Dialexicon Twents

Digitaal woordenboek voor Windows - dialexicon@home.nl

Richtlijnen voor aangevers

De onderstaande richtlijnen zijn bedoeld voor degenen die wel wat extra moeite willen doen bij het meewerken aan het doen groeien van het Dialexicon Twents. Natuurlijk zijn we blij met alle mogelijke aanvullingen en commentaar, dus ook met bijdragen die niet aan deze richtlijnen voldoen.

Nog 465 te vertalen trefwoorden (van 16-3-2011).
Voor iedereen die wil helpen bij het vinden van de juiste vertalingen. Overal waar ' ?' staat, moet nog een trefwoordvertaling komen. Afkortingen van bronnen e.d. zijn in het Dialexicon-programma onder het menu Info te vinden.

Voor gevorderden
De onderstaande richtlijnen zijn bedoeld voor degenen met wat taalkundige kennis die het ons nog gemakkelijker willen maken door het Dialexicon Twents van zoveel mogelijk relevante informatie te voorzien.


De volledige lijst van aangevers is als volgt op te roepen in het Dialexicon Twents zelf (met de nieuwste woordenlijsten en functionaliteit Compleet):

Vanaf versie 1.40 (namen voluit)

Voor versie 1.40 (namen afgekort)

Kies de lijst Twents-Nederlands.

Het complete overzicht t/m 31 december 2007 staat onderaan deze pagina.


Lemma's zoeken op Gewijzigd sinds...
Speciaal voor de aangevers en anderen met functionaliteit Compleet die van tijd tot tijd de nieuwe woordenlijsten ophalen, is het met ingang van versie 1.25 mogelijk een afgeleide te maken met alleen de lemma's die vanaf een bepaalde datum gewijzigd zijn. Dit zijn dus alle trefwoorden die in de gegeven periode zijn toegevoegd of waarvan de gegevens zijn uitgebreid of verbeterd.


Nu ook meedenken over de juiste vertalingen!
Voor wie minimaal de functionaliteit Uitgebreid heeft en wil meewerken aan het aanvullen van onvolledige of het toevoegen van ontbrekende vertalingen, kan een overzicht (afgeleide) maken van trefwoorden met nog te verbeteren gegevens. Kijk hiervoor onder het menu Afgeleide - Lemma's compleet - Nog te verbeteren en maak een keuze uit de verschillende mogelijkheden. Kies weergave Uitgebreid om de tekortkomingen in de lemma's van de afgeleide woordenlijst volledig weer te geven of Gestructureerd om ze daarin beter te kunnen vinden.


Alle aangevers t/m 31 december 2007

2011-12-30  Dialexicon Twents, post dialexicon@home.nl 

hit counter