GROTER | KLEINER

Menu

Zie ook


Jij bent bezoeker:

0000

sinds 29 januari 2005
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Gratis Verzending   

Onze voorouders waren zich ongetwijfeld al goed bewust van de kracht van edelstenen. Duizenden jaren leefden zij in grotten, omgeven door steen, en ontwikkelden complexe technieken door het gebruik van vuursteen, een bepaald soort kwarts, voor het maken van gereedschap. De manier waarop de edelstenen en (half)edelstenen tegenwoordig worden gebruikt, is een voortzetting van wat al eeuwenlang de praktijk is. Eigenlijk is er maar heel weinig veranderd in ons intuÔtieve gebruik van de wereld van mineralen, ondanks alle veranderingen in de cultuur, opvattingen, religie en techniek. Ondanks de huidige wetenschappelijke kennis omtrent ontstaan, samenstelling en nuttige eigenschappen van edelstenen houden edelstenen ons nog altijd in hun magische greep.

De kracht van edelstenen

Indien alle organen, klieren, zenuwen, de bloedstroom en de zintuigen goed functioneren en in balans zijn met elkaar zijn we gezond. Een kleinigheid kan dit evenwicht verstoren en eenmaal uit balans kunnen allerlei zaken verder ontsporen.
Het is ook zo dat een kleinigheid een begin van een omkeer kan betekenen die, eenmaal op gang gebracht, aanzienlijke verbeteringen kan geven. Het is juist daarmee dat Edelstenen je kunnen helpen.

De oorzaak van de therapeutische werking berust op energietrillingen van de natuur. Door een Edelsteen te dragen wordt het menselijk weefsel dat uiteraard ook uit energietrillingen bestaat beÔnvloed.
Een ziekte of klacht wordt meestal veroorzaakt door een afwijkende frequentie in trillingen van een orgaan of plaats in het lichaam. Door het dragen van een bepaalde steen is de invloed vaak zo groot dat klachten en/of ziektes kunnen verdwijnen of aanzienlijk verminderen.
Edelstenen zijn een product van de natuur en hebben al voor veel mensen iets betekend. Het dragen van een Edelsteen kan helpen maar vervangt nooit een medische behandeling.

Zoek de steen uit waarvan je denkt dat zijn specifieke eigenschappen voor jou bijzonder nuttig zijn. Weet je niet welke steen je op een bepaald moment nodig hebt ga dan op je gevoel af en kies voor de steen die je het meeste aanspreekt.

Edelstenen worden meestal gedragen als hanger aan een kettinkje of koordje, of als sieraad (collier, armband). Edelstenen worden steeds op de blote huid gedragen. Bij pijn of ziekte kan men de steen ook op de bewuste plaats kleven met een pleister. Edelstenen die men draagt als talisman (amulet) worden niet op de blote huid gedragen maar gewoon als sieraad. Een knuffelsteen kan men in de handpalm houden, kan in broekzak of handtas zodat je hem steeds bij de hand hebt om te knuffelen, kan 's avonds ook mee onder het hoofdkussen. Ruwe stenen kan je in een ruimte plaatsen waar je veel bent. Het is absoluut geen probleem om meerdere stenen tegelijk te dragen maar overdrijf niet (maximaal 5).

Omdat alle stenen een andere hardheid hebben mag men ze niet tegen elkaar laten stoten of tikken. Je loopt dan de kans dat de ene steen de andere kapot maakt. Reinig stenen nooit met zeep. De steen wordt hier dof en dood van. Men moet de steen van tijd tot tijd reinigen van vuil en negatieve energie met gewoon stromend water of de steen een nacht in een glas koud water leggen.

Niet iedereen is echter geÔnteresseerd in de wereld van edelstenen, maar degenen die zich van nature aangetrokken voelen, komen er vaak achter dat zij zich met edelstenen beter kunnen ontplooien.

Verandering van het bewustzijn

Het is onduidelijk dat edelstenen het bewustzijn veranderen. Door hun eigenschappen kunnen ze de aandacht wegnemen van dagelijkse beslommeringen, als een sjiek, modieus speeltje. Als sieraad kunnen ze zorgen voor veranderingen in stemming of emoties. Ook kunnen mensen die onzeker zijn vertrouwen ontlenen aan het dragen van edelstenen.

Feeling krijgen met edelstenen

  • Ga in een gemakkelijke stoel zitten. Zet de steen zo voor je neer dat je ernaar kunt kijken zonder je ogen (extra) te vermoeien.
  • Doe je ogen dicht, haal een paar keer diep adem en concentreer je op hoe je je voelt.
  • Concentreer je eerst op je lichaam. Voel je ergens spanning of misschien iets anders
  • Richt vervolgens je aandacht op je emotionele gesteldheid en je gedachten. Overheerst een bepaalde stemming? Is je geest actief of rustig?
  • Heb je eenmaal je energietoestand onderzocht, richt je aandacht dan op de steen. Kijk om te beginnen gewoon een minuut of twee naar de voor je liggende steen.
  • Doe je ogen dicht en ga in je lichaam, je geest en emoties na of je verschil voelt, hoe klein dan ook.
  • Pak de steen op en bekijk hem goed van alle kanten.
  • Houd de steen vast en doe je ogen weer dicht. Let op elke verandering die zich in de komende minuten voordoen.

Herhaal deze handelingen zo vaak als je wilt. Je kunt tijdens of na deze procedure eventueel aantekeningen maken. Wat een steen voor je doet, kun je ook achterhalen door hem een paar dagen bij je te dragen en daarna een paar dagen niet. Als je op deze manier experimenteert, kom je veel meer over uw stenen te weten dan je ooit in boeken zult lezen.

Edelstenen en hun werking

A F Malachiet Seleniet
Agaat Fluoriet Mosagaat Smaragd
Amazoniet G N Sodaliet
Amazoniet Granaat Nefriet T
Amethist H O Toermalijn kwarts
Aventurijn Heliotroop Obsidiaan Toermalijn zwart (Schorl) groen
Aquamarijn Hematiet Onyx Toermalijn rood of roze
Aventurijn (groen en blauw) I Opaal Topaas
B   P Turkoois
Barnsteen J Peridoot (Olivijn) Tijgeroog
Bergkristal Jade Pyriet U
C Jaspis Q Unakiet
Calciet K   V
Carneool Kwarts Kristal R Valkenoog
Celestiet L Rhodochrosiet W
Chalsedoon Labradoriet Robijn  
Chrysocolla Lapis Lazuli Rookkwarts X
Chrysopraas M Rozenkwarts Y
Citrien Maansteen Rutielkwarts
D Magnesiet S Z
Diamant Magnetiet Saffier Zonnesteen

Er zijn nog veel meer stenen met hun verschillende toepassingen. Mocht je met stenen aan de slag willen en je weet niet precies welke je moet hebben, of je hebt twijfels of je wel de goede steen hebt?
Waarschijnlijk is er bij jouw in de buurt wel een winkeltje die edelstenen verkoopt. In dit winkeltje is vast iemand die jou kan helpen. Dit gaat op de volgende manier:

Je houdt in je ene hand de steen die je nodig denkt te hebben en de andere arm hou je opzij. De verkoper zal nu proberen om je gestrekte arm naar beneden te drukken. Als het niet lukt, en je hoeft echt geen kracht te zetten, dan is het de goede steen. Vraag me niet hoe het kan, maar het werkt net als de kracht van de edelsteen. Probeer het gewoon, niet geschoten is altijd mis en als je er wel bij vaart, waarom zou je jezelf de kracht van een edelsteen ontnemen.

Al sinds duizenden jaren worden edelstenen met de maanden van het jaar geassocieerd. Bijna iedere cultuur kent dit gebruik en iedere cultuur heeft zijn eigen soort stenen die als standaard gezien worden.
Gebruik van edelstenen wordt onder andere teruggevonden in de Thora en het Oude Testament. Daar wordt onder andere beschreven hoe Mozes een borstschild voor zijn broer, de Joodse hogepriester Aaron, vervaardigde. Hij maakte gebruik van twaalf edelstenen, welke de twaalf zonen van Jakob vertegenwoordigen, de stamvaders van de stammen van Israel.
Later koppelde men deze edelstenen aan de twaalf maanden van het jaar. Als iemand de steen draagt die gekoppeld is aan de maand waarin de drager is geboren, of de steen draagt of gebruikt, die overeenstemt met de maand waarin deze wordt gedragen of gebruikt, dan zou de drager of gebruiker ervan, op het maximum aan positieve krachten kunnen rekenen.
Edelstenen worden ook geassocieerd met de dagen van de week en de uren van de dag, waardoor het juist toepassen en kiezen van de stenen behoorlijk gecompliceerd wordt.

Stenen per maand

Maand Modern Traditioneel Mystiek Alternatief
Januari Granaat Granaat Smaragd Rozenkwarts
Februari Amethist Amethist Heliotroop Maansteen
Maart Aquamarijn Heliotroop Jade Bergkristal
April Diamant Diamant Opaal Kwarts, Blauwe Saffier
Mei Smaragd Smaragd Blauwe Saffier Beryl, Chrysopraas
Juni Maansteen, Parel Alexandriet Maansteen Opaal
Juli Robijn Robijn Robijn Carneool
Augustus Olivijn/peridoot Sardonyx Diamant Jade
September Blauwe Saffier Blauwe Saffier Agaat Lapis Lazuli, Diamant, Chrysoliet
Oktober Opaal, Zwarte toermalijn Zwarte toermalijn Jaspis Aquamarijn, Roze Toermalijn, Zirkoon
November Citrien, Goudtopaas Citrien Parel Diamant
December Blauwe Topaas, Turkoois Lapis Lazuli, Turkoois, Zirkoon Onyx


Agaat

Agaat komt voor in de kleuren; rood, groen, geel, transparant en zwart.
De Agaat helpt bij de geestelijke ontwikkeling.
Voor sombere mensen is het belangrijk te weten dat zij geen agaat moeten kiezen met een open kern, zoals vaak bij Agaatplakken en Agaatgeodes het geval is. Zij moeten juist op zoek gaan naar een agaat met een dichte, lichte kern.
Voor rustzoekers is een rustig gelijnde Agaat, die zacht van kleur is, de beste keuze. Die steen zal hen rustig en evenwichtig maken, helpen rustig op hun doel af te gaan. Net zo langzaam maar zeke die Agaat zelf is gegroeid.
Voor verstarde, kortzichtige mensen, die vastgelopen zijn in hun eigen systeem, is het goed te kiezen voor een veelkleurige en grillige Agaat. Die zal helpen die rechtlijnigheid te doorbreken en weer vernieuwingen teweeg te brengen.
In een huis waar verschillende mensen bij elkaar wonen en nogal eens botsingen voorkomen, is de rustig gebaande, warm gekleurde Agaat met een dichte, lichte kern een goede hulp om de sfeer in dat huis harmonischer te maken. In de studeerkamer is een wat fellere Agaat op zijn plaats, maar het moet er wel een zijn met regelmatige lijnen, zodat degene die studeert niet alle kanten op gaat met zijn gedachten. Een rustige, maar activerende Agaat is het beste.
Als draagbare steen heeft de Agaat ook veel toepassingen. Die zijn ook weer afhankelijk van hun kleur en belijning. De rustig gelijnde Agaten zijn geschikt om te dragen om zelf rustiger te worden. De grillige Agaten doorbreken ook hier weer rechtlijnigheid. De Mosagaten zijn vooral geschikt tegen oorsuizingen en die waar ook wat oranje in zit zijn uitstekend om de vitaliteit van ouderen te verhogen. Alle Agaten versterken het hart. En tot slot is een rustige Agaat ook voor drukke, overactieve kinderen een veilige helper om hen wat rustiger te maken.

<<< terug
Amazoniet

Heeft een kalmerende werking en helpt daarom bij stress, krampen, epilepsie, steenpuisten. Amazoniet sterkt de zenuwen en sterkt het hart.

<<< terug
Amethist

de kleur van deze steen varieert van lichtlila tot donkerblauw - violet.
Het mangaan in de Amethist bevordert creativiteit, visualisatie en is goed voor de geestelijke ontwikkeling. De kleur maakt ernstig, geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.
Enkele toepassingen zijn: Amethist geeft rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer in wacht- en spreekkamers.
Werkt heel goed tegen slapeloosheid als hij onder het hoofdkussen wordt gelegd (mits het kussen niet gevuld is met synthetisch materiaal).
Amethist als hanger gedragen heeft ook zeer veel goede toepassingen. Let wel op de kleur. Toepassingen zijn: Geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen tegen spanningshoofdpijn, spanningsmaagpijn, goed tegen verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, is goed voor lever en ogen, ontspant de nekspieren en de schouderbladen en is een uitstekende meditatiesteen.

<<< terug
Aventurijn

Aventurijn komt in drie kleuren voor; groen, bruinrood en blauw.
De groene Aventurijn is het meest bekend en wordt ook het meest gebruikt.
Voorbeelden van toepassingen van de groene Aventurijn: De kleur groen is een neutrale kleur, die gebruikt wordt om een teveel aan rood (vurigheid) of een teveel aan blauw (remmingen) te neutraliseren. De zachtgroene Aventurijn is een uitstekende steensoort om de groei (zowel lichamelijk als geestelijk) te bevorderen. Kinderen die niet goed groeien zijn ook vaak drukken en onrustige kinderen. Een Aventurijn helpt hen weer wat rustiger te worden, waardoor er weer energie gegeven kan worden aan hun lichamelijke groei. Aandoeningen, zoals jeugdpuistjes, verdwijnen door het dragen van een Aventurijn, mits natuurlijk ook de voeding in de gaten gehouden wordt. Eczeem met een erfelijke oorzaak zal ook langzaam maar zeker verbeteren door het dragen van een Aventurijn. Een stukje Aventurijn dat in het water gelegd wordt waarmee men zich wast, geeft heel goede resultaten bij allerlei huidaandoeningen. En mensen die snel hun zelfbeheersing verliezen, dus driftig zijn, krijgen hun innerlijke balans terug. Toepassingen van de blauwe en bruinrode Aventurijn: De blauwe soort komt zelden voor maar kan goed gebruikt worden om nog meer rust te krijgen dan bij de groene al het geval is. De bruinrode soort stimuleert de vitaliteit.

<<< terug
Aquamarijn

Aquamarijn is een groenblauwe tot donkerblauwe, doorzichtige steen.
Tegen allerlei allergieŽn is de Aquamarijn zeker de beste steen. Zelfs ernstige hooikoorts verdwijnt bijna altijd. Voorbeelden van andere toepassingen: Tegen voorhoofdsholteontsteking, goed voor de slijmvliezen, helpt bij problemen met de schildklier, is goed voor de kaak, kiezen en mond en maakt een vastzittende hoest los.

<<< terug
Aventurijn (groen en blauw)

Helpt bij nerveuze hartklachten, overspannenheid, geÔrriteerde huid en allergieŽn, jeugdpuistjes en eczeem. Geeft tevens rust en zelfbeheersing (vooral de blauwe aventurijn). Bevordert de groei bij kinderen.

<<< terug
Barnsteen

Helpt bij astma en bronchitis, hierbij wordt de steen vaak in combinatie gedragen met rutielkwarts. Helpt verder bij oorpijn, amandelontsteking, problemen met tanden en kiezen, reuma, hysterie en gaat zware vermoeidheid en depressies tegen. Geeft verlichting bij baby's die tandjes krijgen.

<<< terug
Bergkristal

Helpt tegen oogkwalen, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, wagen- en luchtziekte, hartklachten, bloedingen. Bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes. Geeft innerlijk evenwicht. Zorgt verder voor lichaamsreiniging na een ziekte of operatie. Werkt tegen aardstralen.

<<< terug
Calciet

Krachtige energieversterker en genezer. Helpt het geheugen te verbeteren.

<<< terug
Carneool

Bevordert de bloedstolling, goed tegen hoge bloeddruk, krampen, koorts, neiging tot spataderen en ontlast gal en darmen. Stopt nachtmerries. Werkt uitstekend bij bloedarmoede en maakt in een groot aantal gevallen een einde aan suikerziekte als dit in combinatie is met het dagelijks eten van een stukje ui.

<<< terug
Celestiet

Geeft helderheid van geest, verbetert het communicatievermogen, brengt energieŽn in balans, kalmeert en harmoniseert. Uitstekende steen om dromen te helpen herinneren.

<<< terug
Chalsedoon

Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een wond of operatie. Beschermt tegen beroertes en werkt ook tegen winterhanden en -voeten.

<<< terug
Chrysocolla

Chrysocolla is groenblauw en heeft iets weg van turkoois.
Het is een steen voor vriendschap en contact. Een beschermer tegen negatieve invloeden, die afgeweerd worden en omgezet in begrip en vergevensgezindheid. Voor mensen die moeite hebben om aan hun gevoelens te kunnen toegeven, is dit een heel fijne en doeltreffende steen.
De Chrysocolla helpt hen over de drempel heen. Maakt spontaner. De steen kan op het lichaam gedragen worden, maar ook in ruwe vorm, neergelegd in alle vertrekken waar onrust en disharmonie heersen.
Voorbeelden van andere toepassingen: Bevordert vriendelijkheid en tolerantie, is goed tegen rugpijn, krampen, depressies, menstruatieproblemen en andere vrouwenkwalen, brengt emoties in evenwicht.

<<< terug
Chrysopraas

Chrysopraas is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel.
Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven. Dat is ook de reden van de uitstekende werking bij zwangerschappen.
De Chrysopraas zorgt voor een gemakkelijke en voorspoedige bevalling. Ook mensen die last hebben van een minderwaardigheidscomplex, zullen meer zelfvertrouwen krijgen van de Chrysopraas. De steen harmoniseert en neutraliseert, bevordert het krijgen van meer inzicht in de eigen realiteit. Voorbeelden van andere toepassingen: Normaliseert de bloeddruk, sterkt de ogen en het hart, maakt praktisch en evenwichtig en versterkt het verstand.

<<< terug
Citrien

Citrien lijkt op een gele Amethist. De Citrien is echter lichter van kleur en is bleekgeel tot goudgeel.
Een Citrien is een zonnetje. De steen heeft een verwarmende en krachtgevende werking. De Citrien heeft veel positieve lichtkracht en is een steen die vrolijk en blij maakt.
Mensen die moeite hebben met de verstandelijke beheersing van hun gevoelsleven hebben veel aan deze steen. Het is een steen die verhelderend werkt en ook de concentratie bevordert. Daarom is het een fijne steen om bijvoorbeeld te gebruiken in een periode waarin extra inspanningen moeten worden verricht. Ook in ruwe kristalvorm is dit een goed bruikbare steen. Neergelegd in bijvoorbeeld een ziekenkamer geeft de Citrien kracht en positiviteit. In een studeerkamer zorgt hij voor concentratie en doorzettingsvermogen en in alle vertrekken waar een sombere stemming hangt is dit de aangewezen steen om meer vrolijkheid te brengen. Ook negatieve invloeden van buitenaf worden omgezet in positiviteit. Voorbeelden van andere toepassingen: Goed bij een slecht functionerende zonnevlecht, maakt vrolijk en is goed tegen vermoeidheid van de geest, is tegen agressiviteit, versterkt de intuÔtie, is wilskrachtbevorderend, tegen somberheid en vitaliserend voor lichaam en geest.

<<< terug
Diamant

De Diamant voorziet ons van extra levenskracht en gaat het verouderingsproces tegen. Wordt gebruikt ter versterking van de uitscheidingsorganen, zoals de blaas en de nieren, en ter preventie van steenvorming, alsmede een hulpmiddel tegen bot- en klierkwalen en ter stimulering van de thymusklier. Vroeger vonden Diamanten toepassing bij evenwichtstoornissen, epilepsie, diabetes, hepatitis en koorts. Als sieraad gedragen heeft hij een algemeen zuiverende en louterende werking.

<<< terug
Fluoriet

Flouriet is een in verschillende kleuren voorkomende steen. Ze zijn er van heel lichtblauw tot via lichtviolet overgaand in het diepe purper. Ook rode, oranje, gele, gouden en groene Fluoriet komt voor.
Het ruwe materiaal bestaat in twee vormen, de kubusvorm en de octaeder.
De kubusvorm is een steen die hoort bij deze tijd. Bij de techniek, bij de computers en bij het creŽren van nieuwe mogelijkheden. Een Fluoriet, neergelegd op een bureau, bij een plek waar onderzoeken worden verricht, helpt om de concentratie te vergroten. Het zijn dus goed stenen om te worden gebruikt door wetenschappers. Er wordt zelfs beweerd dat Fluoriet het I.Q. kan verhogen.
Voor mensen die gejaagd zijn of die lichamelijk en geestelijk veel energie verbruiken, is het een uitstekende steen. Fluoriet in octaedervorm (twee maal acht zijden) lijkt op twee piramides die aan elkaar zijn vastgegroeid. Ze helpen om onze eigen individuele waarden te zien, te accepteren of eventueel te versterken. Ze zijn ervoor om ons evenwicht te vinden.
Fluoriet als hangertje, in geslepen vorm, is goed om het verstand te versterken en de concentratie te bevorderen. Bij zowel de ruwe als de geslepen Fluoriet altijd goed letten op de betekenis van de kleur van de steen.

<<< terug
Granaat

Helpt bij stress, hartruis, bloedarmoede, ziekte van geslachtsorganen. Vergroot de seksuele lust, bevordert de vruchtbaarheid en helpt bij lever en miltkwalen. Geeft zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht. Werkt direct op het hart. Niet geschikt voor driftige mensen!

<<< terug
Heliotroop

Werkt sterk op alle organen onder het middenrif; lever, maag, milt, pancreas. Helpt verder bij neusbloedingen, nieren en de darmen. Werkt ook tegen aambeien, tegen tandvlees bloedingen en vergemakkelijkt de bevalling.

<<< terug
Hematiet

Hematiet is antracietkleurig en heeft soms een rode ader of vlek.
Hematiet is een steen die goed is voor mensen die veel geduld moeten hebben en veel geklaag moeten aanhoren. Hij maakt sterk en geduldig.
Voorbeelden van toepassingen: Helpt bij bloedarmoede en lichamelijke zwakte, vermoeidheid, geeft moed en kracht, tegen kuitkramp, bevordert een rustige slaap (minder woelen) en stelpt bloedingen.

<<< terug
Jade

Jade komt voor in het groen, witgroen, zwartgroen, geelwit, oranje, lila, blauwachtig grijs en roestkleurig.
De groene jade straalt harmonie uit en helpt mensen die niet in evenwicht zijn en soms te veel in het geestelijke en dan weer te veel in het stoffelijke zijn, onrust voelen, om hun evenwicht te vinden en te behouden. De werking van de andere kleuren jade zijn anders en daarbij moet als verwijzing vooral op de kleur gelet worden. Voorbeelden van andere toepassingen: Sterkt de nieren, de blaas, de ogen, is goed tegen reuma, maagklachten, ontstekingen, spijsvertering en een beschermende steen tijdens de zwangerschap. Een Jade in bijvoorbeeld de broekzak dragen, helpt bij onderhandelingen en trekt het recht aan.

<<< terug
Jaspis

Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Beschermt tegen beroertes. De steen beschermt verder tegen het boze oog en is bekend als gelukssteen.

<<< terug
Kwarts Kristal

Kwarts Kristal heeft vele toepassingen, maar de belangrijkste zijn; het herwint en behoudt het evenwicht tussen lichaam en geest, het heeft een positief effect op wagen- en zeeziekte, het verdrijft depressies, angsten, het zuivert en verschaft energie en het bevordert helderheid van geest.

<<< terug
Labradoriet

Labradoriet de kleur is blauw, grijsachtig, groen, geel of roodachtig.
De verborgen gaven worden door deze steen aan het licht gebracht. Labradoriet is een heel goede beschermer en zelfs genezer. Voorbeelden van toepassingen: Geeft zelfvertrouwen en sterkt de realiteitszin. Mensen die zelf genezer zijn of op een andere wijze dagelijks omgaan met mensen die ziek zijn, worden beschermd tegen negatieve invloeden .

<<< terug
Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een azuurblauwe steen.
De Lapis Lazuli versterkt de wil, de goedheid en de hulpvaardigheid, beschermt tegen slechte invloeden en is de steen bij uitstek voor de vriendschap. Het mooie van deze steen is dat het blauw een vrolijk blauw is. Dit maakt rustig en kalm, op een plezierige manier. Daarbij komt nog dat het voor kracht en moed zorgt. Dit is een unieke combinatie die vooral erg goed werkt bij overspanning en depressies. Lapis Lazuli helpt bij het duidelijker kijken naar de eigen mogelijkheden, bevordert idealisme en zorgzaamheid. Het is een steen die door zijn opvallende kleur een echte persoonlijkheid is en dat ook uitstraalt. Zo helpt hij ook.
Voorbeelden van andere toepassingen: Geeft zelfvertrouwen, beschermt tegen epilepsie en beroerte, goed voor het haar, tegen te hoge bloeddruk, tegen eczeem en kalmerend bij nervositeit. Bevordert standvastigheid, helpt bij slapeloosheid en nagelbijten, roos en haaruitval.

<<< terug
Maansteen

Maansteen de kleur kan variŽren van zilverwit met een blauwachtige weerschijn tot roodachtig beige, geelgroen of zwart, maar elke Maansteen heeft altijd die prachtige parelmoerachtige glans.
Het is de steen die hoort bij de voortplanting en de liefde. Het is de steen van hoop en reinheid en helpt tegen ontevredenheid en hebzucht. Maanstenen kunnen helpen om in onze harde materialistische wereld weer in aanraking te komen met ons gevoelsleven. Maansteen verzacht het gevoelsleven en is daarom een uitstekende steen om verharde, verbitterde mensen weer gevoeliger te maken. Het is een vrouwelijke steen en is dus ook geschikt om mannen in aanraking te brengen met hun vrouwelijke kant. In de praktijk wordt Maansteen veel gebruikt bij onvruchtbaarheid. Dit laatste echter alleen bij een verstoorde hormoonhuishouding of gespannenheid. De steen moet dan gedragen worden tot ongeveer twee maanden in de zwangerschap. Daarna kan er verder bekeken worden of een andere steen gedragen moet worden. Zo is de rode Jaspis een goede steen tegen zwangerschapsbraken en misselijkheid, de Robijn beschermt tegen miskraam en de Heliotroop stelpt tussentijdse bloedingen. Aan het einde van de zwangerschap is het dragen van een Chrysopraas heel goed om de bevalling voorspoedig te laten verlopen.
Voorbeelden van andere toepassingen: Tegen ongeluk en vergiftiging, goed voor de maag, tegen maagzuur, helpt bij menstruatiestoornissen (hormonen), maakt spontaan, geeft inspiratie en bevordert een goede spijsvertering.

<<< terug
Magnesiet

Versterkt hart en lever, helpt bij spanning , pijn, klachten in de overgang. Werkt op de stofwisseling. Kalmeert en drijft vocht af! Dus goed bij afvallen.

<<< terug
Magnetiet

Werkt door de magnetiserende werking op het spier- en zenuwstelsel. Dus bij: spierpijn, spit, hernia, ischias, gewrichtspijnen, rugpijn, tennisarm, spierverrekking, spierontsteking, kneuzing, aangezichtspijn etc. Werkt ook uitstekend tegen gordelroos. Het is dus een uitstekende pijnstiller. Let op: Magnetiet helpt niet bij reuma.

<<< terug
Malachiet

Malachiet is felgroen van kleur.
Malachiet is heel goed voor mensen met reumatische aandoeningen. Ook bij hoofdpijn die veroorzaakt wordt door een teveel aan urinezuren helpt de malachiet uitstekend. Omdat de Malachiet groen is, hoort hij bij het midden (hart) en neutraliseert zo een teveel aan rood of blauw. Bij deze steen geldt dat de strak gelijnde Malachiet beter is voor iemand die wat chaotisch is en een grillige Malachiet beter is voor starre en rechtlijnige mensen.
Voorbeelden van andere toepassingen: Helpt bij artritis en artrose, bij gewrichtsontstekingen, menstruatiestoornissen (onregelmatig), is vochtafdrijvend en heeft een gunstige uitwerking op het gezichtsvermogen.

<<< terug
Mosagaat

Helpt tegen darmstoornis, griep, oorontsteking, oorsuizingen en koorts. Bevordert het verloop van een zwangerschap en geeft rust. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen.

<<< terug
Nefriet

Nefriet wordt op de eerste plaats gebruikt vanwege de positieve invloed op nier- en blaasaandoeningen. Spijsverteringsstoornissen, koliek, geelzucht en maagklachten werden reeds in oude tijden met Nefriet behandeld.

<<< terug
Obsidiaan

Er zijn verschillende soorten Obsidiaan, namelijk; zwarte (Apachetraan), zwartbruine (Mahonie), zwart met zilver (Zilver) en zwart met goud (Goud).
Obsidiaan is een steensoort waar we heel veel van kunnen leren, maar dat alleen gebruikt mag worden door mensen die op de hoogte zijn van de uitzonderlijke kracht van deze steen. Vooral de zwarte Obsidiaan is erg sterk van werking en is gericht op het laten zien van de eigen aard. Deze steen confronteert met de enige echte waarheid van het ego. Hij werkt als een magneet die de krachten van de geest omzet in bewuste daadkracht. Op die manier worden de geestkrachten geaard en er ontstaat een verbinding die de deuren opent naar de eigen mogelijkheden. Alle schijn en illusie verdwijnen en alleen de echte waarheid blijft over. Dat is natuurlijk erg positief te noemen, maar het gaat lang niet altijd zachtzinnig en goede begeleiding bij dit proces is daarom erg belangrijk. Obsidiaan laat de ware aard van de kleur zwart zien. Zwart wordt vaak gezien als negatief, beangstigend, duister en is de kleur van de rouw.
Zwart heeft ook een positieve kant. In het Oosten is het juist de kleur van de geboorte, de kleur van de hoogste graad van meesterschap. Iedereen moet het proces van de waarheid meemaken, het licht en donker kunnen niet zonder elkaar, denk maar aan Yin en Yang. Het is een steen die het mogelijk maakt om heel geconcentreerd te blijven functioneren in deze gejaagde wereld, maar ons eerlijk onze eigen waarheid laat zien. Een waarschuwing is ook hier weer op zijn plaats. Wees bewust van de sterke confronterende kracht van deze steen en gebruik hem niet zo maar voor de grap, want dan kan de confrontatie niet zo leuk zijn. Voor kinderen is deze steen altijd ongeschikt.

<<< terug
Onyx

Onyx is ook een Agaat, maar dan de zwarte soort. Behalve de zwarte Onyx is er ook de zwart-witte Onyx, die ook wel Lagensteen of Bandonyx genoemd wordt. Daarnaast is er ook nog de zwart-wit-bruine Onyx en de naam daarvan is Sardonyx.
De werkingen van deze soorten zijn verschillend, al hebben ze in ieder geval een ding gemeen; het zijn stenen die horen bij het aarden en het stoffelijk lichaam. De zwarte Onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan, hebben veel aan de zwarte compacte Onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust. Mensen die nogal somber zijn, kunnen beter geen Onyx dragen, omdat ze hier nog somberder van kunnen worden. De zwart-witte Bandonyx is een steen die door zijn afwisseling van witte en zwarte banden een goed evenwicht tussen die twee polen in zich heeft en dat ook bij de drager zal bevorderen. Ook zeer geschikt tegen oorsuizingen.
De Sardonyx, de bruin-wit-zwarte Onyx, is een steen die ook nog steeds gebruikt wordt om te aarden, maar er vooral voor zorgt dat iemand een aangenaam mens wordt, succes in zaken bevordert en vrienden aantrekt. Het is een bijzondere steen en wordt ook gebruikt om in zegelringen te zetten waar dan een symbool in wordt gegraveerd.
Voorbeelden van andere toepassingen: Tegen ongevallen, doofheid, oorsuizing en bevordert concentratie. Ook een grotere steen die niet op het lichaam gedragen kan worden, maar bijvoorbeeld in de zak wordt gedaan, kan heel plezierig zijn. Vooral als de Onyx gebruikt wordt om de concentratie te bevorderen, is het fijn zo'n steen zo nu en dan een eventjes vast te pakken of op het bureau neer te leggen.

<<< terug
Opaal

Opalen kunnen ons hart sterken en vitaler maken en ook tot rust en bedaren brengt. Ook wordt hij gebruikt voor de behandeling van maag- en darmkwalen.

<<< terug
Peridoot (Olivijn)

Werkt zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht. Beschermt verder tegen beroertes, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie. Tegen kwade invloeden!

<<< terug
Pyriet

Werkt op de luchtwegen. Goed tegen keelontsteking, hoesten en ontstoken amandelen. Vergroot de weerstand van het zenuwgestel.

<<< terug
Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is helemaal roze en heeft soms wat witte adertjes. De kleur van deze stenen is prachtig intens roze en veel feller dan de zachtroze kleur van de rozenkwarts.
Ze helpen goed tegen geestelijke onrust en verwarring en ze geven rust en structuur. Er ontstaat weer een grip op lichaam en geest. De Rhodochrosiet heeft een uitstekende werking bij emotionele storingen die zich hebben vastgezet in het lichaam. De steen zal er voor zorgen dat er op een heel zachte manier een doorbraak zal plaatsvinden, de blokkades opgeheven worden en energie weer goed kan doorstromen. Vooral de Rhodochrosiet met witte adertjes erin is daar geschikt voor en een goede energiegeleider. Als die blokkades dan zijn doorbroken en de energie weer goed kan doorstromen, verdwijnen vaak ook de lichamelijke klachten die aanwezig waren, zoals bijvoorbeeld maagzweren en hartkloppingen. Het meest bekend is de steen echter vanwege de gunstige invloed die hij heeft bij de ziekte van Parkinson en bij multiple sclerose. Deze zeer ernstige ziekten genezen niet door het dragen van deze steen. Wel is gebleken dat de onrustige reflexen rustiger worden waardoor het bijvoorbeeld weer mogelijk is om zelf te schrijven.

<<< terug
Robijn

Robijn is rozerood tot blauwrood.
Het rood van de Robijn is stralend en warm, heel positief als hij goed en onbaatzuchtig gebruikt wordt. Vooral voor zwakke, willoze mensen is het een goede helper om meer doorzettingsvermogen te krijgen. De andere kant van de Robijn is er ook en daar moet goed rekening mee gehouden worden bij het gebruik. Het is eigenlijk heel logisch dat bij mensen die zelf al dominant en temperamentvol zijn, en ook nog uit zijn op macht, deze Robijn een teveel aan rood kan veroorzaken. Dan ontstaat jaloezie, drift, agressie en machtsmisbruik. Pas dus altijd op met het kiezen van een Robijn. Als het zoeken naar kracht en warmte is, dan is het wel goed om voor de Robijn te kiezen. En zeker tijdelijk om weer wat extra kracht te krijgen na een moeilijke periode kan de Robijn een plezierige steen zijn om te dragen. Er is wel verschil in werking tussen de heel zuivere, heldere edelsteen Robijn en de dichte halfedelsteen Robijn. De heldere geeft meer geestelijke kracht en de dichte richt zich meer op de versterking van de lichamelijke kracht. Wees altijd zorgvuldig bij het zoeken van een Robijn.
Voorbeelden van andere toepassingen: Verdrijft melancholie, voorkomt een miskraam, is hartversterkend, goed tegen vermoeidheid, geeft moed en sterkt de wilskracht.

<<< terug
Rookkwarts

Rookkwarts is een lichtbruin tot donkerbruine steen.
Het is een steen die vooral mensen die erg wantrouwend en kortzichtig zijn, kan helpen dit te doorbreken en weer vertouwen te krijgen. De lichtkracht en de aardkracht worden door Rookkwarts goed met elkaar verbonden. Rookkwarts is een steen die verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen daden versterkt en eigen fouten makkelijker laat inzien. De kwaliteit van het leven wordt verbeterd als er geen valsheid meer is en realiteitszin versterkt wordt. De daden die daar uit voortkomen, zijn sterk doelgericht en hebben een zuivere energie. Als verdere bijzonderheid heeft Rookkwarts een zeer gunstige invloed bij het stoppen met roken. Het is gebleken dat de wilskracht versterkt wordt en de behoefte om te roken minder wordt. Ter ondersteuning bij dit proces kan dan ook nog een Rutielkwarts samen met Rookkwarts gedragen worden.
Voorbeelden van andere toepassingen: Bevordert concentratie, versterkt de intuÔtie, geeft vastheid en helpt een opgejaagd gevoel te verminderen.

<<< terug
Rozenkwarts

Deze steen heeft een kalmerende en bedarende invloed op het hart en is daardoor bevorderlijk voor de genezing van psychosomatische hartkwalen. Verhard littekenweefsel kunnen we ook met deze steen behandelen.

<<< terug
Rutielkwarts

Dit is een transparante steen met dunne, goudkleurige naadjes.
De werking van Rutielkwarts is zeer interessant, omdat alle prachtige eigenschappen van Bergkristal een extra dimensie krijgen door de titaannaadjes. Het komt er op neer dat de helderheid van geest die het Bergkristal bevordert, ook omgezet wordt in daadkracht. Als genezer zijn Rutielkwartsen erg krachtig. Vooral op de luchtwegen en longen heeft Rutielkwarts een uitstekende invloed. Zelfs bronchitis kan goed bestreden worden met deze steen. Slijm komt los en de benauwdheid wordt minder. Mensen die lang gerookt hebben en daarmee gestopt zijn, kunnen het beste tijdelijk Rutielkwarts dragen om weer helemaal schoon te worden en de longen weer te versterken. Ook bij het stoppen met roken kan Rutielkwarts samen met een Rookkwarts goede diensten doen.
Voorbeelden van andere toepassingen: Helpt bij depressies en goed voor de luchtwegen in het algemeen.

<<< terug
Saffier

Saffier komt voor in verschillende kleuren; blauw in allerlei nuances, kleurloos, oranje, roze, geel, groen, violet en zelfs zwart.
De meest gebruikte soort is de blauwe Saffier. De Saffier is een steen die gebruikt wordt bij het geestelijke rijpingsproces. De donkerblauwe is meer geschikt voor mannen en de lichtere soort voor vrouwen. Het is een sterk bindende steen. Wanneer een Saffier cadeau gegeven wordt aan een geliefd persoon, kan deze de onderlinge band verstevigen. Na bijvoorbeeld een scheiding kan het hierdoor voorkomen dat het moeilijk is los te komen van die betreffende persoon. De Saffier moet dan worden afgedaan en het liefst teruggegeven worden. De blauwe Saffier heeft een positieve invloed op de keel en het helpt goed om een emotionele blokkade op dat gebied op te heffen. De heel donkerblauwe Saffier verdrijft melancholie en trekt eerlijk en oprecht gezelschap aan.
Voorbeelden van andere toepassingen: versterkt intuÔtie, goed voor de ogen en geeft gemoedsrust.

<<< terug
Seleniet

Mentale helderheid, inzicht en bewustwording. Heeft een positieve invloed op de ruggengraat, het bottenstelsel, de spieren en de celstructuur.

<<< terug
Smaragd

Overal waar het evenwicht is verstoord, helpt de smaragd dit weer terugbrengen. Verder bij oogklachten, epilepsie, staar en slechte ogen. Sterkt het geheugen!

<<< terug
Sodaliet

Sodaliet heeft een donkerblauwe tot grijsblauwe kleur met soms wat witte aders er in.
Het is een steen die niet zoveel gebruikt wordt, omdat in veel gevallen de Lapis Lazuli een sterkere werking heeft. Zijn diepblauwe kleur is rustig en kalmerend en vooral bij een te hoge bloeddruk kan de Sodaliet uitstekende hulp bieden. Voor gejaagde mensen kan een wat grotere Sodaliet die op het bureau gelegd of in de zak meegedragen wordt heel rustgevend zijn.

<<< terug
Toermalijn kwarts

Helpt tegen angst, onrust, hyperventilatie, nervositeit en verdriet. Versterkt het zenuwstelsel. Bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen wratten en tegen zenuwachtigheid. Bekend als vriendschapssteen.

<<< terug
Toermalijn zwart (Schorl) groen

Heeft grote geneeskracht en is beschermend. Houdt alle vormen van negativiteit weg. Geeft zieke mensen de kracht voor een positief genezingsproces. tegen depressies en angsten, duizeligheid en evenwichtsstoornis. Helpt ook uitstekend tegen hyperventilatie.

<<< terug
Toermalijn rood of roze

Ondersteunt de vrouwelijke energie, maakt ons bewust van onze gevoelens, helpt ons ziektes te overwinnen.

<<< terug
Topaas

Werkt uitstekend tegen hartinfarcten en vernauwde bloedvaten, spataderen, aambeien, open benen en bloedneuzen. Activeert de intuÔtie. Goed voor de lever en is smaakopwekkend.

<<< terug
Turkoois

Helpt tegen ziekten van de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen. Goed middel tegen opvliegers. Als de steen verkleurt, verliest hij zijn kracht.

<<< terug
Tijgeroog

De Tijgeroog is goudachtig bruin.
Deze steen helpt mensen meer realiteitszin te krijgen. Het zijn uitstekende stenen voor kortzichtige mensen. Deze mensen zullen weer wat toegankelijker worden en minder wantrouwend en star zijn. Het is een goede beschermer tegen negativiteit in het algemeen. De negatieve invloeden zullen weer teruggestuurd worden naar de afzender. Ook een stukje Tijgeroog bij de ingang van een huis houdt negativiteit buiten. De Tijgeroog is geschikt voor mensen die behoefte aan warmte hebben.
Voorbeelden van andere toepassingen: ontkrampt, verwarmt, goed tegen astma en verkoudheid, geeft zelfvertrouwen en bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel.

<<< terug
Unakiet

Helpt tegen infecties en wilszwakte. Versterkt de maag en de lever.

<<< terug
Valkenoog

Tegen ademnood en is goed voor de luchtwegen. Helpt verder bij oogziekten, irritatie aan de ogen, tegen pijn, verzacht ontstekingen. Geeft eigenwaarde. Doet helderder denken en waarnemen.

<<< terug
Zonnesteen

Geeft levenskracht. Goed voor het hart, rug, ogen en nieren. Werkt tegen somberheid en zwaarmoedigheid.

<<< terug
 
 
 
   
 
 
Begeleiden   |    Activiteiten   |    Doelgroepen   |    Programmeren   |    Benaderingswijzen   |    Methodieken   |    Competenties
Copyright © 2012 Activiteiten-Wizard.