Weerstation Scheulder RADAR RADAR VERWACHTING VERWACHTING ARCHIEF ARCHIEF LINKS LINKS
neerslagradar Margraten
AKTUEEL AKTUEEL
Pollennieuws.nl
Pollennieuws.nl
Bij droog weer pollen in de lucht Het zachte en vochtige weer heeft de ontwikkeling van katjes aan Hazelaars en Elzen bevorderd. Je ziet steeds meer geelgroene mannelijk bloeiende katjes aan Hazelaars en de roodbruine openstaande katjes aan met name niet-inheemse Elzen die veel zijn aangeplant in de stedelijke omgeving. Ook Boomhazelaars, eveneens veel aangeplant in de bebouwde omgeving bloeien al volop. Bij droog en winderig weer geven deze katjes hun stuifmeel of pollenkorrels af aan de lucht en mensen die gevoelig zijn voor dit pollen kunnen allergische reacties ervaren in de vorm van hooikoortsachtige klachten                                                                                                                         Bijgewerkt door bioloog Maurice Martens op dinsdag 22  januari 2019.© Pollennieuws.nl                                                                                                     
Woensdag: Zwaar bewolkt, maar droog, max 1 graden.
.     .       . .     .                                  
geen waarschuwing
waarschuwingen
extreem weer
weeralarm
Extreme hitte
Gladheid
Onweer
Regen
wind-en
 waterhosen
Windstoten
Zicht
Winterse
neerslag
WEERALARM NEDERLAND
Weersverwachting woensdag 23 januari 2019 tot zondag 27 januari 2019 Wisselvallig weer met van tijd tot tijd (winterse) neerslag. Middagtemperatuur enkele graden boven nul, 's nachts en in de vroege ochtend lichte, donderdag en vrijdag landinwaarts matige, vorst.
Scheulder
Bron: KNMI
Bron: KNMI
De zonkracht is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Warmte heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Wel is de hoeveelheid UV afhankelijk van wolken, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. De ozonlaag op grote hoogte in de atmosfeer beschermt het aardoppervlak tegen UV.
VERWACHTE NEERSLAG VOOR DE KOMENDE 3 UUR
Het weer