Workshop

 

Mexicaanse terrashaard.

 

Benodigdheden:

 

Leeg flesje kattenmelk, reflector,1 lampje met snoer,takjes, terra kleur Dasklei, water, leeg potje,                                                                                                               kwastje, hobbymes, Tackyglue en schilderstape.

 

Werkwijze:

Doe om te beginnen een stuk das klei in het potje en doe er water bij en roer het even goed. Doe het deksel er op en laat het maar staan, af en toe moet je het potje even schudden want de klei moet oplossen in het water maar dat duurt vrij lang dus kun je het beter een paar dagen van tevoren doen.

Maak eerst een catmilk flesje leeg en was hem af, haal het etiket er af.

Snij dan van de bovenkant een stukje af zodat je hem zelf mooi vindt, als je dit gedaan hebt snij je een opening in het flesje waar het vuur staks door te zien is.

Smeer nu met het kleipapje de buiten- en binnenkant van je gesneden flesje in laat dit drogen en herhaal dit net zolang tot je een egale buiten- en binnenkant hebt gekregen.

Als hij droogt kun je van een reflector al een paar hoekjes af breken of knippen en die aan elkaar lijmen (zie foto)

               

Als de haard droog is maak je aan de achterkant met je mes een klein gaatje waar het snoer van je lampje doorheen kan, plaats nu het lampe op de boden van de haard en wel zo dat je lampje in het midden zit, scheur nu een stukje schilderstape af en plak daar je lampje mee vast.

Als dit vast zit kun je het schilderstape en het gaatje mooi afwerken met het kleipapje.

                       

Als dit ook weer droog is kun je het kapje wat je gemaakt hebt van de reflector over het lampje leggen en hier takjes overheen leggen.

En klaar is je Mexicaanse terrashaard