Genealogische homepage van  Pieter-Jan van Ooij

 

Een van mijn hobby's is genealogie. Sinds mijn 17e ben ik bezig geweest om de voorvaderen van mijn ouders kant op te zoeken. Op deze homepage kunt U een weergave van deze genealogische speurtochten vinden.   

 

van Ooij: 

Er gaat een generatielang gerucht in de familie van Ooij dat zij zouden afstemmen van de heren van Ooij. Dit waren leenheren van de graaf van Gelre, wiens geslacht in de 17e eeuw uitgestorven is. Zoals zal blijken uit de gegevens ben ik tot op heden er nog niet in geslaagd een link met dit geslacht te leggen. Vooralsnog zie ik meer een "romantische"waarde in dit gerucht. Maar zo'n gerucht in de familie blijft leuk.  Kenmerkend voor "ons" geslacht van Ooij is dat ze generaties lang in de Ooijpolder, in het bijzonder Kekerdom (tussen Ooij en Millingen), gewoond hebben en  katholiek waren. Het onderzoek van deze genealogie is mede tot stand gekomen door onderzoek van Jan van Ooij uit Nijmegen.

 

Seijkens: 

De familie Seijkens is van oorsprong afkomstig uit de omgeving van Oirschot. Gegevens uit deze stamboom zijn mede afkomstig uit onderzoek van Antoon Seijkens uit Venray.

 

van de Mortel: 

Deze stamboom is in zijn geheel uitgezocht door Jan van de Mortel uit Deurne-Zeilberg en Cor van de Mortel uit Eindhoven. Deze stamboom gaat terug tot het midden van de 14e eeuw. Voor vragen, aanvullingen of opmerkingen kunt U een e-mail sturen naar Jan van de Mortel.

 

Wat is er nieuw? Aanvullingen sinds de vorige update.

 

Vragen, aanvullingen of opmerkingen? Stuur een e-mail 

Pieter-Jan van Ooij, overname voor persoonlijk gebruik toegestaan

 

Laatste update: 1 december 2005, 19:55 uur C.E.T.