Onze vakantie in Beieren

 

 startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

 

Gastenboek

Schrijf ons uw indrukken over onze homepage

 

 

 

Historie Hohenwarth

Vakantie in Hohenwarth

Camping Fritz Berger Comfort

 

Naar ons vakantie verhaal 2003 op camping Fritz Berger in Hohenwart in Beieren

 

Historie Hohenwarth

 

De naam Hohenwarth kwam rond 1180 voor het eerste maal naar voren toen in een oorkonde van klooster Reichenbach de namen Meginhard en Konrad von Hohenwarth voorkwamen. Na 1280 kwam het gebied van Haidstein tot Höllenstein in handen van de Hohenwarthers. 

 

Dit Groot Hohenwarth hield echter niet lang stand.  In 1402 wordt Hohenwarth een bestuurlijke eenheid met vele rechten en plichten voor de burgers. De eerste kerk wordt in dit zelfde jaar gebouwd. De huidige kerk uit 1860 staat nu nog steeds op dezelfde plaats. De eerste burcht van Hohenwarth wordt halverwege de 15 eeuw gebouwd, echter 100 jaar later al weer verwoest. In 1570 wordt er een nieuw slot gebouwd welke in de 17e eeuw door brand wordt verwoest.

 

Na de 30 jarige oorlog wordt het huidige slot (1650-1655) gebouwd. In 1803 eindigt de adellijke heerschappij van Hohenwarth en worden de bewoners, meeste boeren, vrije bewoners. Het slot gaat over in burgerhanden en is momenteel in bezit van de familie Vogl.

 

            

 

Hohenwarth in 1844

De kerk van Hohenwarth

 

Het wapen van de gemeente Hohenwarth

 

Naar ons vakantie verhaal 2003 op camping Fritz Berger in Hohenwart in Beieren

Naar boven

 

Vakantie in Hohenwarth

 

de grote Arbersee

In het natuurpark van de "Obere Bayerische Wald" ligt omgeven van de bergen Kaitersberg (1042m) en Hoher Bogen (1079m) het "ontspanningsdorp" Hohenwarth. Het dal wordt doorsneden door de rivier de Weißer Regen, die zijn oorsprong vindt in het 25km oostelijk gelegen kleine Arbersee.

De vakantie kun je er doorbrengen in hotels. Pensions, vakantiewoningen, op een boerderij of zoals wij op de camping van Hohenwarth. De gastenkaart bied bij vele bezoeken een leuke korting.

Door de centrale ligging bevinden zich in en rond Hohenwarth vele fiets, mountenbike of wandelroutes. Sportievelingen onder ons kunnen verder deelnemen aan paardrijden, koetstochten, tennissen, vissen of bootje varen op de Weißer Regen.

Degenen die zich willen laten verwennen kunnen een bustocht boeken naar Praag, Pilzen (beide in Tsjechië), Munchen, Passau incl. een tocht over de Donau of heerlijk door het Bayerische Wald of Boheemse Wald laten rijden. De Oberphalzbahn, een leuk treintje stopt bij de camping en in het dorp. Van hieruit kun je voor een paar euro’s de gehele dag door het Bayerische land met de trein reizen.

Wintersporters komen volledig aan hun trekken met de skigebieden Hoher Bogen, Eck Riedelstein en het Arber skigebied in nabije omgeving. Skiën, langlaufen, rodelen of gewoon lekker een wandeling door de sneeuw, alles is mogelijk in de winter.

Aan de voet van de hoogste berg in Oost Bayern, de Arber

De Oberpfalzbahn

 

Naar ons vakantie verhaal 2003 op camping Fritz Berger in Hohenwart in Beieren

Naar boven

 

Camping Fritz Berger Comfort

 

De camping is 10 ha groot en heeft iets meer dan 400 plaatsen van 80 - 100 m2. Het is een verzorgde en goed ingedeelde gezinscamping met een leuk meertje met daarachter de rivier Weißer Regen.

De plaatsen zijn wel voorzien van een steenachtige bodem wat het niet altijd makkelijk maakt om de haringen in de grond te krijgen. Een redelijk aantal plaatsen zijn vaste plaatsen.

De vaste winterkampeerders zijn niet altijd zomers aanwezig, dus wel een bezette plaats, maar geen bewoners tijdens de zomervakantie.

 

Verwacht ook geen invasie van Nederlanders op deze camping. In de drie weken die wij hier hebben doorgebracht was het aantal plaatsen die door Nederlanders bezet waren op twee handen te tellen. Persoonlijk totaal geen probleem voor ons, al zijn er medelanders die het liefst in het buitenland zich nog met alleen maar met landgenoten willen omgeven. 

Onze vouwwagen en auto

Fritz Berger Komfortcamping is een ideaal vakantieoord voor natuurvrienden en sportbeoefenaars. Het ligt aan een meer met daarachter de rivier de Weißer regen. Beide bieden mogelijkheden voor zwemmen, vissen en varen.

 

In de omgeving zijn meer dan voldoende prachtige wandelpaden te vinden. De toeristische uitstappen in de omgeving zijn in grote getallen aanwezig zodat niemand zich hier hoeft te vervelen.

 

 

Er is een middagpauze van 13:00 - 15:00 uur waarbij de toegangspoort dicht zit. Kom je op deze tijd aan op de camping, dan zit er niets anders op om te wachten of lopend naar je eigen plaats te gaan. De camping is afgezien van de maand november het gehele jaar geopend. Naast de receptie is een kleine winkel met alles op kampeergebied. Ook via internet kun je hier allerlei kampeerspullen bestellen.

 

De campingwinkel zelf heeft een redelijk groot assortiment met elke dag diverse soorten verse broodjes of broden, vers gebak, vers vlees en vleeswaren en een aparte drankhal voor de dorstige mens. Op de camping bevindt zich verder nog een binnen zwembad met sauna. Heerlijk om hier winters na het skien even te vertoeven.

 

Het restaurant "Rauber Heigl" bevindt zich eveneens vooraan op de camping. Hier kun je voor weinig geld een uitstekende maaltijd krijgen. Dagelijks is er een 2-gangen dagmenu voor minder dan 4 Euro en op de dinsdag wordt er in een authentieke houtoven pizza's gebakken voor 4,50 Euro.

 

Voor de camping bevindt zich een grote parkeerplaats voor bezoekers of om je auto er te parkeren als de slagboom (nog) dicht zit.

De camping winkel

Het binnenzwembad

 

De bijna drie weken die wij hier hebben doorgebracht hebben ons (2pers.) incl. toeristenbelastingen en stroom nog geen 400 Euro gekost. De ANWB beloond de camping met een totaalindruk van 7,7 en een 8 voor het sanitair.

 

Al met al dus een goed verzorgde camping met goede voorzieningen voor een zeer betaalbare prijs. Een ideale (gezins)camping om het Bayerische Wald en zijn omgeving te verkennen, zowel zomers als winters.

 

 

Adres   Ferienzentrum 3 , 93480 Hohenwarth 

Telefoon   09946- 367 

Fax   09946- 477 

E-mail   cpl.hohenwarth@fritz-berger.de

Open   01-01 t/m 02-11 en van 08-12 t/m 31-12 

Pauze   13:00 - 15:00

 

Naar boven

 

Naar ons vakantie verhaal 2003 op camping Fritz Berger in Hohenwart in Beieren