Vakantiesite Edith & Gerald

 

startpagina

Beaglesite

Tuinsite

Vakantiesite

Vijversite

E-mail

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.

Wij maken uw keuze nu nog makkelijker.
De beste sites in een overzicht op http://www.openinglink.nl/

Camping Fuussekaul

Camping de Lesse

Camping††† Ramberchamps

Camping Breisgau

 

Camping Tony

Camping Les Loges

Camping Le Pont Roulland

Camping Fayolan

 

Camping Chloropylle park

Camping PrŁmtal

Camping de Fouchť

Camping Am Barenbache

 

Camping Frits Berger

Camping Zum Feuerberg

Moezel 2005
Zum Feuerberg
 

Camping
SchŲnburg-Blick

 

Wijnfeest en Stohlgang Ediger-Eller

Camping
Clos De La Balenede

Camping Les Trois Ch‚teaux


Camping Les Arches

 

Reizen en Vakantie startpagina

De beste links naar busreizen, autovakanties, fietsvakanties, stedenreizen, groepsreizen, cruises, reisbureaus, reisorganisaties, wintersport, vakantiehuizen, vakantieparken, villa's, campings, kamperen, autohuur.

Frankrijk Linkpagina

Hier vindt u alle links met alles wat met Frankrijk te maken heeft,

Regioís , departementen, Campings, hotels, Chambre d'hotes, vakantiehuizen, het weer in Frankrijk, alles over Parijs en nog veel meer

Reizen linkpagina

Alle links van de verschillende reismogelijkheden.
Of u nu op zoek bent naar een vakantie met eigen auto, bus, vliegvakantie, met de fiets of mountainbike, u vindt het hier.

 

 Terug naar onze vakantiesite

 

1999

Chloropylle park :

 Terug naar boven

 

In het gedenkwaardige jaar 1999 zijn we in september op vakantie geweest naar camping Chlorophylle park in Trogues. Trogues ligt in de Loire, zo,n tien kilometer ten zuidwesten van Tours. Ditmaal ging onze eigen tent niet mee, maar hadden we een tent gehuurd van Vacansoleil. Bijna drie weken voor nog geen zeshonderd gulden, geen geld dus. Afgezien van de accommodaties die verhuurd waren, was het er uitzonderlijk rustig op de camping. Alle voorzieningen op de camping waren echter nog volledig in bedrijf, waaronder een mooi aangelegd zwembad. Op de camping bevindt zich een meertje en kan er ook tegen een balletje geslagen worden op een van de twee de tennisvelden die van graffel zijn. De camping ligt aan de rivier de Vienne, die echter moeilijk bereikbaar is.

 

 Kasteel van Chenonceau

De Loire is een streek met zeer veel mooie en oude kastelen. Om een indruk te krijgen van al deze kastelen zijn we eerst naar een miniatuurpark gegaan waar al deze mooie kastelen te zien waren in pocket formaat. Een soort madurodam dus. We kunnen een ieder die zijn vakantie in de toekomst wil doorbrengen in de loire streek aanraden om hier ook naar toe te gaan, omdat je hier al selectief de kastelen kunt uitzoeken die de moeite waard zijn om ook in het echt te bezoeken. De kastelen die op ons de meeste indrukken hebben gemaakt zijn de kastelen van Chenonceau en Villandry.

Tuinen van Villandry

 

 Verder zijn er in deze streek vele kleine wijnboeren waar je na het proeven van zoín lekker wijntje voor een klein bedrag enkele flessen mee kunt nemen. In de buurt van de camping bevinden zich tientallen wijnboeren. De bekende wijnen uit de Loire zijn de Chinon, de Montloise, en de vouvrť. Vele wijnkelders bevinden zich in de grotten, waar je zelf of onder begeleiding rond kunt lopen om te zien hoe vroeger (en nu) de wijn gemaakt werd (wordt).

 

 2000

PrŁmtal :

 Terug naar boven

 

 Zwembad van de camping

Onze vakantie in 2000 hebben we doorgebracht in de Eifel in Duitsland. Alwin Kohler van camping PrŁmtal in Oberweis, bijBitburg, was hier onze gastheer. Een mooie camping met zeer verzorgt sanitair en een groot zwembad. Naast de camping stroomt de rivier de PrŁm, waar kinderen zich ook zeer goed in kunnen vermaken. De heer Kohler is een zeer bedrijvig man die je Ďs morgens helpt als je in de winkel de broodjes op komt halen en je ís avonds netjes aan tafel bedient in het restaurant. Hij is zelf hier begonnen als kok en heeft in de loop van de jaren de camping van de gemeente overgenomen. Tegenwoordig is hij ook trotse eigenaar van het zwembad wat grenst aan de camping.

 

 De omgeving van Bitburg is ook zeer de moeite waard. De eifel is een heuvelachtig gebied met veel natuurschoon. Er zijn Maren (meertjes ontstaan uit het vulkanisch tijdperk), in de omgeving van Daun en Schalkenmehren mooie bossen waar het heerlijk wandelen is, prachtige vergezichten en genoeg beziens-waardigheden om de dagen door te komen. Zeker Trier is een stad die het bezoeken waard is. Veel oude gebouwen die met pracht en praal staan te pronken en een kathedraal met vele glas in lood ramen en oude beelden. Ook de wijnvelden aan de moezel zijn een dachttocht meer dan waard.

 Schalkenmehren

 

 

In Bitburg zelf is natuurlijk de Bitburger bierbrouwerij een must. Eerst een ontvangst in de oude brouwerij, waarna je met de bus naar de nieuwe brouwerij wordt gebracht voor een rondleiding. Na afloop, als je de nodige souvenirs ingeslagen hebt, kun je in een restaurant naast de oude brouwerij nog enkele glazen van het natte vocht achterover slaan.

 

2001

Arnay le Duc :

 Terug naar boven

 

 

Op zaterdag 4 augustus zijn we 's morgens vroeg vertrokken naar camping de Fouchť

in Arnay le Duc. Arnay le Duc ligt in het gewest CŰte-D'Or in de BourgondiŽ.Voor ons een reis van iets meer dan 850 km. Na aankomst op de camping snel de tent opgezet en in de campingwinkel de eerste boodschappen (wijn, bier en chips) ingeslagen. Onze plek is door een hek en een wandelpad gescheiden van het mooie en schone lac Fouche. Hier kan men in zwemmen, waterfietsen of een hengeltje in uitgooien. Voor de kinderen zijn er twee waterglijbanen en in het zwemgedeelte van het meer zijn nog enkele vlotten aangebracht waar men op kan ravotten Om het meertje is een leuke educatieve route aangelegd. Via borden (in het Frans) kun je van alles over de bewoners van het meer te weten komen.

 

Verder grenst er aan de camping een groot sportcomplex met sintelbaan waar iedere dag tot in de late uurtjes petange wordt gespeeld. De 190 plaatsen op de camping zijn over het algemeen ruim en de sanitaire voorzieningen zijn weliswaar in oude gebouwen, maar wel zeer schoon. Op de camping vindt je mensen van allerlei pluimage. Natuurlijk Fransen en Nederlanders, maar ook Duitsers. Belgen, Engelsen, Ieren en Belgen.

 

Arnay le Duc is een leuke authentieke plaats met enkele zeer goed bewaarde oude gebouwen. Op de donderdagavond is hier tijdens de vakantieperiode een kleine braderie met gezellige muziek en ook de Bourgondische wijnen ontbreken dan uiteraard niet.

 

In de omgeving vind je ook andere oude plaatsen met Romeinse invloeden. Vooral in Autun is veel uit de Romeinse tijd bewaard gebleven. Enkele poorten, een kerk en een amfitheater waar nog regelmatig voorstellingen gegeven worden zijn enkele voorbeelden. Ook is er nog een lange Romeinse muur bewaard gebleven.

 

In de BourgondiŽ ontkom je er niet aan om een of meerdere wijnroutes te rijden. De meest in het oog springende route is die tussen Nuit st. George en Dijon, waar de Grand Gru route u dwars door de beste wijnvelden van Frankrijk voert. Volgens de folders is Beaune de wijnstad van BourgondiŽ, maar wij vonden Beaune een beetje tegenvallen.

 

Ten westen van Arnay le Duc ligt het Parc du Morvan. Dit zeer uitgestrekte bosrijke park kent enkele leuke stekjes die je per voet, fiets of per auto kunt verkennen. In het park liggen verschillende grote meren, waarvan Lac de Settons wel het meest toeristisch is.

Op de terugweg naar de camping kun je dan nog even via de geboorteplaats van ex president Mitterand, Chateau Chinon, rijden. Hier staat in het Septennat-museum de collectie staatscadeaus uitgestald, die Mitterand tijdens zijn ambtstermijnen heeft ontvangen.

 

 

 Terug naar onze vakantiesite

 

 

Free counter and web stats