Huis Hongarije
Disclaimer
Dit Hongarije Huis verhaal gaat over de koop van ons vakantie huis in Hongarije en onze Vakanties in Hongarije.
De Provincie Nograd en haar natuur komen ruimschoots aanbod, een deel van Hongarije dat nog niet ontdekt is door de meeste Hongarije vakantiegangers, en uiteraard de schitterende metropool Boedapest.
Een webpage voor iedereen die geinteresseerd is in vakanties,natuur, wereldsteden, huizen, verbouwen, aannemers, makelaars en campings in Hongarije
Iedere keer proberen we interessante links te vinden, en natuurlijk de voortgang van 't verhaal incl. films en foto's

Hongarije Huis deel 1                                 A Dream

Een droom, wat is een droom? Een droom is volgens ons een wens, beter gezegd een verlangen, dat hoogstwaarschijnlijk nooit uit zal komen. Soms blijken ze bedrog te zijn, maar in ons geval is die lang gehoopte Hongarije droom in de provincie Nograd, met zijn gebergten werkelijkheid geworden.
Hoe het allemaal zo heeft kunnen gebeuren, dat is een lang verhaal, ik probeer het zo goed mogelijk te vertellen.

Wie zijn wij: Wij zijn Carin en Gerard wonen in Sittard, samen hebben wij 4 kids.
In 1992 heb ik, voor de eerste keer kennis gemaakt met vakantie land Hongarije, een land wat toen net onder het communistische juk uit gekropen was en zeer zeker nog een lange weg te gaan had naar de welvaartsstaat die Hongarije zo graag wilde worden.

In dat jaar zijn we op vakantie gegaan met een caravan helemaal naar het Tiszla meer gereden en neer gestreken op een stukje weiland dat door de Hongaarse bevolking als camping getypeerd werd, ja, er was een wasgelegenheid, de details zal ik jullie besparen.
Douchen op de camping kon ook, als je een warme douche wilde, werd je wel verzocht om daar muntjes voor te kopen, nou aangezien we niet van plan waren om voor iedere douche beurt een half uur op zoek te gaan naar die Hongaarse beheerder van het weiland hebben we maar gelijk een heleboel van die kleine metalen plaatjes ingeslagen.
Na het opzetten van de caravan en het uitstallen van al onze vakantie spullen, konden we ons eindelijk installeren met een koel drankje onder de luifel, lekker beschermt voor die hete Hongaarse zon die genadeloos aan de oohhh zo heldere hemel zijn best stond te doen.
Hier is mijn liefde voor vakantie land Hongarije begonnen, wat het allemaal nog voor me in petto had kon ik toen nog niet voorzien.

Hongarije Balaton villagos 2000

Het is alweer 2 jaar dat we bij elkaar zijn, mijn kinderen gaan dit jaar naar hun vaders huis in Amerika en we besluiten om met de twee kids van Gerard op vakantie te gaan.
Na beide een echtscheiding achter de rug te hebben, en we samen een nieuw bestaan aan het opbouwen zijn, is ons financieel budget nu ook weer niet zo groot om samen naar een luxe vakantie bestemming te gaan met twee kinderen, dus we moesten een andere oplossing vinden.
Gerard en ik zouden dus met de kids op vakantie gaan, Spanje of Italië zat er financieel helaas op dat moment niet in, dus er moest een andere vakantie bestemming gevonden worden.
Mijn gedachten vlogen terug naar het jaar 1992, de vakantie in Hongarije en ik stelde voor om eens die richting uit te gaan.
Nu niet naar het Tiszla meer maar naar het Balaton meer, de kinderen waren nog jong en geef kids zon, water en zo af en toe een ijsje en je hebt er geen kind aan.

Van kamperen moest ik niks meer hebben, dus we kozen voor een Hongaars vakantie huis ergens aan de rand van het mooie Balaton meer. Daar hadden we een huisje gehuurd via een reisbureau, dus vol overtuiging dat het allemaal wel goed zat, zijn we richting vakantieland Hongarije getogen. De reis was lang, heet en vermoeiend.
Nadat we eindelijk Siofok bereikt hadden, moesten we het kantoor waar we de sleutel van ons vakantie huis konden ophalen, nog zien te vinden.
Diep in de avond reden we het straatje in waar ons Hongaarse huisje zich bevond, in eerste instantie wilde ik gelijk omdraaien, hadden we voor dit vakantie verblijf zoveel geld betaald? Het huis was eigenlijk niet meer dan een hok met 2 kamertjes en een keukentje, de badkamer was gewoon vies en de kranen kon je niet eens opendraaien zonder de knop in je handen te houden, daar stonden we dan met 2 kinderen en doodmoe van de reis.
Er zat niks anders op dan onze spullen uitladen en proberen een paar uurtjes te slapen, morgen zou het er hopelijk beter uitzien in daglicht.
Nu weet je natuurlijk wel dat je niet veel luxe kunt verwachten in een vakantie land als Hongarije waar niet veel meer is dan de noodzakelijke behoeften, maar als je zoiets boekt via een reisbureau mag je toch verwachten dat in ieder geval de basis voorzieningen goed zijn. De desbetreffende reisorganisatie kon van ons een flinke klacht verwachten.
Na een paar uur lekker geslapen te hebben werden we vriendelijk gewekt door een stralend Hongaars vakantie zonnetje en de dag zag er gelijk veel beter uit.
Uiteindelijk heeft al het slechte zich toch gekeerd en hebben we een heerlijke vakantie in Hongarije gehad.
Op die plek werden we voor de eerste keer geconfronteerd met het woord “ELADO”.
Al vaker hadden we ons afgevraagd wat dat toch betekende, je zag het op zoveel plaatsen, op hekwerken van huizen maar ook op auto's en zelfs op foldertjes die onder de ruitenwissers van onze auto zaten na een dagje strand. Dat laatste maakte ons duidelijk dat het ging om huizen die te koop werden aangeboden door makelaars. Toen is de gedachte aan een Hongarije huis al stilletjes beginnen te sluimeren.
Natuurlijk sta je er niet meteen bij stil dat je het ooit werkelijk zou menen, maar toch bleven de gedachten aan een Hongaars vakantie huis ons door 't hoofd spoken.


Hongarije Huis pagina 2 .


Linkpartners