Groentjes

10 maart 2020
.
Jaarvergadering uitgesteld ...

Helaas kan de algemene ledenvergadering van de Natuurgroep Gestel die gepland stond voor morgenavond 11 maart niet doorgaan.

Gelet op de aanwijzingen van de overheid met het oog op de beteugeling van het coronavirus heeft het bestuur van de natuurgroep besloten om de jaarvergadering enkele weken uit te stellen.
Natuurlijk is dat jammer, maar we vertrouwen er op dat iedereen daar begrip voor heeft.

Het bestuur zoekt inmiddels naar een nieuwe datum voor de jaarvergadering. Zodra deze datum bekend is, zullen we deze via de Groentjes bekend maken. 

 
Namens het bestuur, Angela Heetvelt
Maart 2020: Hoogwater in het dynamisch beekdal van de Aa (foto: Jaap Sonnevijlle)
Korte berichten
Beleef de Lente
25 jaar natuuronderzoek Tilburgse Kaaistoep
 
De KNNV-afdeling Tilburg informeerde ons onlangs over een uniek onderzoeksproject. In 25 jaar zijn er maar liefst 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het gebied gevonden, waaronder 125 nieuwe soorten voor Nederland en zelfs drie nieuwe soorten voor de wereld. De KNNV-afdeling Tilburg viert deze mijlpaal met een symposium, de uitgave van een boek, wandelingen en een fototentoonstelling. Iedereen is hierbij van harte welkom. De officiële start van het jubileumjaar vindt plaats op 14 maart in Natuurmuseum Brabant.
Kijk voor nadere informatie én om te zien in hoeverre het programma doorgaat de website van de KNNV:
 
Meer weten?

Excursie mossen IVN Oisterwijk
 
Op zondag 22 maart organiseert IVN-afdeling Oisterwijk een gratis excursie met als onderwerp mossen. Onder leiding van IVN-gidsen komt u tot de ontdekking dat mossen niet alleen die vervelende dingen zijn die uw gazon verpesten! Ze zijn heel mooi als je goed kijkt. Bovendien zijn er heel veel soorten en het zijn overlevingskunstenaars.
Kijk voor nadere informatie én om te zien of deze excursie tzt nog doorgaat de website van het IVN:
 
Meer weten?
Contact
Redactie Gestel Groen! en Groentjes
Jaap Sonnevijlle:
jsonnevijlle@home.nl
tel. 06 - 2810 1722

Natuurgroep Gestel
Secretaris: Dick Leerling
natuurgroepgestel@planet.nl
tel. 06 - 2238 6940
Volg ons
Laposta e-mailmarketing