven, zijn vrouw is vorig jaar overleden, terug en vooruit te kijken op zijn leven. Even later kwamen Kees en Marja van der Helm uit Pijnacker er bij (foto). Zij zijn onderweg naar Tours en hebben een probleem met een spaak in het wiel. Dit probleem is verholpen doordat Kees met een taxi met het wiel naar een rijwielherstelplaats is gegaan 15 km verderop. Vandaag zouden ze dus verder kunnen, echter Kees heeft 's avonds tijdens ons heerlijk etentje tartaar gegeten met het gevolg dat hij de nacht niet in bed heeft kunnen doorbrengen. Vanmorgen dan maar met 3 onderweg waarbij wij naar het noorden gingen en Gerard de Vries naar het zuiden. Het terrein was redelijk golvend, rustig van verkeer door de zondag en een goede temperatuur met de wind in de rug. Vandaag hadden we Fransen die onze vraag naar de weg totaal negeerden maar ook Fransen die ons zelfs begeleiden om de weg te wijzen. Buiten een Belg met zijn dochtertje die een stukje van de route ter verkenning fietst zijn we vandaag niemand tegengekomen. Omdat ik nu samen fiets met Paul de Vries heb ik ook enkele foto's waar ik zelf op sta (foto's). Om de sfeer van de rit en de omgeving weer te geven is een opname toegevoegd (foto). Bij aankomst in Compiegne kregen we nog even een regenbui over ons hun. Bij het Office de Tourisme naast het Hotel de Ville (gemeentehuis, foto) kregen we een code voor toegang tot het pelgrimsverblijf in de oude Karmelietenkapel, Rue Lazare 37bis, kosten 10 euro per persoon.

    < Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >