Vakantiesite Edith & Gerald

 

 startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.

 

Camping Fuussekaul

Camping de Lesse

Camping    Ramberchamps

Camping Breisgau

Camping Tony

Camping Les Loges

Camping Le Pont Roulland

Camping Fayolan

Camping Chloropylle park

Camping Prümtal

camping de Fouché

Camping Am Barenbache

Camping Frits Berger

 Camping Zum Feuerberg 2004

Camping Zum Feuerberg 2005

Camping    Schönburg-Blick

Camping Clos de la Balende Camping Les Trois Châteaux Camping Les Arches  

Startpagina met alles over Reizen en Vakantie (tip)

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Wijnfeesten

2006

Zum Feuerberg:

 Terug naar boven

 

Op donderdag 10 augustus nemen we afscheid van Camping Schönburg-Blick in Oberwesel aan de Rijn en rijden via Simmern en Zell naar onze volgende bestemming. Evenals de afgelopen twee jaar is dit camping Zum Feuerberg in Ediger-Eller aan de Moezel. We willen nog één maal de zeer gezellige Osterlämmchen Weinfesten meemaken, die hier het komende weekend plaats vinden. Op de camping worden we vriendelijk verwelkomd door de familie Bielous, de eigenaren van camping Zum Feuerberg. Tot onze verrassing hebben we toch nog onze favoriete plekje gekregen. Voordat we de vouwwagen op kunnen zetten  komen van alle kanten de bekenden van de vorige jaren even voorbij om even bij te kletsen. Als we halverwege het opbouwen zijn komen ook Frits en Ineke aan op de camping en kunnen zo nog mooi even meehelpen. Frits heeft gezorgd voor een nieuwe voorraad Grolsch bier die ze samen met onze tweede campingkoelkast hebben meegenomen uit Hengelo. Verder hebben ze de oude volgeladen met spullen van Albert, Hermien, Gerben en Marloes. Zij komen morgenavond ook nog, maar dan op de motor.

Middags lopen we natuurlijk wel weer even naar onze favoriete wijnboer Theisen. Kevin, de zoon van de eigenaar laat ons verschillende wijnen proeven. Onze wijn, de 19, een Kerner Spätlesse is nog steeds onze favoriet. Helaas is er nog maar 1 fles van, dus nemen we ook nog wat andere wijnen mee. Avonds gaan we terug naar Rathaus Stubchen Theisen om hier gezellig en lekker te eten.

Terug op de camping lopen we de kantine nog even in. Ook hier is het nog erg gezellig en is het eerste rondje voor rekening van Marius, de schoonzoon van de campingeigenaren. We komen ook nog mensen tegen uit Borne, Deurningen en onze eigen Hengelo als we het Twentse volkslied beginnen te zingen. Zij zingen uiteraard uit volle borst mee.

Vrijdags rijden we naar Zell. Een gezellig toeristisch dorpje aan de Moezel. We slenteren wat door de winkelstraat en eten daarna wat aan de oevers van de Moezel. Hierna rijden we naar de Globus voor de boodschappen. Later op de dag komen de motormuizen nog en ze willen de vakantie in Ediger-Eller beslist beginnen met een BBQ. De gehele dag is het zonnig, maar nu in de namiddag komen er steeds meer buien. De vier komen dan ook drijfnat aan met de motor. De BBQ smaakt hun daarom des te beter.

Avonds wordt het gelukkig weer droog en gaan we op pad voor de eerste avond van de Osterlämmchen Weinfest. De brodenbacher Musikanten zorgen er voor dat de stemming er gelijk goed in zit. De wijnen smaken weer voortreffelijk. Frits, Gerjan en Albert houden het bij bier.

De volgende dag staan we met zijn allen vrolijk en zonder kater op voor het ontbijt. De dames gaan hierna de boodschappen doen. Middags eten we eerst wat bij de Imbiss in Ediger.

Het is nu tijd om de oude wijnkoninging, Bacchus en de nieuwe wijnkoningin op te halen.
Begeleidt door een muziekkorps gevolgd door familie, de burgemeester en de vele toeristen trekt een bonte stoet als eerst naar Johanna I, de wijnkoningin van de afgelopen twee jaar.
Na een glaasje wijn trekken we verder naar het huis van Klemens Friderichs aan de moselweinstrasse.
Hij is al meer dan 30 jaar Bacchus tijdens de wijnfeesten. Nadat ook hij welkom is geheten en iedereen weer een glaasje wijn achterover heeft geslagen trekt de stoet zich weer in beweging.
Nu op de nieuwe wijnkoningin voor Ediger-Eller voor de komende twee jaren op te halen. De nieuwe wijnkoningin is één van de twee prinsessen van de afgelopen twee jaar en weer een Johanna, dus Johanna II. Zij wordt door haar moeder, die dit jaar de wijnfeesten namens het Fremdes Verkehrs Ambt (VVV) toegesproken.
Een glaasje wijn vloeit daarna weer rijkelijk door de vele monden. De gehele stoet trekt daarna verder naar het feestterrein voor de officiële toespraken en de opening.
De Osterlämmchen Weinfesten zijn nu officieel geopend. Wij lopen terug naar de camping en zorgen voor een goede ondergrond voor de avond.

 

Het avondfeest is een prachtige aaneenschakeling van een dansgroep, de binnenkomst van Bacchus en de Romer groep met bengaals oevervuur en natuurlijk feestelijke muziek van de groep Four ’n One. Vele meezingers zorgen samen met de wijnen voor een optimale stemming waarbij de tent regelmatig volledig op zijn kop staat. De vrienden voor het leven groep uit Deventer en omstreken is dit jaar maar met drie man vertegenwoordigd, Cindy, Marcel en de broer van Marcel. Op het einde van de avond maken we ook met hun en de vrienden uit Nehren nog een gezellig praatje. Eén voor één vertrekken we daarna richting de camping. Frits is pas laat in de nacht terug. Hij is onderweg ook nog even bij de mensen van een Brandweergroep, die vooraan met grote tenten op de camping staan, op visite geweest voor een laatste pilsje.

 

Na het zondagse ontbijt vertrekken Albert en Gerjan op demotor voor een motortoertocht door de moezelregio. De rest rust nog even uit voor de vouwwagen. Middags staat de tweejarige Festzug op het programma. Een bonte stoet van muziekkorpsen, wijnkoninginnen, en vrolijk verklede groepen trekken door de straten van Ediger-Eller. Daarna is het tijd voor de Kaffee mit Kuchen. Deze taarten zijn door de Edschare bewoners zelf gebakken en smaken voortreffelijk. De opbrengst is voor de organisatie die hiermee weer wat onkosten kan betalen.

De avond start voor ons weer met een etentje bij onze thuisrestaurant en winzer Theisen. Daarna maar weer naar de naastgelegen feesttent voor de Heimatavond. Een mix van vrolijke muziek, dans. Midden op de avond wordt Bacchus, die dit jaar 70 jaar is geworden. Alle wijnkoninginnen van de afgelopen tientallen jaren geven Bacchus even vele knuffels. Ja zo wil menig man wel verwend worden. Wij maken het vanavond niet al te laat en zijn zo tegen middernacht terug op de camping.

Maandags vertrekken Albert, Hermien, Gerjan en Marloes weer op de motor richting Hengelo. Zij rijden een toeristische route, hebben wederom veel regen onderweg en zijn avonds laat weer thuis. Voor Frits, Ineke, Edith en Gerald begint nu de zwaarste en tevens de mooiste dag van de Osterlämmchen Weinfesten en wel de Edschara Stohlgang.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Wijnfeesten

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Edschara Stohlgang

Om twee uur middags is het verzamelen bij de grote feesttent.
Honderden deelnemers staan daar te wachten met eten en drinken wat vervoert wordt in grote tassen op wieltjes, bolderwagens, rolstoelen of een complete tapinstallatie.

Als de platte wagen met daarop een vrolijk spelende muziekband voorbij komt sluit iedereen aan en trekt de bijzondere stoet verder door Ediger.

Je kunt je voorstellen dat dit veel bekijks trekt.
Na enkele honderden meters wordt er een stop gehouden midden in het dorp en worden de meegebrachte krukjes en stoeltjes overal op straat uitgestald.

Er wordt gedanst en gezongen en de hapjes en drankjes worden aan iedereen uitgedeeld die maar wil. Een erg gezellige feestende boel dus.
Vele liedjes, met name schlagers zoals 1000x belogen, cowboys und indianer, viva Colonia en andere Kolsche karnavalskrakers worden met handen en voeten begeleidt.
Het is en blijft een onvergetelijk festijn welke je nergens ander op de wereld tegen zult komen, de Edschara Stohlgang.

Ook de groep uit Limburg is dit jaar weer met een eigengemaakte biertapinstallatie aanwezig. Natuurlijk met hun eigen Brand bier Samen met de Limburgers, Cindy en Marcel uit Deventer, Annie en Johan uit Heemskerk en vele anderen maken  we er een gezellige boel van.

Na enkele stops komen we laat in de middag met zijn allen weer aan bij de feesttent. De tafels en banken zijn verdwenen, maar ja iedereen heeft toch zijn eigen zitplekje bij zich.
Dat al deze wijn en bier wel eens wat balansproblemen geeft is nu bij sommigen al wel goed te zien. Wij gaan nog even wat eten bij Theisen en vinden het voor vandaag goed genoeg geweest.
Op de camping zien we Marcel met zijn vriendinnetje uit Nehren nog wel even voorbij komen. Of ze de tekst op zijn t-shirt tot uitvoer heeft gebracht wil Marcel de volgende dag niets over kwijt!

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Edschare Stohlgang

De dinsdag ochtend wordt ook ons groepje weer kleiner. Edith en Gerald slaan nog enkele dozen wijn in bij Theisen. Deze gaan met Frits en Ineke mee die vanmorgen weer terug gaan naar huis. Nadat we hen hebben uitgezwaaid nestelen we ons weer voor de vouwwagen om nog een keer van de zon te genieten. We hebben zo nog enkele dagen voordat ook wij de terugreis moeten aanvaarden.

De woensdag begint regenachtig. Gelukkig knapt het weer in de middag zienderogen op en kunnen we beginnen met het inpakken. De luifel en tent kunnen in ieder geval droog mee naar Hengelo. Later op de middag slaan we wederom een groet wijnvoorraad in, 36 flessen van onze favoriet nr 19 een Kerner Spätlesse süß. Deze wijn heeft evenals vorig jaar de Goldene Kamerpreismûnze gewonnen. De avond eten we gezellig in de kantine van de camping en besluiten de avond bij Annie en Johan.

Donderdag pakken we de laatste zaken in, klappen de vouwwagen dicht en ontbijten daarna in de kantine. Scheelt weer afwas he. Hierna nemen we afscheid van Barbara en Wictor Bielous, de eigenaren van camping zum Feuerberg en aanvaarden de terugreis naar Nederland. Thuis in Hengelo is er niet veel veranderd. De bloemen hebben het zwaar gehad met eerst veel te hoge temperaturen en laten heel veel regen, maar zien er best nog wel goed uit. De vijver is tjokvol met (regen)water en de vissen zijn aanzienlijk gegroeid. De eerste was kan weer gedraaid worden en na een goede nachtrust is het tijd om onze Beagle Dieuwke, die we best wel gemist hebben, weer op te halen van het hondenpension Bernadette Hottenhuis in Saasveld.

Ja de vakantie zit er weer op, nu maar weer plannen maken voor volgend jaar.