Vakantiesite Edith & Gerald

 

startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.

Wij maken uw keuze nu nog makkelijker.
De beste sites in een overzicht op http://www.openinglink.nl/

Camping Fuussekaul

Camping de Lesse

Camping    Ramberchamps

Camping Breisgau

Camping Tony

Camping Les Loges

Camping Le Pont Roulland

Camping Fayolan

Camping Chloropylle park

Camping Prümtal

Camping de Fouché

Camping Am Barenbache

Camping Frits Berger

Camping Zum Feuerberg

Moezel 2005
Zum Feuerberg
 

Camping
Schönburg-Blick

Wijnfeest en Stohlgang Ediger-Eller

Camping
Clos De La Balenede

Camping Les Trois Châteaux


Camping Les Arches

Reizen en Vakantie startpagina

De beste links naar busreizen, autovakanties, fietsvakanties, stedenreizen, groepsreizen, cruises, reisbureaus, reisorganisaties, wintersport, vakantiehuizen, vakantieparken, villa's, campings, kamperen, autohuur.

 

Frankrijk Linkpagina

Hier vindt u alle links met alles wat met Frankrijk te maken heeft,

Regio’s , departementen, Campings, hotels, Chambre d'hotes, vakantiehuizen, het weer in Frankrijk, alles over Parijs en nog veel meer

 

Reizen linkpagina

Alle links van de verschillende reismogelijkheden.
Of u nu op zoek bent naar een vakantie met eigen auto, bus, vliegvakantie, met de fiets of mountainbike, u vindt het hier.

 

 

Terug naar onze vakantiesite

 

1993

Fuussekaul:

 Terug naar boven

 

 Camping Fuussekaul

Voor de eerste keer met onze pas gekochte vierpersoons tent op stap. Samen met Gerald’s jongste zus Anita en haar vriend Robert naar Camping Fuussekaul in Heiderscheid in het midden van Luxemburg.

Een prachtige camping waar van alles wordt georganiseerd, vooral voor de kinderen. Op de camping bevindt zich een leuk zwembad en een goed restaurant. De plaatsen zijn voldoende groot en ook het sanitair ziet er goed verzorgt uit. Er is voor de liefhebber zelfs nog een sauna aanwezig.

De plaatsen zijn voldoende ruim en de camping heeft ook tal van verhuurmogelijkheden.

  

 Stuwmeer van Esch sur sure

Anita en Robert sliepen in een kleine tent zodat we in onze eigen tent voldoende ruimte hadden om hier met vier personen te vertoeven. Het weer was echter zo goed dat alleen de nachtelijke uren in de tent werden doorgebracht. Overdag werd de omgeving verkend. Een mooie uitstapje die de moeite waard is, is een bezoek aan Esch sur sûre. Dit is een klein plaatsje die alleen te bereiken is via twee wegen die door een rotswand leiden. Via het stuwmeer kun je dan een rondrit maken langs de rivier de sûre. Je komt dan de mooiste plekjes tegen in een zeer heuvelachtige omgeving. Ook kun je er een dag op uit trekken om het mullerthal te bezoeken. Hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten van het mooie natuurschoon van Luxemburg. Verder is een bezoekje aan Luxemburg stad een must.

 De waterval in het mullerthal

  

1993

De Lesse:

 Terug naar boven

 

 

 De grotten van Han

Na een week was de vakantie voor Anita en Robert over en zijn wij (Edith en Gerald) verder gegaan naar België en wel naar camping de Lesse in Houyet. Deze camping ligt zoals de naam al doet vermoeden aan de rivier de Lesse. Hier zijn we slechts vier dagen gebleven aangezien het weer omsloeg en verslechterde. We hebben nog wel een bezoek gebracht aan de grotten van Han. Zorg er wel voor dat je warme kleding bij je hebt, wat wij dus vergeten hadden, omdat het in de grot slechts 14-15 graden is.

Bij de grotten bevindt zich ook nog een leuk natuurpark met dieren die hier in de natuur voorkomen (voorkwamen).

 

1993

Ramberchamps:

 Terug naar boven

 

 

Gezien het slechte weer zijn we naar het zuiden gereden. Het einddoel was Camping Ramberchamps in Gerardmer. Deze camping ligt gelijk aan het grote meer en heeft de standaard voorzieningen als een restaurant en een winkel. In het hoofdseizoen worden in Gerardmer de winkelstraten afgesloten en komen de gezellige terrasjes tevoorschijn. Ook de kermis ontbreekt dan vaak niet. De omgeving van Gerardmer is prachtig met bergen als de grand ballon en de col de la Schlucht. Ook bevinden zich hier de skigebieden van de Vogezen, zodat het hier in de winter ook gezellig druk is. Ook een bezoek aan de van vakwerkhuizen voorziene stad Colmar is een bezoek meer dan waard.

Overzichtsfoto van camping de Ramberchamps in Gerardmer

 

1994

Breisgau:

 Terug naar boven

 

Het jaar waar onze oude vertrouwde mazda ons op de terugweg in de steek liet, maar daarover straks meer.

 

Camping Breisgau am Silbersee bij Freiburg was onze bestemming. De camping ligt aan een klein meertje, de Silbersee, waar men vrolijk kan spartelen. Regelmatig waren we dan ook enige uren aan het strand of op de weide bij het meertje te vinden. De camping zelf bestaat uit een groot gedeelte uit vaste staanplaatsen, maar ook de toeristische kampeerder vindt hier zijn plekje. Op de camping is geen recreatieprogramma, dus je zult je zelf moeten vermaken.

 

Op zich is dit in het mooie schwarzwald geen probleem. Er zijn genoeg uitstapjes te bedenken. Je kunt een glasblazerij bezoeken of een route over de Uhrenstrasse maken. In het zwarte woud bij Schonach / Tribeerg bevindt zich de grootste koekoek klok ter wereld. Elk uur komt hier de kleine koekoek even naar buiten om het juiste aantal uren aan te geven. Verder zijn er mooie dagtochtjes te maken, met de auto, fiets of per voet. De omgeving van de Feldberg is een leuke omgeving om de beentjes los te krijgen. Je kunt o.a. met de skilift omhoog naar de top en daarna terug wandelen. Onderweg kom je dan de mooiste vergezichten tegen. Verder is een bezoek aan het eiland Mainau aan de Bodemsee en het net in Zwitserland gelegen Schafthaussen met zijn prachtige watervallen van de Rijn zeer de moeite waard.

 

Het houten uurwerk

 

Het eiland Mainau

De waterval in de rijn bij Schafthaussen

 

Op een van onze uitstapjes naar zo’n mooi uitzichtspunt gaf onze auto op de weg omhoog enige problemen. Langzaam ging de snelheid omlaag, terwijl er toch voldoende gas werd gegeven. Op de vlakke weg of omlaag hadden we geen last, dus zijn we maar niet verder omhoog gegaan en teruggekeerd naar de camping.

 

Op de terugweg naar Nederland kwam het probleem ook echter op de snelweg naar voren. Je begrijpt dat als op de snelweg, bij hevige regenval, de snelheid van de auto van 120 terugvalt naar 40 km/h dit geen pretje is. We hebben onze auto dus maar aan de kant gezet en de Duitse wegenwacht gebeld. Volgens deze man was het de versnellingsbak en hij wist nog wel een goed adresje voor ons. Nadat we afgesleept waren bleek dat een nieuwe versnellingsbak ons 3500 gulden zou kosten. Na enig overleg hebben we toen besloten om dit niet te doen en de auto naar Nederland af te laten slepen. We hebben toen alle zaken van waarde meegenomen en zijn per trein verder naar huis gereisd. In Nederland bleek het na kort onderzoek niet de versnellingsbak te zijn, maar een verstopte benzine filter. De kosten fl. 12,50 , dus maar goed dat we niet naar die ‘aardige man van de Duitse wegenwacht’ hadden geluisterd.

 

 

Terug naar onze vakantiesite

 

 

Free counter and web stats