Alvast bedankt voor het bestellen!  

 

coin

 

 

Een impressie van het boek krijgt u door op 'Voorvertoning: Wij Presenteren U De Rok En Rol' (links) te klikken. (het is wel noodzakelijk om Adobe Flash Player geïnstalleerd te hebben: http://www.adobe.com/ (op de hoofdsite staat een link)).


 

Om direct via de uitgever te bestellen, gelieve gewoon op de afbeelding van het boek te klikken (op de website van de uitgever staat het overigens onder: Categorie 'Kunst en Cultuur'). Natuurlijk kunt u ook bestellen via uw eigen boekhandel of online boekhandel. Omdat het boek een ISBN-nummer heeft, staat het in de catalogus van Het Centraal Boekhuis (distributeur waar de boekhandels hun boeken bestellen) en aldus is het via elke boekhandel in Nederland te bestellen.

Mijnbestseller (direkte link)

 

Meer informatie vindt u beneden.

 

http://www.mijnbestseller.nl/shop/


 

 

Wij Presenteren U: De Rok En Rol.

Nieuwste boek van de hand van de auteur, die ruim 33 jaar ervaring heeft in de vintage rock & roll-wereld.
Herbeleef nog eens de jaren van de rock & roll in Nederland en de pionierstijd van de vaderlandse televisie met TV-programma's voor de teenagers als Nieuwe Oogst, Rooster, Cabaret Der Onbekenden, Tiener Magazine, Top Of Flop en TV-magneten als De Rudi Carell Show, Avro's Weekendshow en Pas Geperst, waarin het rock & roll-talent van eigen bodem de kans kreeg zich in de kijker te spelen. Van The Tielman Brothers, Paul Gimbel en Peter & Zijn Rockets, via Rob de Nijs & The Lords, The Crazy Rockers, The Hartung Sounds, The White Comets, Tony Ronald, Johnny & His Cellar Rockers en een hele kijkkast vol Nederlandse rock & roll-acts tot en met ZZ & De Maskers en Johnny Lion & The Jumping Jewels (in Circus Boltini). Meer dan 40 bands en artiesten sieren de 44 nog bewaard gebleven obscure TV-programma's uit de periode 1960-1965, die in de vorm van 1385 snapshots, aangevuld met 40 afbeeldingen (kranten e.d.) herleven.
Het boek is een waar hebbedingetje voor iedere teenager van toen en elke zichzelf respecterende rock & roll-fan van nederrock en indorock.
Aan de hand van zorgvuldig gemaakte snapshots worden zowel de tijdgeest van toen als de daarmee verbonden herinneringen weer springlevend! Er is veel research gedaan om de juiste informatie zo compleet mogelijk bij elkaar te brengen.
Een ware vingeraflikker, zelfs voor de kenners van de Nederlandse Rock & roll!

Het 656 pagina’s tellende boekwerk is het eerste boek in de vaderlandse muziekgeschiedenis over Rock & roll-acts van eigen bodem op de Nederlandse televisie in de periode 1960-1965. Aanvankelijk leefde bij de auteur het idee dat de archieven van de omroepen moesten uitpuilen van oude programma’s met Rock & roll-bands erin. Al gauw volgde de grote ontnuchtering. Vele oude programma’s zijn verloren gegaan en nog ongeveer een kleine 50 programma’s zijn ons bewaard gebleven, waarvan de auteur het merendeel (44) met toestemming heeft kunnen bemachtigen.
Uitsluitend vintage Rock & roll-acts zijn vermeld. Voor het criterium Rock & roll is de auteur uitgegaan van wat tegenwoordig binnen de vintage Rock & roll-scene als Rock & roll wordt gezien. Dus zowel wilde uptempo Rock & roll en slow (ballads). Maar geen tienermuziek, dixieland, beat, folk, country, blues, jazz of swing. Voor de één (de Rock & roll-puristen voor wie de Rock & roll na 1956 eindigt) desondanks te uitgebreid, voor de ander (die Beatles, Rolling Stones en wat erna nog allemaal is bijgekomen, ook tot de Rock & roll rekent) wellicht te beperkt. Hoe dan ook, ondanks het strikte criterium van vintage Rock & roll (gewoonweg: jaren vijftig en begin jaren zestig Rock & roll) kan het overzicht van TV-programma’s met Nederlandse Rock & roll-acts in dit boek, absoluut zonder enige twijfel en overdrijving, als vrij compleet worden beschouwd.
De meeste TV-programma’s zal menigeen inmiddels alweer vergeten zijn en dus is het bij deze de mooie gelegenheid dat oude jeugdsentiment nieuw leven in te blazen. Slechts een handjevol TV-programma’s werd ooit op DVD uitgebracht. De rest viert in dit boek in de vorm van snapshots haar debuut.

De indrukwekkende lijst van Nederlandse Rock & roll-acts die in de TV-programma’s in dit imposante boekwerk te zien zijn, liegt er niet om:
Willeke Alberti (nogmaals, alleen Rock & roll)
Ray Aldo & The Hot Fighters
Anthony & The Skylarks
Wanda Aubrey
De Bibits
The Blue Comets
The Blue Diamonds (nogmaals, alleen Rock & roll, het eerste TV-optreden uit 1960)
The Blue Minstrels
Brigitte & The Firestrings
Eddie Christiani (nogmaals, alleen Rock & roll)
Het Cocktail Trio (nogmaals, alleen Rock & roll)
The Crazy Rockers (inclusief een nog nooit eerder op DVD verschenen TV-optreden! Rariteit!)
André van Duin (de bekende bandparodie)
The Explosions
The Flintstones (rariteit)
The Four Teachers
The Fouryo’s
Paul Gimbel (rariteit)
Anneke Grönloh (nogmaals, alleen Rock & roll)
The Hartung Sounds (rariteit)
Rob Hoeke Quartet
Dean Holley & The Black Albinos (rariteit)
The Hurricane Strings
Johnny & His Cellar Rockers (complete special, rariteit)
Peter & De Rockets
Johnny Kraaijkamp Sr. (Vince Taylor parodie)
John Lamers & Cees & The Skyliners
Het Leedy Trio (nogmaals, alleen Rock & roll)
Johnny Lion & The Jumping Jewels (circus Boltini!) (rariteit)
Het Malando Orkest (u/je leest het goed!!!)
Mat Mathews (nogmaals, alleen Rock & roll)
Rob de Nijs & The Lords
The Nosey Parkers
Hank Peterson & The Strangers
Tony Ronald
De Rosalientjes
Shelley & Ger Degener
The Silver Stars
The Spiders
The Silhouets
The Tielman Brothers (uit het originele TV-programma, dus niet van de DVD Rockin‘ Ramona)!
The Torero’s
Ria Valk
The White Comets (rariteit)
ZZ & De Maskers met Chubby Checker (rariteit)

Geniet nog eens lekker na van deze TV-programma’s met vergeten gewaande presentatoren en presentatrices als onder andere Lonneke Hoogland, Ageeth Scherphuis, Wilco Meijer, Jos Brink, Letty Kosterman, Rieke van Epen, Rudi Carrell, Hans Kemna en primitieve decors, gedateerd publiek, bekakte juryleden en coole rockers. Zie de bands, duo’s, trio’s en solo-artiesten nog eens in actie op de toenmalige TV!

In het boek gaat de auteur in op de (boeiende) opkomst van de televisie in Nederland, de bloei van de Rock & roll in Nederland, de eerste schreden van deze Amerikaanse teenagermuziek op de vaderlandse televisie en elk van de 44 TV-programma’s met uitzenddatum, omroep die het programma uitzond, tijdsduur, uitzendfrequentie, uitzendlokatie, presentator, regisseur, decorontwerper, meewerkenden, welke Rock & roll acts met welke songs meededen en interessante moeizaam bij elkaar gesprokkelde en op juistheid geverifieerde achtergrondinformatie over de artiesten en TV-uitzendingen zelf. Gecompleteerd met uitgebreide zorgvuldig gemaakte snapshots (waarop niet alleen (grotendeels) de artiesten te zien zijn, maar ook andere tiener-gerelateerde nostalgie), die een goed herkenbaar tijdsbeeld geven.
Een ronduit U-N-I-E-K boek!

Het boek is in zwart/wit en daardoor zeer redelijk geprijsd.

 

Bestelinformatie:

Titel: Wij Presenteren U: De Rok En Rol
Auteur: Henri Smeets
Uitgever: Mijnbestseller
ISBN: 9789462546233
Pagina’s: 656
Afmeting: 17 * 24 cm
Weergave: zwart/wit

 

 


 

De auteur is al meer dan 33 jaar (officieel sinds januari 1981, officieus sinds 1977) actief in de rock & roll. Hij ziet zichzelf als een gepassioneerde archivaris van de rock & roll met een missie: het behoud van deze muziek voor de jongere generaties. Er zijn reeds enkele boeken van zijn hand verschenen en eveneens heeft hij zijn bijdragen geleverd aan binnenlandse (en helaas ongecrediteerd ook aan buitenlandse, hier niet vermelde) boeken: 'Rock & Roll Rond De Wereld 1955-1965' (2001, de allereerste die het boek bestelde was niemand minder dan Jan de Hont van ZZ & De Maskers), 'Den Haag Popstad Nummer 1' (2003, Robert Mindé), 'Kom Van Dat Dak Af' (2003, Constant Meijers), 'Van Koempelrock Tot Klompenrock' (2012), 'Film, Popcorn & Rock And Roll 1955-1965' (2013) en 'Wij Presenteren U: De Rok En Rol 1960-1965' (2014).

Andere bezigheden: ex-festival presentator (o.a. Rip Carson (USA), Matchbox (UK), Shotgun (UK), The Round Up Boys (D), The Chrome Daddies (AUS), The Foggy Mountain Rockers (D), Ronnie Nightingale & The Haydocks (NL) etc.), ex-radio deejay (meer dan 90 interviews, incl. live optredens, met internationale gasten: Burt Blanca (B/FR), Rick Hardy (UK), Der Eifel Elvis (D, Guiness Book Of Records), Renè Shuman & Angel-Eye, Danny Everett, leden van de Mosam Skiffle Group, leden van Mac Taple, Mac Bouvrie (B/NL, Mac Records), Jack Bruning (Radio Luxemburg), Constant Meijers (o.a. regisseur van nationale TV-documentaires als Shake, Rattle & Roll en Rock In Rusland, mede-oprichter van diverse muziekbladen), nog meer interessante gasten en zelfs rock & roll-bands/leden uit Rusland, Hongarije en Luxemburg), muzikaal adviseur voor regisseur Martin Koolhoven voor een film (die helaas voortijdig stopgezet werd), redacteur voor 50's magazine Boppin' Around (sinds 2001)(tijdelijk ook voor het Engelstalige magazine Southern & Rocking en het Duitstalige magazine Dynamite), promotor voor Rick Hardy uit Londen (o.a. de ware ontdekker van Cliff & The Shadows en de eerste die met Tony Sheridan in Hamburg de Britse rock & roll introduceerde in 1960), songwriter (opnames met studioband als Rockin' Henri & The Earcatcherz: http://earcatcherz.rockinhenri.com/), vertaler (Duits) voor de eerste CD van René Shuman & Angel-Eye, ideegever voor de korte doch succesvolle carrière van de Keulse rockabillyband Die Hackensacks, te gast bij de AVRO-Radio, RTL5-televisie en TVL-televisie (medewerking verleend aan radioprogramma van de VPRO over Lion Tops plaatjes (komen ook in het boek aan de orde)), liner notes geschreven voor de Britse rock & roll-band Wild Bob Burgos & The Houserockers, en nog veel meer.


 

De voorvertoning geeft slechts een selectieve indruk van het book, natuurlijk kan het een 656 pagina's tellend boek niet evenaren.

 

Contact: rockandroll at home punt nl

 

 

 

Copyright 2013. Design by Henri Smeets.