Mijn Malawi-cichliden aquarium

Kweek Pseudotropheus Acei

Opgroeiverslag

 

12-05-2004

Zeven dagen geleden voor het eerst eitjes gesignaleerd bij mijn Pseudotropheus Acei, haar vent had een hele diepe kuil gegraven en voila dit is het resultaat. De foto's zijn trouwens pas een week later gemaakt (12 mei). Alhoewel het wat voorbarig is, want het is de eerste keer dat dit vrouwtje eitjes in haar bek heeft, maar ik heb toch maar vast een paar foto's gemaakt. Hopelijk gaat de kweek goed en kan ik er nog een flink aantal aan toevoegen.

Zo ziet het er van dichtbij uit

   
18-05-2004  
Vandaag het vrouwtje gestript, en hoewel de krop niet echt groot was kwam er een geweldig hoeveelheid aan jonkies uitzetten.
Het bakje waar de jongen momenteel in vertoeven is ongeveer 20 cm. Ik heb er een bruissteentje inhangen voor de nodige beluchting/beweging. Maar voor de foto heb ik deze er even uitgehaald.
Close up.
Toch maar in een doorzichtig kweekbakje gedaan.
En nog een foto.
   
23-05-2004  
Zoals te zien is zwemmen de jongen nu vrolijk rond, en eten het fijne vlokvoer uitstekend.
28-06-2004  
De jongen zijn in een maand tijd flink gegroeid, ik heb ze al een paar weken geleden uit het kweekbakje gehaald en ze bij de Otopharynx Lithobates in het eigenlijke aquarium vervoegd. Die ze met een kleine groeispurt hebben bijgehaald. Beide soorten zijn nu ongeveer 2 cm groot. Doordat ik ze nu met een voedermachientje voer kan ik ze een keer of 8 per dag een kleine hoeveelheid vlokvoer geven die ze binnen een seconde of 20 verorberd hebben.
   
Naar boven


 

 

 

 

 

©2004 Edwin Kroon