Zoek!

lijntje

(bijgewerkt tot 28/3/2006)

De beste zoekrobots ter wereld op een rijtje. Ik ben vaak op zoek en vind zoeken op internet een sport. Bovenaan de top vijf van Nederland, dan een paar Nederlandse zoekrobots en een paar van onze buren. Heb ik een goeie zoekrobot over het hoofd gezien? Mail me even, dan blijf ik bij de tijd. Goede informatie over zoeken is te vinden bij zoekprof. Over strategieën om uw website te promoten op internet is er geweldige info bij seogoru.

bron: online marketingbureau Checkit.nl, oktober 2004

 

De top-5 van Nederland

74%
14%
4%

MSN

3%
2%

 

Eigen voorkeur

Google is in een paar jaar tijd opgeklommen tot de meest favoriete zoekmachine vanwege de eigenzinnige zoekstrategie. En de resultaten zijn ernaar. Deze zoekmachine biedt ook de mogelijkheid om een zoekbalkje in Internet Explorer te installeren.

Ook handig is Copernic Agent basic. Copernic Agent is een metazoekrobot. Een metazoekrobot plaatst je zoekopdracht bij verschillende zoekmachines en filtert de dubbele eruit. Maar... Je moet deze zoekrobot op je eigen computer installeren. Voordelen: Je kunt hem vanuit Internet Explorer oproepen en... de zoekresultaten blijven op je harde schijf staan. En da's soms handig voor speurneuzen. Gratis downloaden kun je hier.

Nederland

terug naar de vorige pagina Track Metaspider Vindex
ILSE Ixquick Zoek.nl
NL-menu Altavista.nl  


Onze buren

terug naar de vorige pagina Duitsland DINO
WEB DE
MetaGer
België AdValvas
Frankrijk Annuaire E/R