De Voorbereiding

De fiets

De fiets is uit losse onderdelen opgebouwd door Jean-Pierre Dieteren van Rijwielhuis Dieteren uit Bunde. Bij dit opbouwen heeft hij zijn eigen ervaring in lange afstandstochten met de fiets als uitgangspunt gekozen. De fiets is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Alpha aluminium frame van de Trek 4-series
  • Magura hydraulische remmen met EVO2 systeem
  • Sram X9 groepset
  • Shimano Alvio cranckstel, 22-32-42 tands
  • Blok, 11-12-14-16-18-21-24-28-32 tands
  • Fi'zi:k Arione zadel
  • ZAC-79 velgen met Shimano Deore HB M350 naven


De fiets
De fietstassen

Daar Jean-Pierre Dieteren tijdens zijn fietstochten veel voordeel heeft gehad van het gebruik van Ortlieb fietstassen van het type Back-Roller is besloten om deze ook te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat ik de tassen en de bagagedrager van Jean-Pierre voor deze tocht mag gebruiken. Om veiligheidsredenen en ook om het gewicht te beperken wordt afgezien van fietstassen bij het voorwiel. Wel wordt een Ortlieb stuurtas met kaartentas gebruikt om bv. ook de routekaartjes zichtbaar en droog ter beschikking te hebben.


Navigatie

Voor de route naar Santiago de Compostela wordt gebruik gemaakt van de routebeschrijving "Langs Oude Wegen", deel 1 en deel 2 (van A.v.Rossum en C.Sweerman) en de St.Jacobsroute deel 3. Op de terugweg worden achtereenvolgens deel 3, deel 2 en deel 1 gebruikt van de St.Jacobs fietsroute (van C. Sweerman). De navigatie wordt ondersteund met de Garmin Edge 800 GPS-navigator. De routes zijn gedownload van de websites http://europafietsers.nl/routes/low/route.htm en http://europafietsers.nl/routes/jacob/route.htm.


De fiets
Fietsvoorbereiding

Na een rustig begin in de eerste 3 maanden van 2012 wordt om de conditie op te bouwen regelmatig tochten van rond de 100 km ondernomen. Zo is samen met Donnie al deelgenomen aan de Volta Classic op 1 april, afstand 120 km en de toertocht Klimmen-Monschau-Klimmen, de korte versie van 105 km. Op 19 mei wordt ook deelgenomen aan de kleine Fleche Wallone, welke start in Spa met daar in o.a. Le Stockeu, Cote de Wanne, Le Thier de Coo, La Haute Levee en Le Rosier. Voor mij betekent dit een afstand 131 km met 2651 hoogtemeter. In "Reisverslag" worden de voorbereidingsroutes vanaf mei weergegeven.


Overnachtingen

Tijdens de tocht is de planning om te overnachten in Frankrijk in gites, bed&breakfast, hostels of jeugdherbergen en in Spanje in refugio's of alberques de peregrinos. Wel wordt in de bagage een matje en slaapzak meegenomen.


Internet website

De website is gebouwd en zal worden onderhouden door Donnie. Om de site up-to-date te houden wordt gebruikt gemaakt van een iPad3.


Reageren op de website

Indien U wilt reageren op deze website, dan kan dit middels e-mail willieopcamino@ziggo.nl.