Mazda, it just feels right ...

 

Links

 

Als eerste de link naar de Mazda 626 GT en Coupéclub Nederland, nu de Mazda 626 club geworden. Deze groep jongens verdienen allemaal een pluim. Hun inzet om de auto's in topconditie te houden grenst aan het onwaarschijnlijke. Ze zijn overal voor in en krijgen letterlijk alles weer in originele staat op de weg. De club gaat alleen op voor alle Mazda 626 modellen tot 1992 of te wel tot aan het GD model.

Tweede link is die naar het bedrijf van Tonnie van Deijne. Hij heeft mij en de club altijd een warm hart toegedragen en nu nog! Dankzij hem is de club nu wat de club is geworden, onderdelen, financiële ondersteuning, nooit flauw en correct personeel, ja wat wil een club nog meer...

De volgende in rij is het bedrijf van Bert Dassen. Hierover bestaat geen twijfel, zij zijn het spil om onze auto's. Banden en uitlijnen, vaklui gewoon. Ze hebben menig auto weer in orde gekregen. Ze komen van heinde en ver om de auto te laten uitlijnen. Naast uitlijnen kunnen ze ook aan de auto uitbalanceren, staan klaar met goede adviezen, doen busjes, vrachtwagens ... zeg het maar!

Het Eindhovens Radiateur Fabriek. Al een halve eeuw specialist in radiateuren. Wat begon als een hobby is nu een bedrijf dat gespecialiseerd is in Airco, koelsystemen, aggregaten, radiateuren, eigenlijk alles wat koelt en koelingsystemen aandrijft. Zij kunnen ook benzinetanks reviseren... mits nog te reviseren is, dus!

ARAM draait ook al jaren. ARAM is een glascentrale voor auto's, op koplampen na dus. Zij zijn gespecialiseerd in autodaken en ruiten. Plakken geblindeerd folie op professionele wijze, halen daken uit elkaar en kunnen deze reviseren. Voorruiten, geen probleem, al het gangbare op voorraad en anders zeker een dag daarna. Oldtimer voorruit? Ook geen probleem, 99 procent is nog op te halen anders wordt het voor je gemaakt.

Rob Leereveld is mijn clubcollega. Naast dat hij een liefhebber is van de 626 Coupé, hij heeft ook een auto met de 4WS optie, houdt hij ook van racen. Formule -racen wel te verstaan. Hij gaat regelmatig naar grote circuits om Schoenlapper en de zijne te bekijken. Verzamelt leuke modellen en fotografeert prima!

Hendrik Jan Zwerver is een goede kameraad. Wij bouwen aan de auto's, brengen ze weer in nieuwstaat en we zoeken het uit tot op de bodem. Vol energie pakt hij het karwei aan en weet het iedere keer weer tot een succes te brengen. Vakman!

Mazda-Classics. Dit is een site van een nieuwe groep Mazdaliefhebbers. Deze groep bestaat uit een 'tig tal fanatiekelingen die koste wat kost de oude Mazda's weer in hun glorie herstellen. Dit zijn de echte restaurateurs, de mannen die weer leven blazen in de historie van Mazda. Oude Mazda's zijn heel zeldzaam, dus.... zeer zeker de moeite waard daar eens te gaan kijken. Je komt er modellen tegen waarvan je het bestaan niet eens weet. 

Mazdago Mazdaclub Finland. Mensen, dit is echt liefhebbers. Dit is schitterend, ook voor hen die Fins welen leren lezen. Ik heb goed contact inmiddels met Pertti Virtanen. De club bestaat uit nieuwe en oude Mazda's en zelfs voor mij gewoon onbekende Mazda's. Daar staan modellen op waarvan ik nog nooit hier enig exemplaar heb gezien. Zelfs niet op een foto of in een folder.  De site is niet echt moeilijk en voor de tandenbijter heb ik hier vast een stukje vertaling. Als je deze volgorde aanhoud kom je prima rond. Een aantal onderdelen zijn alleen voor de leden toegankelijk.

Pääsivu - Foorumi - Irc - Jäsenille - Jäsenten autot - Tapahtumat - Vieraskirja - Kuvia - Linkit - Liity - Yhteystiedot of te wel bedoelen ze gewoon Main page- Forum- Irc- Members only- Members cars- Meetings- Quest book- Pictures- Links- Join- Contact.

Automotive-links.com. Een schitterend overzicht van vele Mazdasites met hun liefhebbers bij elkaar.  Haast alle types vertegenwoordigd over de hele wereld. 

 

 

Klik hier om terug te gaan