a

a

GENEALOGIE

Als je begint met het maken van een stamboom, moet je eerst bedenken wat je wilt. Wil je alleen maar weten, van wie je in rechte lijn afstamt, dan maak je een stamreeks. Je zoekt de gegevens van je vader, grootvader, overgrootvader en zo verder. Ben je uiteindelijk beland bij je oudste voorvader, dan kun je gaan zoeken, of die nog meer kinderen had en de afstammelingen daarvan ook proberen te achterhalen.
Zoek je alleen de mannelijke nakomelingen met hun nazaten, dan spreek je van een
stamboom of genealogie. Dit zijn allemaal personen met dezelfde achternaam.
Je kunt ook de nakomelingen van de vrouwen erbij betrekken en dan spreek je van een
parenteel. Zo 'n "stamboom" is vaak heel omvangrijk en omvat meerdere familienamen.
Je kunt ook van jezelf uitgaan en dan proberen na te gaan, wie al je voorouders waren. Twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, zestien bet-overgrootouders en ga zo maar door. Dan spreek je van een kwartierstaat.

Ik heb op deze homepage mijn kwartierstaat, die van mijn overleden man en de genealogie (stamboom) van zowel mijn vader als mijn moeder geplaatst. Wil je ze bekijken, klik dan op de links hieronder. Ik weet, dat ze nog lang niet volledig zijn en er zullen ook fouten in voorkomen. Vooral wat betreft de gegevens van na 1920, omdat die nog niet openbaar zijn in de archieven en je daarvoor afhankelijk bent van informatiebronnen uit je familie en overlijdensberichten in de kranten.

In verband met de privacyregels heb ik de data van nog levende personen verwijderd.

Mocht iemand aanvullingen en/of wijzigingen kunnen leveren, dan zijn deze van harte welkom op mijn e-mail adres.