BBB-logo

Bush Budgies

True html

back


Thuis bij Frank van Heck

In November 2005 zijn we begonnen met het bouwen van 4 vluchten. Omdat we geen haast hadden, in verband met de winter, was de volière pas in maart van dit jaar gereed. Een portaaltje moet er voor zorgen dat er geen vogels ontsnappen.

In deze volière houd ik momenteel een koppel Stanley Rosella's, een koppel Kakariki's, een koppel Roodruggen en een aantal losse Roodrug mannen. In de vlucht van de losse Roodruggen wil ik op termijn een koppel Bergparkieten huisvesten. Eigenlijk was die vlucht gereserveerd voor de Grasparkieten maar aangezien de kenners het er over eens waren dat we beter niet aan koloniebroeden konden beginnen heb ik elders drie kweekkooien gestald.

 

In deze kweekkooien wil ik voorlopig beginnen met 3 koppels Budgies. Verder heb ik in deze ruimte nog een drietal kweekkooien met daarin Roodruggen en Kakariki's.

Later dit jaar moeten er in dezelfde ruimte nog 4 vluchtjes komen van elk 1,40 meter lang en 70 cm breed. Hierin moeten in de winter de vogels van buiten overwinteren. Het nadeel van mijn volière is namelijk dat de voorzijde op het noorden gericht is. Ruimte voor een nachtverblijf is er niet. Voordeel is dan weer wel dat ik in de vluchten in de toekomst tijdelijk de jonge vogels kwijt kan.

vluchten Frank vluchten Frank broedkooien Frank