Thank you for visiting my website. 

Dank u voor het bezoeken van mijn website.

Danke dass Sie meine Webseite besuchen.

 

coin

 

 

Informatie over het boek Film, Popcorn & Rock And Roll: scroll alsjeblieft iets meer naar beneden.

Voor het boek Van Koempelrock Tot Klompenrock, klik op 'Overige boeken' (links) voor meer info.

Voor het boek Wij Presenteren U: De Rok En Rol, klik op 'Overige boeken' (links) voor meer info.

 

Voor een voorvertoning van het boek, klik alsjeblieft op Voorvertoning, links (het is noodzakelijk om Adobe Flash Player geïnstalleerd te hebben, http://www.adobe.com/ (er is een download link op de hoofdsite)). Voor het geval dat de voorvertoning om welke reden dan ook niet zou werken, kunt u het ook bekijken op Youtube (echter de preview is beter, omdat u door het boek heen en weer kunt bladeren met behulp van de betreffende knoppen of door op de benedenhoek van iedere pagina te klikken):

http://youtu.be/WeVc8zXJJRY

 


 

Film, Popcorn & Rock And Roll 1955-1965.

 

Het boek is geschreven in het Engels, Duits en Nederlands (behalve commentaren: alleen Engels).

Het allereerste boek, waarin alle songs per rock and roll-muziekfilm en alle rock & roll songs per gewone speelfilm zijn vermeld voor acht landen: USA, Engeland, Duitsland (inclusief DDR en Oostenrijk), Italië, Frankrijk en Nederland.


Ondanks dat de focus ligt op vintage rock & roll-songs, is het boek meer dan simpelweg een banale opsomming van songs. De intensie is met behulp van momentopnamen uit de films, zelfs wanneer de kwaliteit gedateerd mag lijken hetgeen te wijten is aan het originele filmmateriaal, u terug te brengen naar uw jeugd of je te laten weten hoe de jaren 50 en begin jaren 60 waren voor de toenmalige tieners.
Dus niet alleen standaard momentopnames met rock & roll-bands en -artiesten, maar ook rock & roll dansen, twisten, jukeboxen, scopitones, bromfietsen, motoren, hot rods, platenspelers, bandrecorders, jeugdclubs, speelhallen, muziekwinkels etc. etc. maken het zicht op de jaren 50 en begin jaren 60 compleet. Alle filmmomentopnamen zijn rechtstreeks van de originele films genomen.
De meeste films zijn voorzien van commentaar (alleen in het Engels) om het gehele plaatje compleet te maken.
De auteur kan bogen op meer dan 32 jaar ervaring in de rock & roll-scene. Sinds januari 1981 (ook al dateert zijn eerste aanraking met rock & roll van 1977) is hij verslaafd aan deze allereerste tienermuziek en tevens de basis voor de moderne popmuziek.

De tieners van de vijftiger jaren maakten de weg vrij voor hedendaagse teenagers. De nozems en bakvissen van de jaren vijftig hebben nog moeten strijden om een 'teenager' te mogen zijn, tegenwoordig is dat vanzelfsprekend.
Met dit boek heeft de auteur een communis opinio geschreven, een standaardwerk voor de internationale rock & roll-scène, voor het vinden van songs in (en een overzicht van) films die oude rock & roll bevatten.
Lees hoe verschillende Europese landen de Amerikaanse rock & roll oppikten.
Zie hoe internationale filmsterren als bijv. Romy Schneider, Elke Sommer, Horst Buchholz rock & roll dansen. Of hoe Jerry Lewis de rock & roll-clown uithangt. Zie niet-rock & roll artiesten rock & roll zingen.
Geniet van acteurs, actrices en artiesten die vanaf de jaren zeventig bekend werden, toen ze nog tieners waren. Het boek bevat zowel rock & roll-grootheden als rockende 'niemendalletjes'. Zij hebben allen hun bijdrage geleverd aan de rock & roll, net als u: de teenager van gisteren!

Een boek dat het volgende bevat, ongeveer: 65000 woorden, 675 pagina's, 2050 songs, 350 films, 380 filmaffiches, 780 momentopnamen en 260 ware rock & roll-artiesten/bands.
Er kan gezocht worden op artiest/band en film.

Het boek is verkrijgbaar in kleur en zwart/wit.

 

Rechtstreeks bij de uitgever:

Kleur:

 

Zwart/wit:

 

Overal in Nederland verkrijgbaar bij online en reguliere boekhandels. Om daar te bestellen, maak handig gebruik van de 'Details' hieronder.

 

Details:

Kleurenversie:

Titel: Film, Popcorn & Rock And Roll

Auteur: Henri Smeets

Pagina's: 676

Afmeting: 17 * 24 cm

Kleur

ISBN: 9789462549753

 

Zwart/wit versie:

Titel: Film, Popcorn & Rock And Roll

Auteur: Henri Smeets

Pagina's: 676

Afmeting: 17 * 24 cm

Zwart/wit

ISBN: 9789462546240