Mijn Malawi-cichliden aquarium

Software

Wijzigingen

Om database wijzigingen door te kunnen voeren zonder dat er gegevens verloren gaan is een knop toegevoegd zodat dit automatisch gebeurt.
Mogelijkheid om foto's toe te voegen.
Onderhoudsscherm gebruiksvriendelijker gemaakt.
Wanneer er bij kweek jongen worden ingevoerd worden deze ook gelijk bij populatie geplaatst.
Knop om vissen te verwijderen.
Knop om kostensoorten te verwijderen.
Mogelijkheid om verkoop van vissen bij te houden.
Mogelijkheid om de populatie per vis te specificeren zodat er bijgehouden kan worden hoelang een vis leeft, of de vis voor nageslacht heeft gezorgt etc.
Wanneer nitraat en fosfaat is ingevuld wordt automatisch de redfield ratio berekend en de eventueel toe te voegen hoeveelheid kaliumnitraat of kaliumfosfaat.
De mogelijkheid om planten per aquarium bij te houden.
In het meetwaardenscherm wordt een velden CO2, NO2-N en een opmerkingen veld toegevoegd.
Mogelijkheid om meetwaarden in een grafiek uit te zetten tegen de tijd.

Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud, ik kan niet garanderen dat het allemaal lukt. Maar voorlopig voorzie ik geen problemen,

Nieuwe ontwikkelingen

06-02-2004
Na wat testen van mijn kant is gebleken dat access niet geïnstalleerd hoeft te zijn om om de applicatie te kunnen laten draaien, het is dus ook niet waarschijnlijk dat foutmelding "Cannot initialize data bindings" met een verkeerde access versie te maken heeft. Ik ben nog bezig met de oplossing maar ik verwacht deze snel te vinden.

25-02-2004
De mogelijkheid om de database te kunnen updaten met een druk op de knop is toegevoegd, hierdoor kunnen database wijzigingen gemakkelijk worden doorgevoerd zonder kennis van access.

25-02-2004
De mogelijkheid toegevoegd om foto's van vissen of aquaria te plaatsen.

15-03-2004
In het meetwaarden scherm de waarden CO2, NO2-N en een opmerkingen veld toegevoegd.

15-03-2004
Mogelijkheid om Redfield ratio en Buddy ratio te berekenen, tevens wordt automatisch de hoeveelheid te verversen water en eventueel toe te voegen hoeveelheid kaliumnitraat of kaliumfosfaat berekend. De rekenregels voor deze berekening heb ik verkregen van Charles Buddendorf, hierbij mijn dank Charles.

25-03-2004
Onderhoudsscherm gebruiksvriendelijker gemaakt. In de nieuwe versie kan je een aantal taken definieren en vervolgens selecteren. Hierdoor hoef je het soort onderhoud niet steeds in te typen.

19-04-2004
Mogelijkheid om kostensoorten te verwijderen toegevoegd.

25-06-2004
Wanneer er bij kweek jongen worden ingevoerd worden deze ook gelijk bij populatie geplaatst.

Aanvraag nieuwe wijzigingen

Zolang dit scherm nog zichtbaar is, is het mogelijk om nog wijzigigingen aan te vragen voor versie 1.1, dit kan u hier doen.

 

©2004 Edwin Kroon