Reisverslag

Dag 50, 4 Augustus - Chartres naar Marines, 109 km, totaal 4896 km

Gisterenavond nog even door Chartres gelopen en nogmaals de Cathedraal bezocht. Opvallend vond ik het "labyrint" waar veel vrouwen en mannen in rondliepen (foto). Nog niet uit Chartres vanmorgen was de eerste ontmoeting er al met Lizzy en Koos Aaldering uit Doesburg bij Arnhem (foto). Zij zijn van huis uit op weg naar Santiago de Compostela en hebben daar 5 weken de tijd voor, tot eind augustus. Het was Lizzy's idee maar Koos is ook echt enthousiast geworden. Na bon camino gewenst te hebben eerst nog een baguette en een chocolade gebakje gekocht en dan onderweg, eerst naar Maintenon. Na ongeveer 40 km eten op een bankje voor een kerk, hierdoor zag ik een fietser langs flitsen en heb deze dus gemist. Even verder na St.Martin-des-Champs haalde ik Paul de Vries uit Utrecht in (foto). Hij was met de trein naar Larret in de Dordogne gegaan om een Franse vriendin op te zoeken en heeft toen besloten om met de fiets naar huis te gaan. Dus, fiets gekocht, een Gitane, de Franse economie gesteund en onderweg. Vanaf de ontmoeting hebben we de rit samen gedaan en zullen ook morgen samen fietsen. En toen waren er de kranige Belgische vrouwen, want die zijn er ook. Als eerste stel kwam er aan Martine Kool en Mechtilids Lelie, uit Zele en Hamme (foto). Hun doel dit jaar is Poitiers. Om de bocht, een beetje verstopt tussen twee auto's troffen we Els Degreef en Hanne Gulikers (foto), beide uit Antwerpen. Hanne heeft zelfs voorouders uit ons Limburgse land. Zij zijn vriendinnen, collega's en wat nog meer van elkaar en fietsen voor lol en plezier en de mooie natuur dit jaar naar Tours waar de vader van een van hun ze komt ophalen. Volgend jaar zal dit avontuur een vervolg krijgen. Naast de ontmoetingen was het meest opvallende van dit gebied de vele maneges en weiden met paarden, ze waren gewoon niet te tellen (foto). Na nog de kerk van Vigny bezocht te hebben werd een bed gevonden in Marines zodat morgen tot Compeigne ons nog 88 km wacht.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Hallo Willie,
We zijn trots op jou! Het is een hele prestatie en vast een hele mooie reis geweest. Geniet lekker na en ik hoop dat je vele dankbare gezichten gaat zien in het ziekenhuis in Maastricht. Hartelijke groeten, Truus Tiemersma, Montfort


Ha Willie,
Leuk wat te horen en je site te lezen. Herkenning, ook voor mij! Inmiddels al aardig onderweg naar huis?
Ik ben een week thuis nu en weer aan het werk. Maar ik moet wel landen! Vreemd, na 2 maanden "" vrijheid" en ruimte en alleen zijn, weer "in de materie" te zijn. Maar dat komt wel weer! Goede thuiskomst alvast!
groet, Gerda Meuleman, Hasselt - Overijssel


Dag Willie,
Na de eenzame tochten over de verlaten Spaanse vlakten, kom je nu weer veel interessante mensen tegen, elk met hun eigen doel en hun eigen ervaringen en lief en leed. Dat is een van de mooie ervaringen op zo'n tocht. Veel onverwachte momenten op zo'n goed voorbereide reis!
Dat het weleens mis gaat en je de verkeerde afslag neemt, hoort er ook bij. Dat zorgt ook voor verrassingen en hoort bij het avontuur. Bijkomstig voordeel is dat het goed is voor de sponsoring door alle mensen die je per kilometer steunen.
We merken dat jouw geliefden hier de dagen nu aan het aftellen zijn, maar laat je daardoor niet opjagen: geniet van elk moment, ook van de regen, de tegenwind, de spierpijn en de niet bedoelde omweg!
Miriam en Pierre van Dyck, Schin op Geul

Dag 49, 3 Augustus - Cloyes-sur-le-Loir naar Chartres, 76 km, totaal 4787 km

Gisterenavond nog even de kerk van Cloyes-sur-le-Loir bezocht omdat er een oud stenen St.Jacobsbeeld staat en een etappeplaats was voor pelgrims (foto). Ook een stempel gezet op de Credencial. Vanmorgen iets later vertrokken dan normaal omdat het een korte rit zou zijn maar door de vele ontmoetingen werd het in tijd toch nog een lange toer. De eerste ontmoeting was voor de poort van het kasteel van Chateaudun, daar trof ik Els Celie en Rien van Tuil uit Dordrecht (foto-2). Zij fietsen dit jaar gewoon om te fietsen van Dordrecht naar St.Jean-Pied-de-Port en zullen vermoedelijk over 2 jaar de rest van de camino doen. Zij vertelden me al dat er nog diverse zouden volgen. En ja hoor, even na Chateaudun kwam Emke Koops aangefietst (foto-3), al weer een vrouw alleen op pad. Daar zij in Haarlem woont en daar ook gestart is rijdt zij echt de St.Jacobs fietsroute. Dit jaar maar tot Tours daar ze zaterdag de bus moet nemen om maandag weer te gaan werken. Even verder trof ik Krisjan Schellingerhout en Rene Nijman uit Den Haag (foto-4). Hun einddoel is Santiago de Compostela, dus doen de echte camino. Op een landweg na Bonneval kwamen Job van Voorst en Marion van de Ven er aan (foto-5). Vertrokken in Weesp gaan ze nu tot St.Jean-Pied-de-Port. Heb hun voorgesteld om een afspraak te maken dat ze volgend jaar de rest van de camino doen. Zij vertelden dat ze in Belgie enkele lekke banden hadden gehad door punaises. De laatste ontmoeting was met Dick Jongeling en Luc Wink uit Beverwijk (foto-6). Hun reisdoel is Bordeaux om dan naar Montpellier te gaan en naar Nederland terug te vliegen. Ook zij hadden last gehad van punaises. Naast deze ontmoetingen was vooral het deel van de rit langs de rivier de Loir indrukwekkend.

Dag 48, 2 Augustus - Tours naar Cloyes-sur-le-Loir, 113 km, totaal 4711 km

Gisteren, tijdens het wandelen in de stad zag ik een speciale tandem, natuurlijk van een Hollands echtpaar (foto). De man vertelde dat hij altijd op zijn vrouw moest wachten, nu komt ze steeds voor hem aan. Zij waren tochtjes lans de Loire aan het maken, per jaar haalden ze ettelijke duizenden kilometers. Mijn uitzicht vanmorgen was minder fraai dan gisteren, keek namelijk uit op het station van Tours en de hoogbouw. Daarom maar snel onderweg. De stad werd verlaten over de hangbrug over de Loire (foto). Daar de route nu alleen maar richting het zuiden is beschreven dien ik terugwaarts de beschrijving te lezen. Dat dit niet altijd gelukt is blijkt wel uit het feit dat ik wat kilometers meer heb gedaan van de afstand op de kaart. Een mooie stad die ik heb aangedaan is Vendome (foto). Even na Vendome ontmoette ik Marien Schelhaas uit Den Haag (foto). Als voeding was hij net bezig met een lolly. Hij was op 25 juli thuis vertrokken en ging nu tot Tours waar hij zaterdag de trein zou nemen naar huis. De rest van het traject was voor een volgende keer. Hij vertelde me al dat ik twee broers zou ontmoetten waarvan eentje er een beetje door zat. Dit gebeurde dan ook 6 km verder. Daar kwamen ze aan, Cor en Rien van Oers uit Amerongen (foto). Cor, voor op de foto, is fervent fietser en heeft dit jaar al een rondje Hongarije er op zitten, nu totaal al 6000 km. Voor Rien is het de eerste echte rit, dus te begrijpen dat hij het soms moeilijk heeft. Zij waren op weg naar Tours en vandaar uit wilden ze terug naar Nederland over een beetje de route die ik in het begin gevolgd heb, dus ook door de Ardennen. Daarna weer op weg om een slaapplaats te vinden met soms heel mooie plaatjes (foto).

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Hoi Wiel
Hoe gaat het nog, beginnen je benen nog niet tegen te sputteren, volgens mij uit je berichten te lezen gaat alles nog goed met je, je moraal is ook nog goed, dus nog eventjes afzien en je uitdaging zit er na negen dagen op, vele groetjes en goede killometers toe gewenst door Nelly en Jean

Dag 47, 1 Augustus - gite La Girardiere in Antran naar Tours, 78 km, totaal 4598 km

Net de ogen open zag ik naar buitenkijkend een prachtig plaatje (foto) welk me voldoende motivatie gaf om weer op weg te gaan. Na een Frans ontbijt voerde de rit langs de rivier de Vienne (foto) tot aan Nouātre waar meer het binnenland werd ingetrokken. Ook kerkjes kwamen weer aan bod zoals de kerk van Ste.Maure-de-Touraine (foto). Hier ontmoette ik ook Marijke van der Stigchel uit Groningen. Ze vertelde dat zij eigenlijk met haar zoon zou gaan maar die vond haar tempo te laag. Na eerst een stukje vooraf gedaan te hebben is ze op 22 juli in Aalst definitief vertrokken. Eindpunt voor haar is Santiago de Compostela. Heb haar gezegd dat Nederland toch veel stoere vrouwen heeft die in hun eentje deze tocht door bossen, heide en uitgestrekte landerijen maken. En daar waren ze weer, de rood-bruine koeien die ik ook op de heenreis heb gezien (foto). In de buurt van Ste.Catherine-Fierbois kwam er weer een eenzame fietser me tegen. Bleek Erik Schnitger te zijn uit Pijnakker bij Delft. Hij was 10 dagen onderweg, zijn doel was niet Santiago de Compostela maar meer de Pyreneeen en mogelijk Lourdes. Hij wilde wel terugfietsen naar Nederland over de route "Langs Oude Wegen", dus in tegengestelde richting als ik heb gedaan. Na de vliegkunsten van een vogel bekeken te hebben en geluncht te hebben in Veigne werd al vroeg Tours bereikt.

Dag 46, 31 Juli - Maisonnay naar gite La Girardiere in Antran, 112 km, totaal 4520km

Eerst een super ontbijt genoten bij Bart en Christa (foto) waardoor de eerste uren van zelf gingen. Het landschap was weer hetzelfde als na vertrek in Royan. Al snel had ik de 1ste ontmoeting, nu met een eekhoorn (foto), die na de foto snel weer in het struikgewas verdween. Niet verderop zag ik een tweede dier op de rand van het struikgewas. Van verre ging die nog even op zijn achterste poten (foto) zitten om beter te zien wat er aankwam en toen ook snel in het struikgewas. Welk dier het was weet ik niet, kan iemand me dit vertellen. En dan natuurlijk de ontmoetingen met mede-fietsers. Eerst haalde ik er twee in in Iteuil. Bleken Annemieke en Robbert uit Rotterdam te zijn (foto) die geen camino deden maar een rondrit Tours - Bordeaux - de kust -Tours. Hiervoor hadden ze 3 weken uitgetrokken. Ik heb een stukje met hen meegereden, in Benoit voor Poitiers ben ik de kerk ingegaan en zij verder. In Poitiers, nadat ik de Cathedraal had bezocht, ontmoette ik Tini en Vincent Beijer uit Doetichem (foto). Zij waren op 16 juli gestart in Haarlem, het startpunt van deel 1 van de St.Jacobs fietsroute en wilden dit jaar gaan tot St.Jean-Pied-de-Port. Reden natuurlijk geen tijd in verband met werken. De koek was nog niet op want tussen Dissay en Traversais kwam ik Johan en Jet den Hollander tegen (foto). Zij waren ook op 16 juli vertrokken uit hun woonplaats Bergen in Noord-Holland. Hun plan is om naar Santiago de Compostela te fietsen en ook door te gaan naar Fisterra. Tot begin september hebben ze daar tijd voor. Na deze mooie dag, de zon scheen weer overvloedig, heeft het Office Du Tourisme een plaats geregeld in gite La Girardiere in Antran.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
beste willie,
na liefst vijf en veertig eenzame dagen, nu nog slechts een dag of acht, en jij hebt een uitzonderlijke zeer inspannende doelstelling volbracht. laten wij daarom dan ook met supporters en sponsoren nu reeds hopen, dat jouw pelgrimsaktie voor zieke kinderen hierna nog niet is afgelopen.
vr. gr. annie en jo kurvers

Dag 45, 30 Juli - Saintes naar Maisonnay, 92 km, totaal 4408 km

Na een stevig ontbijt is met een mooi zonnetje en aangename temperatuur vertrokken uit Saintes. De wind zou de hele dag voor verkoeling zorgen en ook een beetje duwen in de rug. Net als gisteren is het decor vandaag ook gemaaide korenvelden en wijngaarden (foto). Vandaag maar een fietser op de camino tegengekomen, namelijk Maryan Meerman uit Amsterdam (foto). Zij is op 16 juli vertrokken en is zeker van plan Santiago de Compostela te bereiken. Of ze ook naar Fisterra gaat wist ze nog niet. Hebben meer dan een half uur ervaringen staan uitwisselen en anekdotes te vertellen, de tijd vliegt dan zo om. Zij was zwaar bepakt met tent en keukengerei en was van plan om in St.Jean-Pied-de-Port nog eens goed haar spullen te bezien wat ze nu wel en niet nodig heeft. Na dit gesprek met de wind in de rug over stille wegen naar Melle waar nog een stempel is opgehaald bij het Office de Tourismus. Dan naar Maisonnay naar La Fleur de Maisonnay (foto). Gisterenavond is dit adres gevonden via internet en natuurlijk direct interessant vanwege een deel van de naam, Fleur. Even bellen leerde dat deze relais beheert wordt een Nederlands echtpaar Bart en Christa Beydals. Zij hebben enige bekendheid gekregen door deelname aan het programma "Ik vertrek", uitzendingen van 8.10.2010 en 25.2.2012 ( www.relaislafleur.com ). Toen ze van mijn camino en goede doel hoorden wilden ze me direct ontvangen en me als sponsoring extra in de watten leggen met o.a. een mooie kamer en een aangepast ontbijt met voldoende calorieen voor een fietser. Dus nu lekker relaxen.

Dag 44, 29 Juli - Montalivet-les-Bains naar Saintes, 74 km, totaal 4316 km

Gisterenavond en vanmorgen even genieten van het geweld van de zee (foto's). Dan op pad naar Pointe de Grave om daar het veer naar Royan te nemen. Wederom van begin tot einde fietspad met joggers. Bij aankomst bij het veer vertrok die net, dus even 45 minuten wachten. In 20 minuten werd de oversteek over de Gironde gedaan (foto), is dus de enigste afstand die ik op mijn camino niet gefietst heb. Even door de drukke stad manoeuvreren en dan weer in het rustige boerenland van Frankrijk. Op de velden staat nagenoeg geen koren meer, is wel veel grijzer van kleur (foto) dan het goud-gele koren in Spanje. Verder zijn er veel velden met zonnebloemen en omdat ik in de Cognac-streek ben zijn er ook wijngaarden. Net na Varzay, dus even voor Saintes, ontmoette ik de Nederlandse familie Van der Vlerk uit Havelte in Drenthe (foto). Tobias, Klaartje, Luk, Fitz en Lowise waren met de auto naar Tours gereden en vandaar uit met de fiets op weg naar St.Jean-Pied-de-Port. Onderweg doen ze camperen, hebben dus tenten bij zich en koken zelf. Heb met grote bewondering hun verhaal aangehoord en vind het prachtig dat ze op deze wijze een deel van de camino doen. In verhouding is hun bepakking veel meer dan de mijne en trekken de ouders ook nog ieder een kind mee de bergen op. Ook is mijn bewondering groot voor ik dacht Luk die zelf de afstand fietst. Ze verwachten over twee weken in St.Jean-Pied-de-Port aan te komen en nemen dan de trein naar Tours om de auto op te halen. Waarlijk een applaus is op zijn plaats. Na de ritten van gisteren en eergisteren vond ik het vandaag na 74 km wel voldoende en ga nu even genieten van Saintes.

Dag 43, 28 Juli - Belin-Beliet naar Montalivet-les-Bains, 139 km, totaal 4242 km

Na een super ontbijt van 3 gekookte eier, 3 plakken worst, 2 plakken ham, 1 grote plak gerookte ham, een halve baguette, een croissant, koffie en orange jus voor 6 euro in "Relais d'Alienor" (foto) op pad voor de laatste grote verplaatsing. Na 1 km kwam ik op een fietspad, piste cyclable, en dit is doorgegaan tot het einde van de rit (foto). De rit voerde ook steeds door bos en heide, een groot gedeelte achter de duinen, de oceaan was niet echt te zien. Soms fietsten enthousiastelingen mee om me de route te wijzen zoals bij Ares (foto). De ontmoetingen waren beperkt tot twee gesprekken, het eerste met Stefan Pieters, nu wonende in Londen, maar geboortig uit Engin in de Walen (foto). Hij was van Londen onderweg naar een plaats iets verderop dan wij elkaar ontmoet hebben, dus geen camino voor hem. Het tweede gesprek was met Aad en Willy Poot uit Leeuwarden. Zij waren nu 3 weken onderweg, vertrokken in St.Jacobi-Parochie. Hun einddoel dit jaar was St.Jean-Pied-de-Port. Een volgende keer zullen ze de camino afmaken. Steeds hoor ik weer dat door het werk de tijd ontbreekt om de camino geheel te doen, wat een geluksvogel ben ik nu. Aangekomen in Montalivet-les-Bains kreeg ik toch een eerste zicht op de oceaan ( foto). Nu het verslag klaar is zal ik eens een uitgebreidere kijk gaan nemen.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Beste Willie. Reeds eerder en vrijwel aan het begin van je indrukwekkende pelgrims-solo actie, heb ik je voorgesteld achteraf als je weet thuis bent een aardig boekwerkje samen te stellen met al je prachtige ervaringen die je hebt opgedaan in die 2 unieke prachtige maanden in jouw leven. Wat schets mijn verbazing. Zeer recent lees ik dat ook een andere bewonderaar je heel vriendelijk vraagt, om mede voor jouw goede doelactie, voor de speciale afdeling van het AZM hieraan een vervolg te gaan geven.Tenslotte: Wij kunnen ons voorstellen dat het voor jouw een onvoorstelbaar emotioneel moment moet ziijn geweest, toen daar plotseling uit het niets je zoon Mark en vriendin Fleur voor je verschenen. Om over wonderen te spreken: Dit is eigenlijk op dat moment heel eventjes een echt wereldwonder voor jouw geweest. Wij wensen je nu reeds een zeer veilige en gezonde thuisreis toe.
Annie en Jo Kurvers, Geulle

Dag 42, 27 Juli - Dax naar Belin-Beliet, 127 km, totaal 4103 km

Afgelopen nacht heeft het aardig gedonderd en gebliksemd, de eerste uren van de rit was de temperatuur dan ook erg goed met soms nog natte wegen. Al snel werd een gebied bereikt met veel bos, heide en soms maisvelden. Dit zou de hele dag zo doorgaan, met het enigste verschil dat na een tijdje er alleen nog maar naaldbomen stonden (foto's). Vanaf toen werd ik begeleid door het helse geluid van de boomkevers. Ook nog een ree gezien maar was te laat om een foto te maken. Wat ook speciaal was is de manier hoe ze hier laten zien dat iemand bv. 50 of 60 jaar is geworden. In de tuin voor het huis wordt dan een versierde boom neergezet (foto). En dan natuurlijk de contacten met pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Ik ontmoette een Franse wandelaar en een Nederlandse fietser die geen tijd voor een gesprek hadden. Een Nederlandse vrouw uit Amsterdam vertelde dat ze gestart was in Bordeaux, eerder had ze al Amsterdam - Bordeaux gefietst, en nu Santiago wilde halen. Een uitvoerig gesprek over de camino en hun aanpak had ik met Henri Ververs en Marjolein Meurs uit Apeldoorn http://vananaarsdc.blogspot.nl/ (foto). Zij vertelden ook dat ze de mensen uit Staphorst, die ik gisteren heb beschreven, in Belgie hebben ontmoet. Op het einde van mijn rit was het problematisch een slaapplaats te vinden. Is na ca. 25 km verder fietsen gelukt in bar relais d'Alienor, die eigenlijk geen kamers verhuren maar mij de gelegenheid geven om mijn matje uit te rollen en lekker te douchen.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Hoi Willie,
Ik zie dat je vandaag waarschijnlijk weer een mijlpaal (1 van de velen) hebt bereikt, namelijk de 4000 km. Well done! Fijn weekend en zet hem op!
Groeten, Marjolein Diepens


Ha die Willie,
Super dat die motivatie er nog steeds in zit en natuurlijk hoef je je niet te haasten; een dag meer of minder maakt ook niet , toch?? Het spreekwoord zegt immers haastige spoed is zelden goed dus volg gewoon je schema en tempo zoals je oorspronkelijk ook van plan was.
Het lijkt me echt zo speciaal om onderweg zoveel verschillende culturen en achtergronden te ontmoeten; ervaringen op te doen die je nooit van je leven meer zult vergeten. Tegelijkertijd is er op een missie zoals deze, waarop iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, geen onderscheid, geen haat en nijd maar alleen een saamhorigheid die je alleen kunt ervaren als je het zelf hebt meegemaakt. Samen een op weg naar het ultieme doel; je camino te volbrengen! Zelf had ik een soortgelijk overweldigend gevoel bij de lichtprocessie in Lourdes. Daar heerst zo'n serene rust, zo'n gevoel van liefde ten opzichte van je medemens ongeacht ras of huidskleur dat je er niet anders dan emotioneel van kunt worden. Iedereen is er immers met dezelfde intentie en iedereen heeft daar zijn momenten van bezinning en respect. Iets wat in onze huidige samenleving vaak ver te zoeken is helaas. Als je dan ook nog met je fiets of te voet de eindstreep weet te behalen is dat nog intenser en emotioneler dan wanneer je net als ik met het vliegtuig reist. Voor nu; houd je taai en pas goed op jezelf!
Bon Camino, Groetjes,
Marina Hellemons en familie, Meers

Dag 41, 26 Juli - St.Jean-Pied-de-Port naar Dax, 97 km, totaal 3976 km

Na nog een heerlijk ontbijt in L'Esprit du Chemin en een laatste foto in de richting van de thuishaven (foto) op pad richting Dax. Was weer merkbaar dat ik op camino-wegen reed want kwam vandaag diverse fietsers en wandelaars tegen. Eerst twee Nederlanders die tot Logrono zouden gaan, daarna Daniel uit Hatten bij Strassbourg (foto), welke toevalligerwijze de nacht zal gaan doorbrengen in L'Esprit du Chemin. Hij zou mijn groeten overbrengen aan de hospitalieros. In ons gesprek begon het net wat te regenen dus snel maar door. De landelijke omgeving van weiden met koeien was een goede inspiratiebron om lekker rustig door te fietsen. Dat ik weer in Frankrijk was bleek ook uit de veldkruizen die weer op vele hoeken stonden. Door Pierre van Dyck is een tijdje geleden het antwoord gegeven waarom die staan, daarom ook maar eens gekeken bij een kruis welk jaartal vernoemd is (foto). Bij dit kruis staan er twee, 1896 en 1927. Na nog een Belgisch gezin met 3 kinderen gesproken te hebben en een koppel uit Staphorts, de vrouw afkomstig uit Peru, was er gelegenheid om weer eens Gaols plat te praten. Kwam namelijk bij Sorde-l'Abbaye Jose Rompelberg uit Eijsden tegen (foto), die ook op weg was naar Santiago de Compostela. Jose vroeg me de groeten over te brengen aan Peter van Caspar (Thijssen) en Harie Neven, bij deze dus gedaan. We hebben lekker effe in het plat kunnen bomen. Middels het "Office de Tourisme" onderdak gevonden in l'Arrayade in Dax.

Enkele leuke ontvangen reacties, bedankt hiervoor !!
Wil je de camino een leuke reacties sturen, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl
Hoi Wiel
Hierbij wensen we je een goede terug reis,hebben genoten van je verslagen en fotos op internet. Zo te horen gaat het nog altijd goed met je, geniet er nog maar van want het zijn nog heel wat kilometers plus mines 1400.
Groetjes Marion en Jac, Maastricht.


Hallo Willie,
Wat leuk de ontmoeting met Mark en Fleur daar in Spanje. Nu ik hoor dat je samen met Mark de Roelandspas bent opgereden en dan ook nog met auto-escorte van Fleur (lijkt iets op een ploegenrit), dringt zich bij mij onwillekeurig de gedachte op aan de Tour de France 2012 met de voor Nederland zo povere resultaten. En tegelijkertijd schiet me nog iets door het hoofd: heel lang geleden toen we allebei nog werkten zaten we eens bij elkaar over het werk te praten en over strategie en aanpak en dit soort dingen en nu herinner ik me dat je toen eens de rhetorische vraag stelde (weet niet meer in welk verband): hoe sterk is de eenzame fietser ? Met deze gedachten over heden en verleden weet ik nu het antwoord: de eenzame fietser is heel sterk. Hou vol en kom heelhuids weer thuis. En nog iets: breng s.v.p. het weer mee dat we op de vele zonnige foto's zagen. We snakken ernaar en ook al is het toevallig vandaag zo warm dat de mussen van de dakgoot vallen, het heeft er alle schijn van dat de zomer in Nederland in 2012 valt tussen 21 en 27 juli. Tot ziens en vele groeten, ook van Tony.
Hans Repin, Brunssum

    < Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >