Dialexicon Twents

Digitaal woordenboek voor Windows - Post dialexicon@home.nl

Afhaalpagina voor 1. de eerste installatie en 2. de nieuwste versie van 22-03-2018 (bruikbaar tot 31-12-2018)

Klik HIER om naar de voorpagina van het Dialexicon Twents te gaan.
Klik
HIER voor een overzicht van de belangrijkste verbeteringen en geconstateerde fouten

Nu gratis functionaliteit Compleet
Sinds 5-2-2012 is de complete versie gratis te downloaden. Wie tot dan beschikte over de functionaliteit Standaard of Uitgebreid, moet voor de overstap naar functionaliteit Compleet na het installeren van de Update (procedure 2.) het bestand Gebruiker.Cod verwijderen uit de programmamap C:\Program files\Dialexicon. Pas dan zijn alle mogelijkheden beschikbaar.


Procedure 1. Eerste installatie
Programmaversie 4.1.34 met lijsten van 13-07-2017 met 56.728 Twentse trefwoorden

Let op! Doe dit niet als het Dialexicon Twents al op de eigen computer is ge´nstalleerd. Verwijder in dat geval eerst de vorige installatie via het Windows-configuratiescherm of volg alleen Procedure 2 (verderop).

Installatieproblemen?


Hierboven een  voorbeeld van het nieuwste onderdeel van de versie Compleet van het Dialexicon Twents, de taalkaartjes waarop een Twents trefwoord, varianten en afgeleiden daarvan of alle vertalingen van een Nederlands woord kunnen worden gesitueerd.
In dit geval toont de kaart de Twentse vertalingen van het Nederlandse woord 'buigen' bij iedere plaats waar die woorden in gebruik zijn (geweest), of in ieder geval door een auteur uit die plaats in een publicatie zijn gebruikt.
Uit dit kaartje is af te leiden dat 'buigen' in het westen van Twente 'boegn' is, 'buugn' in het zuiden, 'beugn' in het midden en 'b÷agn' in het oosten.


Klik op een omslag voor meer info.

                


Procedure 2. Vernieuwing - Update
Programmaversie 4.1.34 met lijsten van 22-03-2018 met 58.062 Twentse trefwoorden (bruikbaar tot 31-12-2018)

Let op! Dit werkt alleen als het Dialexicon Twents al op de eigen computer is ge´nstalleerd. Zoniet, volg eerst procedure 1 (hierboven) en daarna deze.

Vernieuwingsproblemen?

Mocht het echt niet lukken dan zijn hier om achtereenvolgens te downloaden met een rechtermuisklik en op te slaan naar c:\program files\dialexicon\ de nieuwste versies van de belangrijkste onderdelen  Twents.Lx1Dialexicon.exe en voor de versies Standaard, Uitgebreid en Compleet Twents.Lx2.
In bepaalde situaties lukt ook dit niet als de oude versies nog in c:\program files\dialexicon\ staan. Verwijder of hernoem die voordat de nieuwe versies worden gedownload. Die kunnen natuurlijk ook tijdelijk ergens anders worden ondergebracht alvorens ze naar de Dialexicon-map te kopiŰren.


2016-08-16  Dialexicon Twents, post dialexicon@home.nl
 

hit counter