Ik geef de pen aan.....

Hier laten we elk seizoen iemand van de familie aan het woord, om iets over zichzelf of zijn/haar gezin te vertellen, over een hobby of wat je maar kwijt wilt. Natuurlijk mogen er ook leuk foto's bij.Weet je zelf niets te bedenken laat de de kids maar iets leuks vertellen.

Deze keer: Anette

Hallo familie en aanhang, 

Deze keer werd aan mij (Anette) de vraag gesteld om iets te schrijven voor deze rubriek. Een eer vind ik, dus ik zal mijn best doen jullie een beeld te geven van mijn leven.

Als eerste moet ik wel eerlijk bekennen dat ik geen computerfreak ben en er dus erg weinig achter zit. En daarmee ook toegeven dat ik deze mooie site van onze familie niet veel gezien heb, maar ik beloof  beterschap en zal er nu vaker naar kijken en lezen.

Alwien en Willia hebben mij beiden geholpen, Alwien met het scannen van de foto’s en Willia heeft het hele gebeuren op de site geplaatst. Bedankt daarvoor!


Op 11 mei 1972 ben ik geboren in ’s-Hertogenbosch. De jongste van de twee in het gezin van Theo Cooijmans en Mien Verstappen.


De eerste 8 maanden van mijn leven heb ik in Sint Michielsgestel gewoond, maar daar weet ik dus zelf niets meer van. Ik ben opgegroeid in Rosmalen.


Na de basisschool ben ik naar de LHNO gegaan. In 1987 ben ik begonnen met de MDGO-VP (middelbare opleiding voor verpleging), waar ik in 1991 voor geslaagd ben. Aangezien ik mezelf toen toch wel erg jong (19 jaar) vond om al in de gezondheidszorg te gaan werken, ben ik de HBO-V verkorte opleiding gaan volgen. En na het diploma behaald te hebben in juli 1994, ben ik gaan werken op het toenmalig Instituut voor Doven (thans heet het Viataal).

Viataal is een instelling biedt zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen, zien en communicatie (voor de geïnteresseerden; www.viataal.nl).

  Binnen Viataal ben ik werkzaam als groepsleiding. Dat houdt in dat ik binnen een groep werk waar cliënten van Viataal verblijven. Hen dus begeleid en verzorg, “24 uur per dag”, als groepsleiding werken wij in onregelmatige diensten (ochtend-, avond-  en weekenddiensten, geen nachtdiensten meer want dat doet een team die alleen maar nachtdiensten draaien).

Vanaf juli 1994 heb ik al op verschillende groepen gewerkt. Ik ben begonnen binnen een groep met jong volwassenen, die doof en verstandelijk gehandicapt zijn. Ook was er sprake van gedragsproblematiek, dus soms best heftig werken vond ik.

Tussen door een jaartje als klassenassistente gewerkt op een school voor doofblinde meervoudig gehandicapten kinderen. Waarna ik weer terug gekeerd ben als groepsleiding binnen een groep met doofblinde meervoudig gehandicapte kinderen. Nu werk ik al weer 4 jaar met heel veel plezier in die groep. De kinderen die heden in de groep verblijven zijn tussen de 4 en 15 jaar. Het zijn schatten van kinderen, ondanks de zorg zeer intensief is. De meeste kinderen binnen onze groep hebben een levensbedreigende ziekte, dus zullen niet oud worden.

Het is moeilijk te omschrijven hoe het is om daar te werken, maar het geeft mij erg veel voldoening! Ik vind dat ik veel terug krijg van de kinderen, een lach, een reactie of een kleine vooruitgang in hun ontwikkeling vind ik al geweldig. Ook is onze samenwerking binnen ons team erg fijn, we respecteren elkaar en vullen elkaar goed aan.

Nou dat was het wat mijn werk betreft, nu mijn prive-leven.
Het belangrijkste nieuws daarin is dat Alwien en ik gaan trouwen!
En wel op vrijdag 15 april a.s. om 15.00 uur in het gemeentehuis van Sint Michielsgestel.
Nu we zeven jaar samen zijn willen we die grote stap ook gaan maken.
We wonen inmiddels ook al weer 6 ½ jaar samen in Gemonde.


Bijna 3 jaar geleden zijn we verhuisd naar het huis waar we nu  in wonen (het oude kantoorpand van Geerts Adviesgroep en toen tevens het woonhuis van de oma van Alwien). Er moest veel verbouwd worden, waar we tot op heden nog erg druk mee bezig zijn. En voorlopig ook nog wel mee bezig zullen blijven, want er moet nog wel het een en ander gebeuren. Ons pa en ma helpen erg veel mee, wat heel fijn is! Bekijk de foto’s maar eens.
We doen veel zelf (met hulp van anderen!!!), waardoor het lang duurt, maar dat is niet erg want het wordt nu wel helemaal zoals wij het willen hebben. Soms zijn we de verbouwing wel een beetje beu, maar het komt allemaal goed. Dus we hebben het er wel voor over om in de rotzooi te zitten en continu er mee bezig te zijn.
 


Mijn hobby’s zijn kleien, skiën, uitslapen en gezellig contact met vrienden. Kleien doe ik al weer zo’n 11 jaar samen met ons ma en anderen bij iemand thuis. Het is ontspannend en we kunnen nog steeds iedere keer opnieuw bedenken wat we willen maken, dus daar blijf ik nog wel even mee bezig. Skiën komt er helaas niet zo veel van, maar het blijft wel erg leuk. Tja, uitslapen vreemde hobby, maar ik vind het heerlijk. En we hebben regelmatig gezellig contact met onze vrienden,  wat ik toch altijd weer bijzonder vind.Nou na een uitgebreid verhaal ga ik het toch afsluiten en wil ik bij deze de pen doorgeven aan Annemarie Verhagen-Cooijmans.

Succes ermee en de groetjes, tot ziens!

Anette Cooijmans (binnenkort Anette Geerts-Cooijmans).


Klik hier voor de pen van
Wilchard
Annemarie
Gerrianne
Bertine
Willia