Een beeld van Harm Echten

Harm Echten begon op jonge leeftijd met het maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur. Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aquarellen. Naast zijn werkzaamheden als loodgieter was Harm regelmatig schetsend te vinden in de omgeving van zijn woonplaats Ruinen.

 

Eind jaren negentig begon hij te experimenteren met het toepassen van zijn dagelijkse werk in zijn kunstwerken. Hij gebruikte verweerde stukken zink en lood voor beelden, die werden geplaatst in de tuin achter 't Noamdhuusie.

 

Dit ontaardde in een grote opdracht van gemeente De Wolden. Harm werd uitgenodigd een kunstwerk in de vorm van een boom te maken. Hij nam de uitnodiging aan en vervaardigde een levensgrote koperen linde, die de hal van het gemeentehuis opsiert.

 

Sinds 2007 is Harm gestopt met zijn loodgieterswerk en heeft zich volledig gestort op zijn kunstwerken.

Start                                               Informatie                                                            Actueel                                      Adres en opening