welkom bij H.S.V. de Roedel

Welkom bij H.S.V. de Roedel


Wat doen wij?


Wij geven cursussen in gehoorzaamheid en flyball.

     

Van pup naar gehoorzame hond


Gehoorzaamheid:
Flyball:

De flyball cursussen zijn geschikt voor honden vanaf 1 jaar, mits ze enige gehoorzaamheidscursussen doorlopen hebben.


Dit flyball doen wij alleen voor het plezier, dus niet om deel te nemen aan wedstrijden. Het plezier staat bij ons sowieso op de éérste plaats, wij willen dat alle cursussen leuk zijn voor hond en baas. Wij zijn absoluut niet voor een strenge aanpak, gebruiken dus ook geen hulpmiddelen wat dan ook, waar de hond enige schade van zou kunnen ondervinden.

behendigheid


Behendigheid:

Wij hebben ook enige behendigheidstoestellen, maar daar worden geen cursussen in gegeven en deze zijn alleen voorbehouden aan onze eigen leden.


 

Voor wie en hoe?


Bij onze club worden alle rassen toegelaten, wij maken geen onderscheid in rashond of kruising.

Wij nemen geen examens af, omdat wij van mening zijn dat zo'n papiertje op zich helemaal niets uitmaakt. De mensen worden er alleen maar zenuwachtig van en brengen dat weer over op hun hond, met als resultaat een gefrustreerde baas/bazin en een zenuwachtige hond die er ook niets meer van snapt en dan vergaat er een heel stuk van het plezier.

Een voordeel van het niet werken met een examen is ook dat wij zelf kunnen schuiven met de groepen. Een hond die snel leert gaat sneller over naar de volgende groep, dan een hond die wat langer tijd nodig heeft. Omdat wij niet met een bepaalde datum te maken hebben van een examen, kan iedereen er ook wat langer over doen als zij dat zouden willen. De datum van beginnen is ook altijd sneller, want zolang er plaats is kan men aansluiten. Wij streven er naar onze groepjes niet groter te maken dan 10 personen, omdat wij dan meer tijd en aandacht kunnen besteden per baas/hond.
 


Een ander belangrijk punt vinden wij het trainen met behulp van voer. Wij doen dit dus absoluut niet omdat wij van mening zijn dat de hond moet luisteren naar de baas en niet alleen voor het voer moet werken. Op de korte termijn werkt het perfect, maar op de lange termijn merk je toch dat de hond totaal geen aandacht heeft voor de baas, alleen maar voor het voer. Wij doen er liever wat langer over en dan met blijvend resultaat, óók nadat de baasjes met de cursussen gestopt zijn en thuis verder moeten met hun hond.


Waar?


Verder trainen wij op donderdagavond, hebben dus uiteraard een verlicht terrein aan de Elderseweg te Roosendaal ( N.B.) en een kantine tot onze beschikking waar cursisten een drankje of hapje kunnen nuttigen. Al met al staat plezier dus voorop, met daarbij een bevredigend resultaat voor baas en hond !

Meer weten?


H.S.V. de Roedel

Elly van Zoelen
Tel: 0165-568892
E-mail: ellyvanzoelen@home.nl