Ons adres:

Rijksweg 96

6295 AR Lemiers

Daar zit muziek in !

Mandoline & Gitaar Orkest Alpenklank Lemiers

Update maart 2017

Lid Worden?

Iedereen kan natuurlijk lid worden van onze vereniging. Als contributie geld een bedrag van 6,— per maand. Hiervoor wordt (indien noodzakelijk) een instrument ter beschikking gesteld en overige zaken die nodig zijn, zoals o.a. uiteraard muziek.

Als er lessen gevolgd worden is de maandbijdrage 15,—

U bent  altijd van harte welkom op onze repetitie-avond op maandag avond in café zaal Oud-Lemiers aan de Rijksweg te Lemiers van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er zijn ook altijd bestuursleden waaraan u dan vragen kunt stellen.

We zijn in ieder geval op zoek naar nieuwe bestuursleden. Dus als u geen carrière als muzikant nastreeft maar wel begaan bent met muziek, is dit wellicht iets voor u.

Ook oud leden zijn uiteraard van harte welkom.

 

Indien u een instrument wil leren, wordt er een instrument door de vereniging ter beschikking gesteld. U hoeft dus niet zelf in het bezit te zijn van een instrument. De lessen geschieden in overleg met onze gekwalificeerde en geschoolde docenten en worden in  Lemiers gegeven. Mede door subsidie van de gemeente Vaals en een bijdrage van de vereniging zelf worden de kosten voor u zo laag mogelijk gehouden.  Meer informatie hierover kunt u op een repetitieavond vernemen of stuur een e-mail zodat er contact met u kan worden opgenomen.

 

Leerlingenactie Mandoline-orkest Alpenklank

 

Het mandoline orkest Alpenklank is al sinds begin van de vorige eeuw actief in Lemiers. Het orkest bestaat uitsluitend uit snaarinstrumenten. Naast de mandolines zijn dit gitaren, mandola’s en een bas. Net als elke andere muziekvereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. Uiteraard kunnen dit reeds ervaren gitaristen of mandoline-spelers zijn, maar ook mensen die nog helemaal geen ervaring met muziek hebben zijn van harte welkom. Welke leeftijd je hebt maakt daarbij niet uit. Vanaf 6-7 jaar is in principe muziekonderwijs op mandoline of gitaar mogelijk, maar ook volwassenen van elke leeftijd kunnen met les deze instrumenten onder de knie krijgen.

Om geïnteresseerden vrijblijvend de mogelijkheid te bieden kennis te maken met deze instrumenten, bieden wij gratis proeflessen aan op mandoline of gitaar. Op die manier kunnen jullie kennismaken met onze vereniging. Wij zorgen voor een leraar, het instrument en de muziek. Al na een paar lessen zullen leerlingen in staat zijn op een muziekstuk te spelen. Ben je vervolgens geïnteresseerd om verder te leren, dan kun je instromen in het reguliere muziekonderwijs dat door professionele muziekleraren wordt verzorgd. Blijkt het na de proeflessen toch niet zo te bevallen, dan lever je het instrument gewoon weer in. De proeflessen zullen in overleg plaatsvinden

Uiteraard mag je ook met ons contact opnemen als je op een andere manier kennis wilt maken met onze vereniging en onze muziek. Mensen die al gitaar of mandoline spelen mogen altijd vrijblijvend een paar repetities komen meespelen.

Lijkt het jou leuk om aan de leerlingenactie deel te nemen, of wil je meer informatie over ons orkest, neem dan zo snel mogelijk contact op met:

stuur een mail naar Alpenklank@gmail.com of bel:

Secretariaat M.O. Alpenklank: 043-3062255       

Wij hopen dat jij ook eens wilt proberen of een muzikale carrière bij ons iets voor jou is. Meld je dus snel aan en dan zien we ons op de eerste repetitie.

Informatie