... een start in Welteveden ...

 

Kwartierstaat
Jeanne Antoinette Lewis


Kwartierstaat
in schema (KStableau)


Parenteel
Louis August Vaillant


Parenteel
Henry Lewis


Mijn opa ging in 1912 als militair naar Nederlands Indië. Hij trouwde met mijn oma wier voorouders al een aantal generaties in Indië verbleven. Om de gegevens van haar voorouders te vinden blijkt niet eenvoudig. Er zijn natuurlijk nog wel gegevens te vinden, maar om ze te bestuderen ga je niet even op en neer naar een archief in Indonesië. De gegevens die ik tot nu toe verzameld heb komen daarom van dichterbij en wel voornamenlijk van twee vindplaatsen.

In het CBG te Den Haag heb ik vooral geput uit gegevens van de Burgelijke Stand via de fiches van de Regerings Almanak en uit de fiches van de verzameling Bloys van Treslong Prins. Hiernaast heb ik gebruik kunnen maken van films die door de Latter-day Saints Church (Mormonen) gemaakt zijn van de originele archieven en die in hun geneologisch centrum in Amsterdam te bestuderen zijn.

Omdat deze bronnen vaak nogal fragmentarisch zijn, bevatten de hier gepresenteerde gegevens een aantal speculatieve relaties, vooral in de Lewis-tak is dat het geval. Het verhaal is daarom nog lang niet af; er is nog heel wat zoekwerk te doen.

Het startpunt is in ieder geval wel bekend. Dat is Weltevreden bij Batavia. Daar starten mijn grootouders in 1919 hun gezin.

..

Jeanne Antoinette Lewis en Klaas Luurt Kuipers met hun 2 oudste kinderen Harry en Grietje
rond 1925, Weltevreden, Nederlands IndiŽ