Biografie: Hans Jansen

Drums


Op 12-jarige leeftijd begon Hans Jansen, geboren 27 mei 1938, in Tilburg zijn muzikale carrière als slagwerker in de ‘feestneuzenmuziek’. Op uitnodiging van Frans Rossmeisl, eigenaar van een muziekinstrumentenwinkel, mocht hij komen spelen in de winkel op een nieuw drumstel uit de etalage. Dat was wat in die dagen! Het was meteen zijn eerste kennismaking met dixieland en hij was meteen verkocht. Al snel daarna speelde Hans met The Royal Garden Dixies, The Wooltown Jazzband èn The South Jazzband, als tijdelijk vervanger van Sjef van Son.

Na zijn verhuizing naar Den Haag speelde Hans als invaller bij diverse formaties, dit omdat hij zich niet wilde binden aan één orkest. Zo was hij regelmatig gastspeler bij onder meer The New Orleans Syncopaters, Ted Easton’s Jazzband, The Seventy Five Seven, De Millers, The Alternatetakes, The Dixionaires, Jazzterix en een formatie met diverse leden van The Dutch Swing College Band, een hoogtepunt uit zijn carrière. Gedurende die periode had hij de eer als begeleider te mogen spelen met onder meer Nelson Williams, Rita Reys, Freddy Crump, trombonist Roy Williams, klarinettist Johnny Barnes, pianist Marcel Hensdriks, Greetje Kauffeld, Bob van Oven, Bertje Boeren, Bernard Berkhout, Klaas Wit, Bert Vogelzang en Conny van Bergen.

Ook maakte hij met enkele formaties diverse tournees door verschillende landen. Bij The Wooltown Jazzband maakte hij een come-back, in de tijd dat Piet Vriens de leider van dat orkest was.

Na het overlijden van Sjef van Son is Hans Jansen teruggekeerd op het oude nest, The South Jazzband, nu als vaste slagwerker.

knop terug