Reisverslag Voorwoord De Voorbereiding
 
 De Reis
 Trombose Hong Kong
 
 De Aankomst Ho Chi Minh City Vung Tau

 Op Doorreis Nha Trang Dalat

 Fotoalbum

 

 


Reisverslag Vakantie Naar Vietnam
Voorwoord

Ik ben Henry en ik was 29 jaar toen ik deze reis maakte, ik was nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en dit zou mijn eerste keer zijn dat ik ging vliegen, de vakantie zou in totaal drie weken duren, van 17 juli tot en met 6 augustus in 2005. In de weken ervoor was ik al een aantal keer op bezoek geweest bij mijn Vietnamese collega met wie ik op vakantie zou gaan, ik heb er leren eten met stokjes en alvast wat van de Vietnamese cultuur en gewoontes geleerd.

Op mijn webpagina zal ik U vertellen over mijn ervaringen, de goede en slechte dingen die ik tegen ben gekomen, en eventuele zaken waar U ook wat aan kunt hebben wanneer U zelf op reis gaat naar Vietnam, ik wens U dan ook veel plezier met het lezen van mijn webpagina.

Hoe kwam ik er nou op om eigenlijk op vakantie naar Vietnam te gaan?
Ik ben niet iemand die twee weken op een strand gaat liggen in Spanje of Frankrijk, plus de Europese landen en steden zijn me tť toeristisch ingesteld, in elk vakantieland in de buurt van Nederland heb je wel ergens een Nederlandse kroeg, plus zie je vaak ook tal van andere Nederlandse toeristen, ik heb dan niet echt het idee dat ik dan op vakantie ben in een ver en vreemd land, dit soort vakanties doe ik later wel wanneer ik wat ouder ben en niet meer zo ver weg wil ůf kan.

Nee, als ik op vakantie ga dan wil ik naar een ver en exotisch land, waar je wordt aangekeken omdat je een toerist bent, waar ze nog nooit van Nederland hebben gehoord of dat ze niet eens weten dat het in Europa ligt, kijk in dat soort landen ga ik graag op vakantie, dan ben je er pas echt even tussenuit, even weg uit je eigen bekende wereldje.

Wat me ook aan het denken heeft gezet is dat mensen zeggen dat ze makkelijk een stapje terug kunnen doen, als het ťcht moet dan kan die auto wel weg, als het ťcht moet dan kan het wel met iets minder geld, u zult het vast wel kennen. Maar wat gebeurt er nu wanneer je echt even een stapje terug moet doen, en je even drie weken lang geen luxe voorhanden hebt, verder in het verslag zal ik u vertellen hoe ik dat heb ervaren.

Maar goed, ik werd dus uitgenodigd door een collega (en tevens goede vriend van me) die zelf een Vietnamees is. Hij is ruim 25 jaar geleden uit Vietnam gevlucht en is sindsdien nooit meer teruggeweest. Mijn collega heeft wel regelmatig contact met vooral zijn oudere broer, hij heeft verder ook nog wat zussen in Vietnam, verder is een andere broer van hem ook uit Vietnam gevlucht maar die woont nu in Amerika. Voor hem zou het dus een erg emotionele reis worden en een weerzien met zijn broer en zussen sinds lange tijd. Verder gingen nog twee dochters van mijn collega mee, in totaal waren we dus met zín vieren.

De vliegtickets hebben we besteld bij een reisbureau in Nieuwegein, dit reisbureau is gespecialiseerd in reizen naar Vietnam, en zover ik heb kunnen vinden hadden ze ook de laagste prijs. Toen ik ging in 2005 moest je nog een visum aanvragen, maar nu hoeft dat waarschijnlijk niet meer, zo merk je ook dat Vietnam het land meer openstelt voor toeristen, het gaat allemaal wat gemoedelijker en makkelijker, veel meer dan voorheen in ieder geval.

De Voorbereiding

Voordat ik naar Vietnam ging heb ik natuurlijk wel even geÔnformeerd tegen welke ziektes ik moest worden ingeŽnt, de website van de GGD (Gemeente Gezondheids Dienst) bracht al snel uitkomst.
Via de volgende link kunt U een afspraak maken met Uw plaatselijke GGD https://secure.ggdreizen.nl/
De volgende websites bieden ook informatie voor het reizen naar het buitenland, http://www.gezondopreis.nl/ en http://www.lcr.nl/

Op deze sites kunt u lezen dat als u naar Vietnam gaat er wordt aangeraden dat u zich laat inenten tegen :
- Hepatitis A (aanbevolen)
- Een DTP (Difterie Tetanus Polio) vaccinatie (aanbevolen)
- Buiktyfus vaccinatie (aanbevolen bij een reis langer dan 2 weken)
- Als u UIT een gele koorts gebied komt is een gele koorts vaccinatie verplicht.

Verder wordt bescherming aanbevolen tegen muggenbeten, dit is in verband met malaria.
Er wordt aangeraden bij koorts of griepachtige verschijnselen direct contact op te nemen met een arts. Het ligt er natuurlijk ook aan waar u naar toe reist, bezoekt u alleen de grote steden dan loopt u minder risico dan wanneer u echt de rijstvelden en in de buurt van rivieren komt. Uw gezondheid, leeftijd, verblijfsduur enzovoorts spelen natuurlijk ook een rol, laat u daarom altijd informeren bij uw plaatselijke GGD.

Ikzelf heb me laten inenten tegen DTP, Hepatitis A en tegen Buiktyfus, gele koorts was bij mij niet nodig omdat ik voornamelijk in de stedelijke gebieden zou reizen. Ik heb zelf de vaccinaties bij de apotheek opgehaald (na telefonisch contact met mijn huisarts) en mijn huisarts heeft me gevaccineerd, ik ben dus buiten de GGD om gevaccineerd, dat is dus ook nog een mogelijkheid, maar je moet dan zelf wel weten of uitzoeken waarvoor je ingeŽnt moet worden.

Verder heb ik zonnebrandolie met een hoge beschermfactor gekocht, en een middel dat beschermt tegen muggenbeten, verder heb ik buiten de gebruikelijke toiletspullen (shampoo, zeep, scheermes e.d.) niet veel meer meegenomen, ik ben niet iemand die een hoop spullen meeneemt en dit was voor mij voldoende. Qua kleding heb ik voornamelijk zomerkleding meegenomen, dus korte broeken en wat T-shirts, ik heb wel een nette lange broek meegenomen, voor het geval het toch wat frisser zou zijn of misschien voor ís avonds of bij wat minder weer.


 Travelmarker.nl Alle info en links die je voor de voorbereiding van je reis nodig hebt !