G R T E R 

Gorter Genealogie.
Webmaster:Peter Gorter
 
Genealogisch onderzoek
Resultaten van het onderzoek zijn onderverdeeld in de geslachtsnamen aan vaderskant: Gorter, Haar, Nijland en De Weerd en aan moederskant Tillemans, Groeneveld, Meulekamp en Vogelesang.
 
Metam et memoriam
Deze site is gemaakt voor mijn kinderen Daniël en Dewi Gorter en ter nagedachtenis aan alle familieleden, vrienden en kennissen die ons veel te vroeg ontvallen zijn. Voor de lijst met namen van overleden dierbare personen verwijs ik u naar de tab "In Memoriam" (zie hieronder).
 
Start
Gorter
Tillemans
In memoriam
Contact
 
De patrilineaire stamreeks (mannelijke lijn):
* oudbetovergrootvader Jacob Gorter (+ 1750)
* oudovergrootvader Cornelis Gorter (1779-1816)
* oudgrootvader Jan Gorter (1813-1857)
* oudvader Jan Gorter (1842-1892)
* betovergrootvader Bertus Gorter (1872-1941)
* overgrootvader Jan Gorter (1895-1979)
* grootvader Jan Pieter Gorter (1930-....)
* vader Peter Gorter (1966-....)
* proband Daniel Gorter (1995-....)
 
De matrilineaire stamreeks (vrouwelijke lijn):
* oudgrootmoeder Agatha Cornelissen (+ 1850)
* oudmoeder Maria Matla (1868-1946)
* betovergrootmoeder Maria Nijbacker (1896-1965)
* overgrootmoeder Marie Vogelesang (1917-2001)
* grootmoeder Coby Groeneveld (1945-....)
* moeder Debby Tillemans (1968-....)
* proband Dewi Gorter (1997-....)
 
Dankwoord
Voor wat betreft de gegevens van de familie Gorter, gaat een speciaal woord van dank uit naar de heer J.P. Gorter en mevr. G. Gorter-Nijland uit Raalte. Hetzelfde geldt voor de heer A.W.B. Tillemans uit 's-Gravenhage voor wat betreft de gegevens van de familie Tillemans.
Gorter Eventing.
Webmaster: Dewi Gorter
  
 
Paardensport
Een eigen website (www.dgeventing.nl) met vlogs en blogs over persoonlijke ervaringen binnen een specifieke tak van de mooie paardensport.
 
Eventing
Eventing is een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. Het werd voorheen 'military' genoemd. De combinaties moeten een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours rijden.
 
Een groot verschil met een gewoon springparcours is dat de hindernissen waarover het paard dient te springen vast zijn, er kunnen dus geen balken vallen. Dit is risicovol, een hindernis geeft niet mee en kan het paard verwonden. In de geschiedenis van de sport zijn voor paard en/of ruiter dodelijke ongelukken regelmatig voorgekomen. De wedstrijden worden daarom begeleid door dierenartsen en eerste hulp teams.
 
Samengestelde wedstrijd
'SGW' is de benaming voor de samengestelde wedstrijd op basisniveau, dat wil zeggen van de oefencross tot en met het Z. Daarboven praat men over eventing – vroeger military genoemd – en daarin zijn een aantal varianten. Deze wordt verreden op vier niveaus, aangegeven met sterren. Er zijn maar zes 4* wedstrijden per jaar, in Adelaide, Badminton, Kentucky (Lexington), Luhmühlen, Pau en Burghley.
 
Eisen
Om voor het eerst aan een officiële B cross mee te mogen doen, moet een ruiter zelf ten minste één winstpunt in het B springen hebben gehaald. Als men L of hoger springt, kun men ook meteen L sgw starten. Bij de pony's mag dat al als de ruiter B+4 springen is. Als er al eerder SGW is gestart en daarmee minstens een winstpunt in het L klassement is behaald mag men met ieder volgend paard direct SGW starten, naar keuze in het B of L klassement.

Bron: Wikipedia

 

DG EVENTING

 
   
 

D@WI Producties Raalte. All rights reserved. Copyright © 2000-2019.