Menu »»

 Home  Tips&Trucs  Links  Download  Workshop  Gastenboek  Archief  Disc  Sitemap  PC-abc 

«« Menu
 

zoek een woord op deze pagina                       

 

 

Downloads

 
Voor Film, DVD, S(VCD) en TV 
 
AviBitRate 1.95  (346 kB)
Bitrate Calculator voor filmbestanden welke vrij nauwkeurig de bitrate voor het geluid en de videostroom  berekend.
  
AviChop 02  (9 kB)
Programma om grote filmbestanden (.AVI) in 2 of meer delen te knippen in een door u zelf te bepalen bestandsgrootte. Op deze wijze is het mogelijk om een film op meerdere CD's te plaatsen.
  
Radium MP3-codec  (883 kB)
Programma om geluidsopnames en geluid in filmbestanden te coderen op een door u te kiezen bitrate en frequentie. De codec is een professionele uitvoering van de Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 codec.
  
VirtualDub-1.4c  (664 kB)
Zeer goed en snel filmbewerkingspakket. Je kunt snel en eenvoudig filmfragmenten selecteren,  toevoegen of verwijderen. Tevens kun je de film opnieuw coderen als dit nodig is. Een andere mogelijkheid is om films te capturen via een TV-kaart of vanaf een videocamera. Hierbij kun je dan gebruik maken van alle op jouw pc geinstalleerde codec's om de film in te pakken.
  
CCrypt204  (69 kB)
Zeer bekende C+ decoder voor TV-weergave op de pc (zonder geluid). Je moet wel over een TV-kaart beschikken.
Indien deze niet goed werkt probeer dan 1 van de oudere versies: 
Cable 132   Cable 140   Cable 141   Cable 150  (lees voor het gebruik de instructies)
  
DivX 3.11 Alpha  (1.403 kB)
Encoder en decoder voor het comprimeren van videofilms en het juist weergeven ervan op het beeldscherm van je pc. De codec levert uitstekende prestaties gezien de hoge mate van compressie en uitstekende filmkwaliteit. De bitrate is door de gebruiker zelf in te stellen alsmede het aantal keyframes.
  
DivX 3.20 with VKI  (703 kB)
Encoder en decoder voor het comprimeren van videofilms en het juist weergeven ervan op het beeldscherm van je pc. De codec levert uitstekende prestaties gezien de hoge mate van compressie en uitstekende filmkwaliteit. De bitrate is door de gebruiker zelf in te stellen alsmede het aantal keyframes. Dit is een verbeterde uitvoering van de bovenstaande codec echter is minder geschikt voor het rippen van DVD's.
  
DivX 5.0.2 Software bundle  (3210 kB)
Encoder en decoder voor het comprimeren van videofilms en het juist weergeven ervan op het beeldscherm van je pc. De codec levert uitstekende prestaties gezien de hoge mate van compressie en uitstekende filmkwaliteit. De bitrate is door de gebruiker zelf in te stellen alsmede het aantal keyframes. Dit is een verbeterde uitvoering van de bovenstaande codec en bovendien is de software bundle nu voorzien van een uitstekende DivX-player.
Deze DivX-player is in staat om de met DivX gecodeerde films tot in perfectie af te spelen. 
  
SmartRipper 2.41  (384 kB)
Programma om de hoofdfilm van een DVD te kopieren naar de hardeschijf van je pc. Tevens wordt dan de beveiligingscodering verwijderd waardoor de bestanden zijn af te spelen met bijvoorbeeld PowerDVD. Het programma heeft zeer veel instelmogelijkheden en is daarom voor de beginner niet echt aan te raden. Tevens wil het wel eens voorkomen dat het de dvd-speler niet goed detecteerd. In dat geval kun je DVD Decrypter proberen.
  
DVD Decrypter 3.2.2.0  (750 kB)
Programma om de hoofdfilm van een DVD te kopieren naar de hardeschijf van je pc. Tevens wordt dan de beveiligingscodering verwijderd waardoor de bestanden zijn af te spelen met bijvoorbeeld PowerDVD. Dit programma werkt zeer eenvoudig en doet precies datgene wat je ervan verwacht. Het kan eventueel naast Smartripper gebruikt worden.
  
FlasKMPEG v 0.60  (1.560 kB)
Het programma om je zojuist gekopieerde dvd te bewerken en om te zetten naar een avi-bestand of mpg-bestand. Tevens is in de zip-file een hulpdocument bijgesloten wat de verschillende frame-rates behandeld in FlasKMPEG. Mijn advies, lees dit goed door!
  
FlaskMPEG v 0.78_39  (917 kB)
Het programma om je zojuist gekopieerde dvd te bewerken en om te zetten naar een avi-bestand of mpg-bestand. Dit is de nieuwste versie met een aantal updates en bugfixes. Voor uitgebreide uitleg omtrent de verschillende frame-rates moet je versie 0.60 downloaden.
  
TV Tool 4.6  (192 kB)
Programma om de programma's af te spelen op TV via de TV-out uitgang op de videokaart. De bijgeleverde software van de videokaart werkt over het algemeen niet naar behoren (uitzonderingen daargelaten). Door gebruik te maken van dit programma kun je tevens de beeldgrootte instellen alsmede de helderheid, contrast en meer.
BELANGRIJK: Lees vooral de bijgesloten handleiding i.v.m. de instellingen. Indien dit programma niet samenwerkt met jouw videokaart probeer dan TVcc 2000. 
  
TV Tool 5.5  (559 kB)
Verbeterde uitvoering van de bovenstaande versie echter dit is een trialversie.
HINT: Installeer eerst de oude versie en vervolgens de nieuwe versie, kopieer vervolgens uit de nieuwe versie het bestand "Tvtool.exe" en plak deze in de map van de oude versie. Hierdoor wordt de trialmode opgeheven.
  
TVcc 2000 1.1  (60 kB)
Programma om de programma's af te spelen op TV via de TV-out uitgang op de videokaart. De bijgeleverde software van de videokaart werkt over het algemeen niet naar behoren (uitzonderingen daargelaten). Door gebruik te maken van dit programma kun je tevens de beeldgrootte instellen alsmede de helderheid, contrast en meer.
BELANGRIJK: Lees vooral de bijgesloten handleiding i.v.m. de instellingen. Indien dit programma niet samenwerkt met jouw videokaart probeer dan TV Tool. 
  
TVcc 2000 1.21  (100 kB)
Verbeterde uitvoering van de bovenstaande uitvoering. Bij voorkeur eerst de oude deïnstalleren of de nieuwe versie in een andere map plaasten.
  
XMpeg 4.3  (707 kB)
Een handig programma wat erg sterk lijkt op FlaskMPEG maar met de looks van Windows XP. Dit klopt ook wel want het is gebouwd op de kernel van FlaskMPEG versie 0.60. Echter dit programma beschikt tevens over de mogelijkheid om de zojuist gemaakt AVI om te zetten naar een MPG-bestand. En dit doet het programma dan ook razensnel en bovendien is de kwaliteit ook nog eens goed.
Tevens is het mogelijk een bestaande MPG-film om te zetten naar een AVI-film waarbij je de beschikking hebt over diverse instelmogelijkheden.
Echt een aanrader als je veel films wilt omzetten.
  
  
Internet
 
NOD32 Virusscanner  (8.468 kB)
NOD32 is een virusscanner die buitengewoon goed in staat is om een virus te onderscheppen zelfs wanneer hiervoor nog openbare definitie voor beschikbaar is (althans dit beweert de fabrikant). Uiteraard is het van belang om elke virusscanner up to date te houden. Echter bij de meeste virusscanners is het zo dat deze over het algemeen vrij grote bestanden staan te downloaden om hun database bij te werken. Voorts gebruiken ze veel systeembronnen wat een probleem kan zijn bij pc's met weinig intern werkgeheugen.
Hier komt dan ook de grote kracht van NOD32 de hoek om. Het programma download dagelijks een klein bestandje (ca. 2 tot 8 kB) en gebruikt nauwelijks systeembronnen. Bovendien is het programma razendsnel met scannen van een pc.
Dit programma is echt een aanrader!
Meer informatie vind je op: http://www.eset.com/home/home.htm
 
Outlook Backup  (2.014 kB)
Outlook Backup is een handig hulpmiddel om uw berichten, adresboek, instellingen, mail- en nieuwsaccounts, berichtregels, geblokkeerde afzenderlijsten en handtekeningen snel en veilig op te slaan, en indien gewenst, weer net zo snel terug te zetten. Alle backup-functies kunnen zowel individueel als tezamen worden gebruikt. De gebruiker kan kiezen of het gebruikersprofiel de gegevens terughaalt of opslaat.

De AutoBackup-functie kan ervoor zorgen dat het uw belangrijkste e-mail op elk gekozen tijdstip opslaat.Het programma is makkelijk in gebruik, heeft een eenvoudige gebruikersinterface en beschikt over een handige wizard. Het creert nieuwe gecomprimeerde archieven van uw e-mail gegevens op gespecificeerde momenten, zonder dat het u stoort in uw werk.
Na een crash kunt u de backup eenvoudig terugzetten en heeft u, uw gegevens terug voor u het weet!

Outlook Backup werkt samen met de navolgende emailprogramma's:
Outlook Express (5.0, 5.1, 5.5 en 6.0), Microsoft Outlook, Eudora (Pro en Light), Netscape Messenger, (6.x en 7.0), Opera, IncrediMail, Pegasus Mail, The Bat, PocoMail.

Lees voor het installeren eerst het bestand Leesmij.txt goed door.
 
PopThis!  (1.220 kB)
PopThis! is een zeer kleine en goed functionerende Popup-killer. Hij nestelt zich nadat hij is geinstalleerd in de Internet Explorer onder menu Extra. Het programma is zeer eenvoudig in te stellen daar de meeste instellingen al goed staan. Indien het programma een Popup tegenkomt en deze blokkeert dan hoor je een zacht geluidje. Verder is het mogelijk om een lijst van sites toe te voegen welke wel Popups mogen door laten.
Het programma gebruikt in tegenstelling tot vele andere Popup-killers geen systeembronnen en wordt alleen actief indien de Internet Explorer wordt gestart. Met recht een aanrader.
 
Protected Storage PassView  (31 kB)
Protected Storage PassView is een programma om wachtwoorden tevoorschijn te halen van Outlook Express en Internet Explorer die standaard in het register van Windows zijn opgeslagen. Echter indien je deze wilt lezen dan laat Windows slechts vreemde tekens zien. Hier komt Protected Storage PassView dan ook goed van pas. Dit programma laat de voor Outlook Express geldende E-mail accountnamen, de gebruikersnamen en de wachtwoorden zien. Indien de gebruiker ook in de Internet Explorer wachtwoorden en sitenamen heeft opgeslagen dan laat het programma deze ook zien.
Laat daarom nooit zomaar uw pc onbeheerd achter en vervang geregeld uw wachtwoord en/of accountnaam. Dit programma is geen speelgoed en kan in verkeerde handen misbruik maken van uw gegevens. Het programma is alleen bedoeld om vergeten wachtwoorden te achterhalen.
  
AdSubtract_SE_1.68  (2500 kB)
Stopt hinderlijke pop-up reclameboodschappen tijdens internetten. Echter in sommige gevallen kan het zijn dat een site niet meer bereikbaar is omdat deze AdSubtract heeft gedetekteerd, met als gevolg dat de toegang tot de site wordt gewijgerd. In dergelijke gevallen dient u het programma uit te zetten.
  
Zone Alarm  (via de site)
Een gratis en simpele firewall welke tevens door de makers geregeld wordt verbeterd. Download de laatste versie via de site van de makers of via http://download.com.com.
Je kunt natuurlijk ook vanaf hier de professional versie (vers. 4.5.538 incl.serial) downloaden.
   
Microsoft Virtual Machine  (5.311 kB)
Gebruik dit programma als je Windows XP gebruikt en je problemen hebt met het bekijken van bepaalde webpagina's. Meestal krijg je een fout indien je een bepaalde site wilt bekijken waar veel gebruik wordt gemaakt van Java-scripts. Dit programma, wat je moet installeren, zou dit probleem moeten oplossen.
  
  
CD - Programma's
  
SureThing  (4591 kB)
Maak je eigen CD-hoesjes met dit programma. Je kunt meerdere soorten inlegvellen kiezen op basis van voorbeelden. Tevens kun je zelf eigen ontwerpen toevoegen. 
  
UndercoverXP  (629 kB)
Dit programma is bedoeld om op eenvoudige wijze hoesjes uit te printen en enigszins de opmaak aan te passen. Het programma is geschikt voor o.a. diskettes, muziekcassettes, cd's en dvd's. Tevens is in het programma een voorbeeld venster voorhanden voordat je daadwerkelijk gaat afdrukken.
  
  
Utilities
 
HDD Thermometer  (230 kB)
HDD Thermometer is een temperatuurmonitor voor je hardeschijf, of indien u meer dan 1 heeft voor alle hardeschijven. Het heeft alle benodigde voorzieningen om je hardeschijven in de gaten te houden zoals:
- Controle van de huidige temperatuur
- Het opvolgen van vervolgacties indien de temperatuur een ingestelde waarde overschrijd bij de waarschuwing- en kritische temperatuur
- Het weergeven van een melding bij overschrijding van de ingestelde temperaturen
- Het laten horen van een geluid
- De pc complete afsluiten indien de temperatuur te hoog wordt.
- Het weergeven van de temperaturen in de System Tray van Windows (zie voorbeeld)
- Het aanmaken van logboeken
- Per hardeschijf kunt u de diverse waarden aanpassen
- Diverse taalondersteuning, waaronder Nederlands.

Het programma is zgn. Freeware maar je moet het wel registreren (kost helemaal niets). Hiervoor is het genoeg als u de Program ID (te vinden in "HDD Thermometer - Over/About" scherm) in het registratievenster invult plus uw E-mailadres en naam. Vervolgens wordt u de juiste Program ID toegestuurd. U kunt uw versie registreren op: http://www.rsdsoft.com/hdd-thermometer/register.php

  
Macro Magic  (865 kB)
Dit programma onthoud al jouw toets- en muisbewegingen in Windows. Hiermee kun je dus zelf eenvoudige startroutine's maken om bijv. een programma op te starten en diverse handelingen te automatiseren. Erg handig indien je veel terugkerende taken moet uitvoeren. Het programma plaatst desgewenst een snelkoppeling van jouw macro op het bureaublad. 
  
Serials 2000  (1663 kB)
Met dit programma krijg je de beschikking over meer dan 25.000 serienummers van verschillende programma's. Tevens kun je op de site van de maker 1 x per maand een nieuwe database downloaden met nieuwe serienummers zodat je altijd beschikt over de nieuwste serienummers.
Het programma is geschikt voor verschillende platforms zoals Windows, Mac, Palm enz.
Om de database van Serials 2000 up to date houden moet u met enige regelmaat nieuwe updates halen. Dit kunt u doen op dit adres: www.serialz.to/s2kupdates.html
  
  
Funstuff
 
VectorEngineer Quick-Tools  (2.090 kB)
VectorEngineer Quick-Tools is een eenvoudig tekenprogramma waarin men technisch tekenen kan. Het programma ondersteunt het maken van eigen bibliotheken welke op eenvoudige wijze zijn op te roepen. Voorts is het mogelijk om te tekenen op verschillende layers in diverse kleuren. Opslaan van de tekeningen gaat in het programma-eigen formaat in het dxf-formaat van AutoCad.
Deze versie ondersteunt niet alle mogelijkheden maar is wel onbeperkt te gebruiken.
  
Nieuwschierig  (225 kB)
Ben je ook nieuwschierig naar de uitwerking van dit programma? Dan moet je het gewoon proberen!
  
Onderzetter  (263 kB)
Wel eens gebrek aan een onderzetter? Hier heb je een digitale uitvoering.
  
  
Windows
  
2xExplorer  (358 kB)
Zeer uitgebreide vervanger voor de standaard Windows Verkenner. Deze verkenner laat direct 2 verschillende hardeschijven en/of mappen op het scherm zien incl. de map-
structuur op de hardeschijf. Hierdoor is het verplaatsen en kopieren van bestanden nog nooit zo eenvoudig geweest. Tevens biedt het programma vergelijkbare mogelijkheden als de welbekende Wincommander.
  
  
Muziek (MP3)
 
Video To Audio Converter  (3.396 kB)
Video To Audio Converter is een zeer handig programma voor de film- en videofanaat. Iedereen die zich wel eens bezig heeft gehouden met het maken van een film loopt wel eens tegen het probleem aan dat een bepaald geluid is opgenomen in een filmfragment. Om dit geluid uit het filmfragment te krijgen is een hele toer. Echter met dit programma is het een paar klikken en je hebt het geluid te pakken in de opmaak die je zelf kunt kiezen. Zo is het mogelijk om het geluid op te slaan in o.a. mp3, wav, wma, ogg. Tevens kun je voor de diverse fileformaten kiezen wat de bitrate moet worden. De gebruikersinterface is misschien niet al te gebruiksvriendelijk echter de helpfile is wel zeer duidelijk in de mogelijkheden.
  
Complete Audio Converter Pro 3.1  (6.548 kB)
Complete Audio Converter Pro is een programma welke in staat is om diverse muziekbestanden te converteren naar een ander formaat. De volgende formaten worden ondersteund:
MP3 (including VBR), WMA, WAV, ADPCM, GSM, DSP, MP2, PCM (uncompressed Wave), OGG Vorbis, G721, G723, G726, A-LAW, U-LAW and RAW.
Bij Complete Audio Converter Pro is tevens voorzien in:
- Audio player, Ondersteuning voor MPEG (MP3, MP2), WAV, ADPCM, etc.
- CD ripper (om muziek van een cd af te halen per nummer of de hele cd ineens)
- Audio tag editor (om de audio header informatie aan te passen, wordt meestal gedaan voor mp3)
- Converteren van diverse audio files naar diverse audio formaten.

Je kunt de bestanden per stuk converteren, maar ook kun je dit voor meerdere bestanden ineens doen. Eventueel kun je nadat de conversie gereed is de originele bestanden automatisch laten verwijderen.
  
1by1 MP3-player  (41 kB)
1by1 is het kleinste afspeelprogramma voor mp3-bestanden dat ik gezien heb. Ondanks dat, speelt het complete directories (mappen) af zonder een playlist (zoals bij Winamp). Het navigeren door de lijst met bestanden gaat op dezelfde wijze als bij de Windows-verkenner. En hierbij is het programma nog eens lekker klein en zeer snel.
Het programma kenmerkt zich door zeer krachtige opties in een simpele layout. Het beschikt onder andere over de volgende functies: Onthoud het laatst afgespeelde nummer en de positie, Verkenner-achtige navigatie, ACM ((MP3) en mpglib (MP3/MP2) ondersteuning, Winamp input plugin ondersteuning, Audio dynamiek en stereo verbeteraar, directorie zoeken (speelt alle bestanden af op schijven zoals hardeschijf, CD's) en nog veel meer. Een echte aanrader!!
Ps. Klik met de rechtermuisknop naast het logo van de speler en het menu verschijnt.
 
 
Specials
 
Filemirrors.com is een anonieme site waar enorm veel programma's gedeeld worden door gebruikers van over de hele wereld. Hier kun je bijna alle programma's gratis downloaden (eigen risico) die je normaal in de winkel zou moeten kopen. Je kunt de site natuurlijk ook gebruiken voor het testen van de software en dan alsnog de originele software kopen ;-). 
  
Fosi is een site waar men gratis software kan downloaden. Gebruik hiervoor één van de onderstaande links.
In sommige gevallen is de site niet te bereiken, probeer het dan later nogmaals.
Fosi 01    Fosi 02    Fosi 03    Fosi 04   
  
CloneCD en Nero burning Rom behoren tot de beste CD brandprogramma's die erop de markt te vinden zijn.
Gebruik hiervoor één van de onderstaande links.
CloneCD 1
CloneCD 2
Clonecd Underground website
NERO ahead index page
  
Behoefte aan een serienummer of wachtwoord? In dat geval moet je echt het dit programma downloaden nl. Serials 2000. Uiteraard kun je deze hier downloaden.
Om verzekerd te zijn van de laatste update voor je database en een goede handleiding kun je één van de onderstaande links volgen. 
--=+ Oscar & Co +=-- Oscar 2000, Octavius and Serials 2000!
SERIALZ.TO download updates for Serials 2000
 
 

Laatste update:  29-04-2006

 
Copyright © 1999 - 2006  ElProemo , alle rechten voorbehouden.