Disclaimer
Sportvissen in het
Vismeer Palotas Hongarije

Op 15 km afstand van ons huis in Erdokürt ligt Palotas. Een middelgroot dorp dat er alles aan doet om op de Hongaarse kaart genoteerd te worden.
Dit mooie dorp bezit een groot vismeer van 63 hectare en is 2,5 tot 4,5 meter diep.
Zwemmen is hier niet toegestaan en ook niet wenselijk.
Dit schitterende stukje natuur is omringd met eiken en acaciabomen die zorgen voor de nodige schaduwplekjes. De stilte is zo overweldigend dat alleen het ruisen van het riet nog storend kan zijn om te vissen.


Hengelsport, Sportvissen en Vismeren rond Erdokurt - Hongarije
Dubbelklik op foto voor volledige schermweergave
Sportvissen in het
Vismeer Acsa Hongarije

Op een afstand van ongeveer 6 km van Erdokurt vind je 1 klein vismeer van 16 hectare groot en 2 meter diep, maar ook een groot meer van 44 hectare dat op zijn diepste punt rond de 10 meter diep is.
Ook hier worden grote vissen gevangen, zelfs een meerval van 40 kg, maar dit is meer uitzondering dan regel. De normale afmetingen zitten tussen de 2 en de 15 kg.
Ook flinke jongens om aan je haakje te hebben hangen, toch? Deze meren liggen in een schitterende omgeving met veel watervogels en een
glooiend landschap. Tevens biedt deze regio je een uitstekende wandels mogelijkheden.
Dubbelklik op foto voor volledige schermweergave
Geen gillende gettoblasters of krijsende kinderen, alleen maar rust en stilte, met uitzondering van het gekwetter van vogeltjes of het kwakken van een nieuwsgierige kikker.
Ook is het heerlijk om hier gewoon aan de waterkant van de rust te genieten. Vergeet alleen niet de muggenspray en de koelbox met heerlijk gekoeld drinken.
Natuurlijk respecteren we de natuur en laten niet als dank ons afval achter aan de waterkant.

Dit soort meren, die door de Hongaarse bevolking met zorg worden beheerd, geven u de mogelijkheid om in alle rust uw visserstalenten te ontplooien. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is uw Nederlandse of Belgische visvergunning.
Dan koop je een visvergunning  aan het meer van HUF 1000 (€ 4,00) voor het gehele jaar.
Voor het bedrag van HUF 5600 (€ 23) per dag is het Palotas vismeer de gehele dag toegankelijk voor je en wordt er van een beetje sportvisser verwacht dat de gevangen vis terug gegooid wordt. Dit natuurlijk om de visstand op pijl te houden.
Indien u de gevangen buit wel mee wilt nemen zult u dit aan het loket moeten vragen hoe de regels hiervoor zijn. Dit kan bij ieder vismeer anders zijn. Zelfs in de winter worden er wakken in het ijs geslagen om te kunnen vissen.
Dit meer is zeer bekend voor zijn visstand, Karper, meerval en snoek, zijn volop aanwezig en in voor ons Nederlanders en Belgen schrikbarende afmetingen. 20 kg is geen uitzondering met zelfs een uitschieter naar 58kg (zie foto's).
In het verleden is hier zelfs een meerval van 75 kg gevangen.

Het geheel klinkt als visserslatijn maar ik verzeker u dat dit de Hongaarse waarheid is, foto's bewijzen het.
Kunt u nu uw vissersdriften nog bedwingen? Zoniet,  kom en verwen u zelf.
Het vismeer van Acsa is een echt meer voor sportvissers.
Ook hier heb je je visvergunning van het thuisland nodig en een bedrag van HUF 3200 ( €12) per dag.
Het meer is het gehele jaar toegankelijk en in de winter worden er wakken in het ijs geslagen om vissen mogelijk te maken.
Enige vorm van catering is er helaas niet bij, je zult zelf voor je broodjes of bakkie koffie moeten zorgen.


Hengelsport, Sportvissen en Vismeren rond Erdokurt - Hongarije
Hungarije Erdokurt