achtergrond

   
hoofdmenu
 
Stal Keizershof is ontstaan in 1937. In dat jaar werd de eerste Shetland Pony gekocht voor gebruik op het landbouwbedrijf. Met de introductie van de landbouwtractor kwam de fokkerij centraal te staan en werd ook deelgenomen aan fokdagen en premiekeuringen als promotie van fokmateriaal.

 

Een van de belangrijkste keuringsresultaten uit die tijd is het winnen van het Algemeen Kampioenschap in Bergharen in 1966 door: 

Nansie van Keizershof (bruinbont, 1956).  

De keuring in Bergharen  is een van de belangrijkste in Nederland. Het dorp Bergharen ligt in het centrum van het fokgebied "Land van Maas & Waal, Rijk van Nijmegen". De laatste jaren nemen ongeveer 500 Shetland Ponies deel aan in de keuring in verschillende klassen, verdeeld over 2 dagen. Deze keuring wordt gehouden in het laatste weekend van September.

 

Een van de meer recente keuringsresultaten is het winnen van het Kampioenschap "Kleine maat" (hoogte van 87 cm tot 92 cm) op de keuring in Bergharen in 2000 door: 

Lotje van Keizershof (vos, 1996).                  

Het fokdoel is een Shetland Pony te fokken met een hoogte van 94 cm met kleur en goede bewegingen. Op dit moment worden er 8 merries voor de fokkerij ingezet en zijn er 4 merries in opfok. De hoogte varieert van 86 tot 102 cm en de kleur van Zwartbont tot Palomino.