Nonnevotte 

Benodigdheden: 500 g bloem zout 40 g witte basterdsuiker 25 g gist 1/4 l melk 125 g boter frituurvet suiker

Bereiding: Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Smelt de boter, maar laat deze niet warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur rijzen en kneed het nog eens door. Maak er, met 2 handen, rolletjes van en leg deze in een knoop. Laat de nonnevotten nog 20 minuten rijzen. Verhit frituurvet tot 180 'C en bak de nonnevotten hierin bruin. Wentel ze, wanneer ze nog warm zijn, door suiker. Eet ze warm of koud.

Recept voor "Nonne-votten (Strikken)":
- IngrediŽnten (voor 20 stuks):
500 gram bloem
50 gram gist
25 gram suiker
200 gram melk (lauw)
100 gram margarine
10 gram zout
1 ei
- Bereiding:
Maak van alle grondstoffen, behalve boter en zout, een soepel deeg. Hierna
boter en zout toevoegen en kneden. Deeg in een doek leggen, 30 minuten
laten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht eruit is, deeg dubbelvouwen
en nog 15 minuten laten rijzen, weer plat slaan zodat alle lucht eruit is
en verdelen in de gewenste grote. Rol strengels van 30 cm, maak een knoop
in de strengel, leg ze op een met deeg bestoven handdoek en laat nog 10
minuten rijzen.
Frituren op 180 C, rijkelijk bestrooien met basterdsuiker.
- Bereidingstijd: ongeveer een uur.