Het Contact   

Terug

Van de ervaringen die ik gehad heb, zijn die met overleden kinderen het meest aangrijpend.
Een kind dat overlijdt, een enorm drama waar de ouders tijdens hun leven heel moeilijk of niet overheen komen.
Regelmatig heb ik contact met jonge kinderen die meestal onverwacht overleden zijn na een ongeluk of ziekte. Een contact ontstaat spontaan, doordat het kindje zelf contact opneemt. Soms krijg ik contact na het zien van een foto, het initiatief gaat daarbij echter altijd uit vanuit het overleden kind.
Met mijn boek heb ik ook dit stuk willen delen met hen die een verlies van een kind betreuren en uit de vele reacties die ik mocht ontvangen heb ik gemerkt dat het boek een steun kan zijn bij het verwerkingsproces.

Kinderen die overgaan, worden opgenomen in het licht, zijn gelukkig, maar zijn soms nog steeds erg betrokken bij het aardse leven, omdat ze het verdriet van hun ouders voelen. Dit verdriet zorgt er soms voor dat het kindje niet losgelaten wordt en sterk verbonden blijft met onze aardse wereld.
Door contact met mij op te nemen wil een overleden kind zijn ouders uit liefde helpen om het leven weer op te pakken.
Door het noemen van vele intieme details en het nauwkeurig beschrijven van gebeurtenissen die indruk op hen gemaakt hebben, overtuigen ze hun ouders van hun aanwezigheid. Vaak zijn het juist de kleine dingen waar het om gaat, hun lievelingsdier, hun beste vriend, een geheimpje samen met papa of mama, hun lievelingsplekje. De dingen die indruk op hen gemaakt hebben. Speciale herinneringen die ze samen met de ouders koesteren en door ze te benoemen een heel heilzaam effect op de ouders hebben. Vaak komen ze met een boodschap voor hun ouders om ze de kracht te geven om door te gaan. Dat zijn soms hele eenvoudige boodschappen, zoals het plaatsen van die ene specifieke vrolijke foto op de glijbaan in plaats van de trieste foto die nu op het kastje staat.

Het zijn hele intense belevingen, die ook op mij emotioneel een grote impact hebben en ik ben dankbaar voor de liefdevolle rol die ik als tussenpersoon van de ouders en kind mag vervullen.

Veel liefde, licht en kracht,
Doreth

25 mei: Internationale Dag van de Vermiste Kinderen