Installatie Dialexicon Twents

Digitaal woordenboek voor Windows - Post dialexicon@home.nl

Naar Voorblad Dialexicon Twents.

Gratis functionaliteit Compleet
Sinds 5-2-2012 is de complete versie van het Dialexicon Twents gratis beschikbaar. Iedere nieuwe versie werkt voorlopig voor een bepaalde tijd (van meer dan een jaar) zodat er geen achterhaalde versies in omloop blijven. Deze beperking wordt later opgeheven.


Installatieprocedure
Programmaversie 4.1.36 met lijsten van 16-11-2018 met 56.393 Twentse trefwoorden geldig tot 31-12-2020

Als het Dialexicon Twents hiervoor al eens is ge´nstalleerd, kan de oude versie van het programma voor of na de installatie van de nieuwe versie worden verwijderd via het Configuratiescherm (Programma's).

N.B. De vroegere tweede procedure voor het vernieuwen van de woordenlijsten is komen te vervallen i.v.m. de problemen die hiermee werden ondervonden onder Windows 10.

Installatieproblemen?


Hierboven een  voorbeeld van het nieuwste onderdeel van de versie Compleet van het Dialexicon Twents, de taalkaartjes waarop een Twents trefwoord, varianten en afgeleiden daarvan of alle vertalingen van een Nederlands woord kunnen worden gesitueerd.
In dit geval toont de kaart de Twentse vertalingen van het Nederlandse woord 'buigen' bij iedere plaats waar die woorden in gebruik zijn (geweest), of in ieder geval door een auteur uit die plaats in een publicatie zijn gebruikt.
Uit dit kaartje is af te leiden dat 'buigen' in het westen van Twente 'boegn' is, 'buugn' in het zuiden, 'beugn' in het midden en 'b÷agn' in het oosten.


Klik op een omslag voor meer info.

                


2016-08-16  Dialexicon Twents, post dialexicon@home.nl
 

hit counter