Mijn Malawi-cichliden aquarium

Software

Aquaplanning

Aquaplanning is een applicatie die ik heb ontwikkeld om een aantal gegevens van mijn aquarium bij te kunnen houden. Deze applicatie kan hier gratis worden gedownload.


screenshot van aquaplanning.

Download versie 1.0

De applicatie kan gedownload worden mbv de volgende link Aquaplanning versie 1.0 (5,5 MB). Een uitgebreidere installatiebeschrijving en een omschrijving van de werking is te vinden in handleiding, die te downloaden is via deze link handleiding.

Download versie 2.0

Deze versie kan gedownload worden mbv de volgende link Aquaplanning versie 2.0 (22 MB). Een uitgebreide installatiebeschrijving en een omschrijving van de werking is te vinden in handleiding, die te downloaden is via deze link handleiding . Eventuele bevindingen kunnen worden gestuurd naar kroon_e@hotmail.com .

Omschrijving

In aquaplanning kunnen onder andere de volgende gegevens van uw aquariums worden bijgehouden:

Installatieprocedure

Wanneer het bestand is gedownload kan dit worden uitgepakt. Vervolgens kan je op setup klikken, dit installeert de applicatie. Het dubbelklikken op het grijze icoontje (aquaplanning.exe) start de applicatie op.

Technische gegevens

Aquaplanning is ontwikkeld in Visual basic 6.0 en maakt gebruikt van een access 2002 database.

Nieuwe versie

Omdat er al een aantal vragen zijn geweest voor wijzigingen heb ik besloten om een nieuwe versie te maken, die aan die wensen voldoet. Aangezien ik dit in de avonduurtjes moet bouwen kan ik nog geen tijdsschatting geven van de realisatie van de nieuwe versie. Hier vind u de wijzigingen die in ieder geval in de nieuwe versie (versie 1.1) zitten.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste updates kunt u hier uw emailadres invullen, wanneer er een nieuwe update gereed is ontvangt u automatisch een email hierover. Het opgegeven emailadres zal uitsluitend gebruikt worden om updates voor aquaplanning aan te kondigen. Het kan even duren voordat het invoerscherm verschijnt, de provider wil nog wel eens erg langzaam zijn.

Vragen

Mocht je vragen hebben over de werking of de installatie dan kan je vragen altijd mailen naar kroon_e@hotmail.com. Ook sta ik altijd open voor opbouwende kritiek of eventuele aanvullingen die nu nog niet in de applicatie zitten. Veel plezier ermee.

2004 Edwin Kroon