Ik geef de pen aan.....

Hier laten we elk seizoen iemand van de familie aan het woord, om iets over zichzelf of       zijn/haar gezin te vertellen, over een hobby of wat je maar kwijt wilt. Natuurlijk mogen er  ook leuk foto's bij.Weet je zelf niets te bedenken laat de de kids maar iets leuks vertellen.

Deze keer: Annemarie

Van Anette Geerts-Cooijmans kreeg ik -Annemarie Verhagen-Cooijmans- de pen door, dus aan mij de eer om iets over mijn leven te vertellen.

Ik ben geboren op 17 april 1969 in ’s-Hertogenbosch en de jongste en enigste dochter van Tiny en Ans Cooijmans.

Na mijn lagere schooltijd in Den Dungen moest ik gaan fietsen naar Schijndel, naar de L.H.N.O. Mijn richting was verzorging en naar vier jaar kon ik terecht in Veghel op de M.D.G.O-vz.
Na wat stages te hebben gelopen in de gezinszorg en bejaardenzorg, kwam er een vacature in Rosmalem/Hintham. Hier kreeg ik de kans om als proef mee te draaien in wijkteams, zoals dat toen heette.

In die tijd was ik verliefd op Henry en we kende elkaar al zeven jaar, waarvan vijf en een half verkering (het is anderhalf jaar uit geweest).

We trouwden in juni 1992, nu al weer dertien jaar geleden, en zocht werk dichterbij huis. In de gezinszorg in Schijndel kwam een plaats vrij en die heb ik genomen.
  Tot in januari 1995 Martijn werd geboren en later in januari 1997 Chantal en in maart 1999 Rik, ben ik thuis gebleven en gezorgd voor man, kinderen en natuurlijk de boerderij.

Met het leven op de boerderij gaat het goed, het is geen vetpot en alle wetjes en regeltjes zijn erg streng, redden we het toch goed.

Ik werk nu al weer vijf jaar bij de thuiszorg als avond- en weekend medewerkster. Dit houd in voor mij dat ik 2 a 3 avonden per week bij ouderen thuis steunkousen uit doe, en medicijnen geef, cliënten naar bed breng enz. Dit vind ik erg leuk werk. Ook heb ik vast elke dinsdag ’t zoontje van mijn vriendin om op te passen. Ook andere neefjes en nichtjes zijn en waren altijd welkom om bij mij te spelen.


Ook op school “de regenboog” -waar alle drie de kinderen zitten- kunnen ze vaak op mijn steun en hulp rekenen. En dan niet te vergeten de boerderij waar ik zowel binnen werk ( boekhouden, telebankieren en overalls en koeiendoeken wassen enz.) als buiten werk ( kalveren drinken geven, assisteren bij kalveren van koeien enz.). Al met al ben ik een bezige bij, waarbij mijn hobby, kleding maken er soms in schiet.

Ik ben tevreden met mijn leven, man en kinderen en heb het naar mijn zin in Schijndel met al mijn familie, vrienden en kennissen.

Nu al wat van mijn nichtjes aan de beurt zijn geweest zou ik de pen en het woord willen geven aan mijn neef:

Wilchard


Klik hier voor de pen van
Wilchard
Anette
Gerrianne
Bertine
Willia