Kunstmarkten in de regio
Wij staan op de volgende markten in 2019

19 mei 2019 Creatief 2.0 Roggel
9 juni 2019 Fête des Arts Roermond
14 juli 2019 Kunstfladder Venray
18 augustus 2019 Castle Fair kasteel Eijsden
7 september 2019 Kunstmarkt Stchting Melieve Roermond
6 oktober 2019 Kunstroute Beesel
11 en 12 december 2019 indoor sfeermarkt Well

Voor info over een markt, klik op de marktnaam.laatste update:


KIWANIS FÊTE DES ARTS 2019

Kiwanis kunstmarkt

Voor de 17e keer organiseert Kiwanis Club Roermond haar traditionele kunstmarkt op 1e Pinksterdag, zondag 9 juni 2019 van 12:00 - 17:00 uur. De markt vindt weer plaats in de historische Voorstad Sint Jacob. Op en rond het pittoreske pleintje bij de Steenen Brug en in de aangrenzende straten bieden kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland in 50 marktkramen een grote verscheidenheid kunst aan. In galerie "Het Achterhoes" exposeren verrassende kunstenaars. Restaurant Toff zorgt voor gezellige terrassen en passend muzikaal entertainment. Entree voor kunstmarkt Fête des Arts bedraagt € 2,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). De opbrengst van het Kiwanis Fête des Arts is bestemd voor de goede doelen welke gesteund worden door Kiwanis Club Roermond. Met vragen, wensen of suggesties kunt u zich wenden tot info@kiwanisinkunst.nl


Kunstfladder Venray

Kunstfladder 2019

Kunstfladder Venray breidt kunstaanbod uit.
Hartje Venray staat zondag 14 juli van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van de kunstmarkt Kunstfladder. Deze negende editie presenteert zich dit jaar groter en veelzijdiger dan voorgaande jaren met kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland. Tijdens de kunstmarkt presenteren zo’n zeventig kunstenaars op het Schouwburg- en Henseniusplein in marktkramen hun kunst. Ook maken enkele graffitiartiesten hun opwachting die ter plekke een kunstwerk maken.


Castle Fair Eijsden

Castle Fair Eijsden

18 augustus 2019 Castle Fair Eijsden

De CastleFair op 18 augustus 2019 in Kasteel Eijsden is puur genieten in een sfeervolle ambiance met inspirerende kunst, muziek en leuke stands en waar genoeg te proeven, te ruiken en te beleven valt.


Kunstmarkt Stichting Melieve

Kunstmarkt Stichting Melieve Roermond

Jaren geleden was het voor het laatst dat op de Abdijhof door de Stichting Hamstraat Promenade een kunstmarkt voor professionele kunstenaars werd georganiseerd. Door diverse omstandigheden is hier een einde aan gekomen. Deze kunstmarkt is in 2001 in ere hersteld, echter met één verschil: het werd een kunstmarkt voor amateurs. De belangstelling én het succes waren én zijn nog steeds geweldig. Wederom was Stichting Hamstraat Promenade een van de organisatoren, dit keer bijgestaan door Stichting Melieve Dames Koninklijk Roermonds Mannenkoor. In 2008 is de Stichting Hamstraat Promenade opgeheven en vanaf die tijd doet Stichting Melieve de organisatie alleen. Deze kunstmarkt vind jaarlijks plaats op de éérste zaterdag in september. De prachtige locatie is gelegen achter de tuin van de Kathedraal, bij de Rattentoren en het restaurant 'De Pastorie', Grote Kerkstraat Roermond.


Kunstroute Beesel Creatief

Kunstroute Beesel

De Kunstroute Beesel Creatief vindt in 2019 plaats op zondag 6 oktober. Deze dag is uitermate geschikt voor kunstliefhebbers, muziekliefhebbers en nieuwsgierige gezelligheidszoekers.Kom en geniet met volle teugen van de grote variatie kwalitatieve internationale kunst en muziekvormen op 7 locaties allemaal op loopafstand.
Zin in een paar uurtjes genieten, noteer dan zondag 6 oktober met kunstroute Beesel Creatief in de agenda. Kunstroute Beesel Creatief start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur . De entree is € 4,00 voor alle locaties. Kinderen onder begeleiding zijn gratis.Bij de entree van een van de locaties ontvang je een flyer met alle informatie.Voor meer informatie bezoek de website www.beeselcreatief.nl of mail naar info@beeselcreatief.nlindoor sfeermarkt Well

Indoor sfeermarkt Well

Een sfeervolle december-markt met alles rond het thema Kerst & Sfeer op 11 & 12 december 2019. De openingstijden van de sfeermarkt is van: 16.00 uur t/m 21.30 uur, Entree is gratis. De deelnemers komen uit de gehele regio, zowel bedrijven als hobbyisten laten deze dagen hun producten zien en proeven. Wilt u de markt bezoeken, dan bent u uiteraard ook van harte welkom op 11 & 12 December tussen 16.00 en 21.30 uur.
De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door Vocal Group Joy uit Well/Wellerlooi, Challange uit Well en Fanfare les Montagnards. Voor meer informatie betreft de sfeermarkt of eventuele vragen betreft deelname kunt u contact opnemen met de Organisator Yanto Neijenhuis, grotewaaij@planet.nl
Hieronder een impressie van de markten in 2018Sfeervolle Kerstmarkt Boekend 9 december 2018

Sfeervolle Kerstmarkt Boekend 9 december 2018


Zoals het er nu uitziet zullen een drietal muziekgezelschappen deze dag muzikaal komen opluisteren: de Fanfarekapel van Baarlo 11.30 uur tot 12:30 en van 13:30 uur tot 14.30 uur; Muziekgezelschap Flauti Cordi zal van half een tot half twee optreden en de Flujas Träöters van half drie tot half vier. Buiten zal een vuurkorf opgesteld worden, zal gluhwein en karboet verkocht worden en is een popcorn en suikerspinkraam aanwezig.
Winandus markt Catsop 9 september 2018

Winandus markt Catsop 9 september 2018


Het gehucht Catsop, horend bij het dorp Elsloo (LB), staat iedere twee jaar op de tweede zondag van september in het teken van de Winandus Markt Catsop. Een kunstmarkt die inmiddels bekend staat om zijn kwaliteit en diversiteit. De kunstenaars komen zowel uit de regio als ver daarbuiten en presenteren hun werk op stands in een van de sfeervolle straten, authentieke binnenplaatsen en rondom het pittoreske ‘pleintje Op de Dries’. Het bijzondere ‘Place du Tetre’ gevoel komt hier tot leven!
Castle Fair Kasteel Eijsden 19 augustus 2018

Castle Fair Kasteel Eijsden 19 augustus 2018


De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale Kasteel Eijsden en genieten van een ontspannend moment! Vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers van kunst in vele vormen genieten. Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoonstellen in de tuinen van Kasteel Eijsden. Om de bezoekers te laten wegdromen in een onvergetelijk moment is er een speciale bier- en wijnbar geopend. Eveneens kunnen bezoekers tijdens de Castle Fair van culinaire versnaperingen genieten. Om het geheel een feestelijk tintje te geven zijn er bijzondere muzikanten live te beluisteren. De Castle Fair is gratis te bezoeken. Parkeergelegenheid voor auto's en fietsen is in ruime mate aanwezig in de Graaf de Geloeslaan te Eijsden.Kunstmarkt Mont Martre Festival Venlo 4 augustus 2018


Mont Martre Festival mei 2018

Dit festival brengt kunst van diverse soorten kunstenaars naar het publiek tijdens een heuse kunstmarkt. U vindt hier zowel de betere amateurs als professionele kunstenaars die hier hun laatste kunstwerken laten zien. Op het Mont Martre Festival ziet u hoe enkele kunstenaars met een nieuw werk bezig zijn, terwijl u ook een praatje met de kunstenaars kunt maken.


Kunstfladder Venray 8 juli 2018

Kunstfladder Venray 8 juli 2018

De Kunstfladder is vooral bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken. Door het diverse karakter is de kunstmarkt Kunstfladder aantrekkelijk voor jong en oud en daarmee naast een must voor de kunstliefhebber ook een leuk uitje voor het hele gezin. De bezoeker kan genieten van schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, kinderkunst, textiel en nog vele andere kunstvormen. Men kan zich verwonderen, zich laten betoveren of zich laten inspireren, maar natuurlijk ook een kunstwerk kopen.


Kunstmarkt Mont Martre Festival Venlo 12 mei 2018

Mont Martre Festival mei 2018

De kunstmarkt kreeg een prachtige zonnige dag met veel kijkers en kunstminnaars. Het bleef de hele dag afwisselend druk en dan weer wat rustiger.banner image