Reisverslag

15 Juni - Op bezoek bij de burgemeester van Meerssen
Willie op bezoek bij burgemeester mr Ricardo Offermanns van de gemeente Meerssen. Klik op de link voor een verslag http://www.meerssen.nl/
14 Juni - Fietsen met bepakking

Om te wennen aan het fietsen met volle bepakking is een rondje van 30 km gemaakt met ca. 12 kg gewicht in de fietstassen.

9 Juni - Bedevaart naar en zegening in Scherpenheuvel in Belgie

Als afsluiting van de voorbereiding ben ik samen met Jean op bedevaart gegaan naarScherpenheuvel (foto). De totale afstand van 166 km en de stevige tegenwind op de heenreis maakten er echt een bedevaart van. De mooie natuur langs de kanaalroute en het Belgische fietsroutenetwerk waren echter inspirerend. In Scherpenheuvel ben ik gezegend door pastoor L.Van Rompaey (foto), waarna een stempel is gehaald in de sacristie. Na een kop koffie is met wind in de rug naar huis gefietst. In Meldert bij Diest werden we nog eens gezegend door een fikse regenbui. Via Lummen, Genk en Zutendaal werd Uikhoven bereikt waar na de dorst gelest te hebben het veer werd genomen voor de oversteek van de Maas naar de thuisbasis in Geulle.

8 Juni - Nieuwe Tenue
7 Juni - Artikel in Trompetter 07-06-2012 en Geulbode 06-06-2012
Klik op de foto voor het volledige artikel
2 Juni - Ophalen pelgrimsstempel bij St.Gerardus in Wittem

Na bezoek aan Jean-Pierre Dieteren is de route aangepast om de kaartenmap op te halen bij Jean Habets in Schin op Geul. Dan maar van daar uit naar Wittem en daar de pelgrimsstempel (foto) gekregen in de St.Gerarduskerk (foto) voor de Credencial del Peregrino (foto). Dit rondje afgemaakt langs Gulpen, Reijmerstok, Bruisterbosch, St.Geertruid, Moerslag, Mesch en dan de Molenweg naar Meerssen en thuis. Was plaatselijk lekker druk door deelnemers aan de toertocht Limburgs Mooiste.

31 Mei - Rondje langs de rivier de Maas

Om 2 dagen achter elkaar 100 km te fietsen is met Jean een rondje gemaakt langs de rivier de Maas. Eerst door Nederlands Limburg waar bij Maasbracht de Maas is overgestoken (foto) richting Wessem en het witte stadje Thorn. Voor de terugweg is de route gevolgd in Belgisch Limburg langs Maaseik, de bedevaartplaats Heppeneert (foto) en Dilsen naar Kotem waar wederom de Maas is overgestoken om via Elsloo naar huis te gaan. Totale afstand 106 km, gemiddelde snelheid 24,2 km/uur.

30 Mei - Rondje Echt - Koningsbosch - Sittard

Rondje van 104 km door Midden-Limburg om te genieten van het vlakke landschap.

26 Mei - Bedevaart naar Val-Dieu en Chapelle Moresnet

In een stralende zon is eerst bij Mesch over de grens naar Belgie gefietst en daarna door de Voerstreek naar Val-Dieu (foto). Jammergenoeg was alles nog dicht, dus geen stempel te krijgen. De route werd vervolgd over Clermont (foto), Henri-Chapelle en Montzen naar Chapelle-Moresnet. Na even zoeken is het gelukt een stempel te krijgen. Richting huis de weg vervolgd over de Vaalserberg, Vijlen, Wittem en Valkenburg, totale afstand 103 km.

24 Mei - Bedevaart naar Banneux in Belgie

Samen met mijn broer Jean met zonnig weer en de wind in de rug naar Banneux. Heenroute over Vise, Barchon, Soumagne (foto van kruis) en Nessenvaux. Na fiets zegenen met bronwater (foto) en stempel van Banneux in het Credential del Peregrino weer op terugweg over Trooz, Barchon, langs de Maas bij Vise naar Uikhoven voor een kelk met Belgisch bier. Totale afstand 125 km, gemiddeld 22,4 km/uur.

21 Mei - Rondje Wittem

Omdat de MTB met lekke achterband stond maar met de racefiets een rustig rondje van 50 km gemaakt over Wittem, Margraten en Bemelen.

19 Mei - Fleche Wallone 2012 uit Spa in Belgie

Als ideale voorbereiding heb ik de 131 km lange tour gedaan met super weer, droog, niet te warm en niet teveel lastige wind. Was gezellig druk met goede verzorging. Parcours was wel zwaar met diverse klimmen van meer dan 5 km lang en natuurlijk de combinatie aan het einde van Stockeu, Wanne, Thier de Coo, Haute Levee en de Rosier. Aantal hoogtemeters was 2502 met gemiddelde snelheid van 20,5 km/uur.

16 Mei - Klimtrip

Met redelijk sterke noord-westen wind heb ik 65 km gedaan met klimmen over de Slingersberg in Geulle, de weg van Beek naar Genhout, de Nelisweg bij Schimmert en de Daalhemmerberg in Valkenburg, totaal 567 hoogtemeters.

14 Mei - Rondje Eijsden - Warsage

Met mooi weer ben ik over Borgharen en Maastricht naar Eijsden gefietst. Na kasteel Eijsden trof ik een Santiago ganger die iets van de route was afgeweken. Samen zijn we naar 's Gravenvoeren gereden waar hij de route weer heeft opgepakt. Daarna zijn we naar Warsage gefietst waar hij doorging naar Val-Dieu en ik naar huis. Totale afstand 64 km, gemiddelde snelheid 26,1 km/uur en 291 hoogtemeters.

12 Mei - Cyclo Sprint Classic

Om het navigeren met de edge te testen is de 180 km route van de gedownload en is met start vanuit Geulle ca. 100 km deze route gevolgd. Totale gefietste afstand bedroeg 121 km, gemiddelde snelheid van 24, 8 km/uur, hoogtemeters 555.

9 Mei - Rondje Belgisch Limburg

Met oudste broer Jean door Belgisch Limburg getoerd langs de dorpen Kotem, Lanaken, Zutendaal, As, Heppeneert, Leut en Kotem met fikse regenbui op einde tocht. Totale gefietste afstand bedroeg 101 km, met gemiddelde snelheid van 23 km/uur.

7 Mei - Trainings Rondje

Rit over Daalhemmerberg, Ijzeren, Gulpen, Schin op Geul, Klimmen, Nuth, Geleen, Urmond en Elsloo. Totale gefietste afstand bedroeg 77,6 km, met gemiddelde snelheid van 25 km/uur.

2 Mei 2012 - Rondje Limburg

Rondje langs Maastricht, Molen Gronsveld, Cadier & Keer, Bemelerberg, Valkenburg, Waterval, Spaubeek, Limbricht en Stein. Totale gefietste afstand bedroeg 100 km, met gemiddelde snelheid van 24 km/uur.

    < Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >