Vakantiesite Edith & Gerald

 

startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.

Wij maken uw keuze nu nog makkelijker.
De beste sites in een overzicht op http://www.openinglink.nl/

Camping Fuussekaul

Camping de Lesse

Camping    Ramberchamps

Camping Breisgau

Camping Tony

Camping Les Loges

Camping Le Pont Roulland

Camping Fayolan

Camping Chloropylle park

Camping Prümtal

Camping de Fouché

Camping Am Barenbache

Camping Frits Berger

Camping Zum Feuerberg

Moezel 2005
Zum Feuerberg
 

Camping
Schönburg-Blick

Wijnfeest en Stohlgang Ediger-Eller

Camping
Clos De La Balenede

Camping Les Trois Châteaux


Camping Les Arches

 

Reizen en Vakantie startpagina

De beste links naar busreizen, autovakanties, fietsvakanties, stedenreizen, groepsreizen, cruises, reisbureaus, reisorganisaties, wintersport, vakantiehuizen, vakantieparken, villa's, campings, kamperen, autohuur.

Frankrijk Linkpagina

Hier vindt u alle links met alles wat met Frankrijk te maken heeft,

Regio’s , departementen, Campings, hotels, Chambre d'hotes, vakantiehuizen, het weer in Frankrijk, alles over Parijs en nog veel meer

Reizen linkpagina

Alle links van de verschillende reismogelijkheden.
Of u nu op zoek bent naar een vakantie met eigen auto, bus, vliegvakantie, met de fiets of mountainbike, u vindt het hier.

 

 

Terug naar onze vakantiesite

 

1995

Tony:

 Terug naar boven

 

 Ons plekje op camping Tony

Op weg naar camping Tony in het kleine plaatsje Amberloup. Ditmaal met onze ‘nieuwe’ Renault. Camping Tony is een kleine camping (+/_ 80 plaatsen) onder Nederlandse leiding in de Belgische Ardennen. Het ligt aan de bovenloop van de rivier de Ourthe, waarin de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. De camping heft verder geen zwembad, maar in het hoogseizoen worden de gasten dagelijks beziggehouden met allerlei spelletjes of uitstapjes. Het sanitair is goed verzorgd en in het restaurant kan men een kleine maaltijd nuttigen of een boek lezen uit de bibliotheek van de beheerders. De beheerder zul je dagelijks bezig zien om zijn camping zo netjes mogelijk te houden.

 

De Ardennen is een heuvelachtige omgeving waar je tal van vergezichten kunt tegenkomen. In de omgeving kan men een uitstap maken naar St. Hubert om hier het wildpark te bezoeken of om gewoon het leuke plaatsje te bekijken. Ook is een bezoek aan Bastogne een must. Deze historische plaats heeft tal musea die wachten op uw komst. Ga zeker even naar het Bastogne Historical Center waar je van alles te weten kunt komen over de slag om de Ardennen oftewel the Battle of the Bulge onder leiding van generaal Patton.

generaal Patton

 

 1996

Les Loges:

 Terug naar boven

 

Voor het eerst niet al vooraf een camping besproken, maar op de bonnefooi op vakantie. Dit was dus ook gelijk de laatste keer. De bestemming stond wel zo ongeveer vast, de Auvergne. Het einddoel was een camping aan het meer bij Murol. In twee dagen zouden we dit doen. Alle campings aan het meer waren echter vol op een plaatsje in de volle zon na, terwijl het nog geen half juli was. Ook vele campings in de omgeving hadden geen plek voor ons. Tenslotte zijn we maar naar camping Les Loges in Nonette gereden. Hier stonden kennissen van ons, maar die konden we in eerste instantie niet vinden. Op de camping mochten we gelukkig twee nachten doorbrengen. Van ons allerlaatste Franse geld hebben we toen maar een frietje en een blikje drinken gekocht. Terwijl we onze eerste maaltijd in die twee dagen naar binnen werkten kwamen daar toch onze bekenden aanlopen, die hogelijk verbaasd waren om ons daar te zien. De volgende dag hebben we na overleg met de eigenaren van de camping en een allervriendelijkst Nederlands meisje, die daar werkte het toch voor elkaar gekregen dat we veertien dagen konden blijven.

Vissen in de Allier

 Hoe trek ik mijn vislaars uit

 

 Het vulkanisch landschap in de Auvergne

De Auvergne staat bekend om zijn kraterlandschap, wat het beste te zien is boven op de beroemde berg Puy-de-Dôme. U kunt deze vulkaantop met de auto bereiken. Boven op de top ligt Vulcania, een vulkanologisch bezoekerscentrum en een restaurant met een fantastisch uitzicht over de Chaîne des Puys.  Ooit was het hart van de Auvergne één en al vulkanische activiteit met tientallen actieve vulkanen, die hun lava spuwden en de aarde aan zich onderwierpen. De vulkanen hebben van Auvergne gemaakt tot wat ze nu zijn : een heuvelachtig landschap van uitgedoofde vulkanen, afgewisseld door bossen en meren. In het departement van de Puy-de-

Dôme is dat goed zichtbaar in de 'Chaîne des Puys'. Dit is een reeks van vulkaantoppen die in een lange rij van noord naar zuid lopen. Vanaf de hoogste vulkaan in deze 'chaîne', de Puy-de-Dôme, is het uitzicht bij helder weer werkelijk fantastisch. U kijkt uit op een maanlandschap met kraters, bedekt door een fluweel groene deken.

  

Verder kun je hier in Auvergne een bezoek brengen aan:

 

-          Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne

-          De top van de Puy de Sancy en de Plomb du Cantal. Deze toppen zijn beide bereikbaar met een kabelbaan. Daarna is het nog een heel klein stukje klimmen naar de echte top . Maar het uitzicht liegt er dan ook niet om!

-          Het beroemde Chateaux de Val. Een sprookjeskasteel, boven op een rots. Maar er zijn in de Auvergne nog veel meer mooie kastelen, zoals het kasteel van Toernoël, het kasteel van Chazeron of het kasteel van Aulteribe.

-          Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de Auvergne met zijn vele bouwwerken van zwart lavasteen. Vooral de gotische kathedraal, gemaakt van vulkanisch gesteente is de moeite waard.

-          La Bourboule, een ander kuuroord. In dit plaatsje bevindt zich een leuk park voor kinderen: het Parc Fenêstre.

-          De grotten van Cornadore in St. Nectaire. Bezoek de warmwaterbronnen en de overblijfselen van een Romeins badhuis.

-          De Benedictijnerkloosters van La Chaise-Dieu en Lavaudieu. De Romaanse kerk van Brioude, de grootste Romaanse kerk van de Auvergne.

 

 

1997

Le Pont Roulland:

 Terug naar boven

 

Een heerlijke, rustige, luie vakantie. Dat is de beste omschrijving van onze vakantie op camping Le Pont Roulland in Brecey. Brecey is een klein plaatsje van 2000 zielen bij Avranches in het zuiden van Normandië. De camping telt ongeveer 50 plaatsen en ligt naast het gemeentelijk zwembad, waar alle gasten van de camping gratis gebruik van kunnen maken. Met onze nieuwe 6-persoonstent hadden we nu alle ruimte. Op de camping bevinden zich tientallen appelboompjes. De streek Normandië staat dan ook bekend om zijn Cider die gemaakt wordt van appels van deze bomen. Op de camping zul je verder geen vertier vinden anders dan het zwembad. De vakantie hebben we zeer gezellig samen met onze kennissen Dinie in John doorgebracht. Overdag ging een ieder meestal zijn eigen gang en de avonden werden door de heren gevuld met het vissen op forel en zalm, terwijl de dames zich met spelletjes op de camping bezig hielden.

 Onze nieuwe 6-persoons tent

 

 

Le Mont Saint Michel

De omgeving is zeer de moeite waard en toch nog verassend heuvelachtig. Een uitstap waard is zeker het bezoeken van de Le Mont Saint Michel. Dit is een klein schilderachtige stad met centraal een abdij die als een berg uittornt uit de zee. Bij eb kan men het stadje bezoeken, maar zorg er wel voor dat je voor de vloed weer vertrokken bent. Anders kun je de auto in de oceaan weervinden. Wereldberoemd schijnt hier de omelet te zijn. Voor veel geld kun je die proeven. In deze middeleeuwse stad handhaven de bewoners de traditie, die reeds meer dan 1000 jaar ter beschikking staat, voor de vele bezoekers. Aangezien het een van dé trekpleisters is in Frankrijk kan er zeer druk zijn.

 

Natuurlijk mocht ook een D-Day route niet ontbreken.

’s Ochtends vroeg weg en ’s avonds laat terug, maar zeker de moeite waard. Na het bezoek aan het oorlogsmuseum in Bayeux zijn we langs de invasie stranden gegaan. Indrukwekkend zijn Omaha beach en Point Du Hoc. Het grote Amerikaans kerkhof, The Normandy American Cemetery, bij Saint-Laurent-sur-Mer, herbergt hier 9.386 militairen en is zeer mooi onderhouden. Het Duits kerkhof in La Cambe met 20.000 militairen daarin tegen is zeer sober ingericht, waarbij in bijna elk graf twee militairen liggen waarvan een onbekende soldaat.

 

The Normandy American Cemetery

Nadat we de plaats Sainte-Mère-Église hadden bezocht, waar in de kerktoren nog altijd de ‘parachute springer’ hangt, werd de terugtocht naar de camping aanvaard.

 

1998

Fayolan :

 Terug naar boven

 

Camping Fayolan

 

Het meer bij de camping

Camping Fayolan in de Jura was onze vakantie bestemming in 1998. Deze camping in Clairvaux-le-lac is redelijk groot met zijn 550 plaatsen. Het is een terrassen camping, wat als voordeel heeft dat je vanaf het hogere gedeelte een mooi uitzicht hebt over de camping en het naast de camping gelegen meer. Het nadeel hebben tijdens ons verblijf echter ook velen ervaren. Tijdens een lange hevige regenperiode (avond + nacht) stroomde het water met grote vaart naar het lager gelegen gedeelte. De volgende ochtend zag je dus in dat gedeelte van de camping gehele kledingvoorraden en luchtbedden in de bomen hangen om te drogen.

 

De camping is van alle gemakken voorzien en heeft een aantrekkelijk ontspanningsprogramma voor jong en oud. Zo was er in die periode een circus, optreden van een fakir, veel muziek en natuurlijk de fayolan kampioenschappen jeu de boules.

  

 

waterval l’Eventail

In de omgeving heb je verschillende (stuw)meren die vele watersporten mogelijk maken. Een must is het bezoeken van de watervallen van Herisson. Het zijn verschillende watervallen tot vele tientallen meters hoog die van meerder kanten te benaderen zijn. De waterval l’Eventail is zelfs 65m hoog. Behalve de watervallen van Herisson zijn er nog veel meer watervallen in de Jura te bezoeken.

De Jura behoort tot het middengebergte en in de omgeving van de Zwitserse grens bevinden zich de hogere gedeelten van de Jura.

 

 

Terug naar onze vakantiesite

 

 

 

Free counter and web stats