BBB-logo

Bush Budgies

Help

Home

Hello, I'm Ankie and I will show you some pictures of my flights.

Hij is ongeveer 2 x 3 m . en het nachthok zit in de schuur.

ankie

Wij hebben in plaats van metaalgaas een soort netwerk omdat op deze plaats een boom staat ( een catalpa) die we niet graag kwijt wilden. Met dat netwerk konden we de afsluiting rond de boom zo maken dat de boom er geen last van heeft en de vogels er niet uit kunnen. Er zit ook 10 jaar garantie op en bij deze kromsnaveltjes gaat het nog goed. Die boom is vooral deze zomer goed van pas gekomen want zo hangen de broedblokken altijd in de schaduw.
De helft van het dak is dichtgemaakt met plastic golfplaten over het netwerk.

Op het ogenblik zitten er 16 grasparkieten, 4 valkparkietjes en een bourks in. Voor de bourks zoek ik nog een maatje, dat is wel zo leuk voor hem.

Het eerst jaar had ik de broedblokken in de binnenkooi gehangen. Dat was geen succes. Het werd daar 's zomers veel te heet. Nu ze buiten hangen gaat het stukken beter.

Onderin staat nog een hekwerk ervoor omdat er bij ons ook cavia's en landschildpadden in rondlopen. De cavia's zouden het net natuurlijk wel kunnen doorbijten, vandaar.

Mochten we een keer een hele koude winter krijgen, dan kunnen we het schuurtje ook vorstvrij houden d.m.v. een elektrische verwarming.

ank2

Voor de volière loopt een klein slootje. Zelf vind ik het een fijn geheel zo.

ank3 ank4