Over Blindheid en mijn werk in Woldwijck.

Welkom op de homepage van

Harrie de Keijser.

Foto: Harrie en Nick bij brievenbus

Op mijn webstek kunt u informatie vinden over mijn leven met blindheid en mijn vrijwilligerswerk in Woldwijck.
Daar waar mogelijk geef ik zo her en der een persoonlijke tint aan deze site, door ook iets over mezelf te vertellen. Daarom stel ik me eerst even aan u voor.
intro van mezelf
Via de rubriek laatste nieuws"houd ik jullie op de hoogte van recente en nieuwste zaken, die op de een of andere wijze raakvlak hebben met onderwerpen, die op mijn site zijn te vinden.
Laatste nieuws
Hier wil ik af en toe iets vastleggen over wat ik meemaak, wat ik lees, van derden hoor of waar ik me aan erger of blij over kan maken. Korte stukjes, die ik niet elders op deze site weet onder te brengen. Zie het maar als mijn vorm van een weblog.
reacties en korte krabbels In "Mijn Kijk"wil ik af en toe mijn mening over bepaalde zaken geven.
Mijn Kijk.
Over mijn hobby's en vrijwilligerswerk is ook best wel iets te vertellen.
Hobby's en Vrijwilligerswerk.
En natuurlijk mogen mijn favoriete sites niet ontbreken.
Links naar mijn favoriete sites.
Dat ook blinden en slechtzienden prima met een pc uit de voeten kunnen is een feit. U kunt er op de volgende link meer over lezen.
Gebruik van de computer.
De volgende link brengt u naar verhalen en artikelen van en over mij. Kan ook zijn dat het op de een of andere wijze met de provincie Groningen of met Woldwijck heeft te maken.
verhalen en artikelen

Vaak is het nodig om op een alternatieve wijze ervaringen op te doen. Kijken met je handen noemen we dat. En meestal is dat nog erg leuk ook. Lees maar eens via de link:
anders bekijken
In het dagelijks leven word ik vergezeld door mijn geleidehond Nick. Op een volgende pagina meer over geleidehonden in het algemeen en Nick in het bijzonder.
nick, mijn geleidehond

Wilt u eens iets over u zelf lezen, dan kunt u op de link zienden klikken.
zienden

Soms lezen we in de pers opmerkelijke zaken, die betrekking hebben op de visuele handicap.
Actualiteit
Wilt u meer weten hoe het is om met een visuele handicap door het leven te gaan of hoe het is om je door een geleidehond te laten begeleiden, kunt u de Oogvereniging, afd. Groningen bellen of mailen voor een lezing, gastles of interview.
Ook kan er ondersteuning worden gegeven bij het voorbereiden van een spreekbeurt op school of opleiding.

Op de foto ziet u Nick en mij tijdens een gastles op De Zwaaikom, een school voor speciaalbasisonderwijs in Hoogezand. De kinderen zijn 5 tot 7 jaar jong.

 Genoemde activiteiten deed ik tot 1 januari 2014 samen met nog een aantal mensen onder de paraplu van de afdeling Groningen van de Oogvereniging. Na meer dan 25 jaar het voorlichtingswerk te hebben gecoördineerd, heb ik het stokje overgedragen aan mijn opvolger.
Voor voorlichting, gastlessen, lezingen of hulp bij spreekbeurten, werkstukken e.d. kunt u contacttopnemen met de Oogvereniging, afd. Groningen.
NVBS, afdeling Groningen

Voor meer informatie over blindheid kunt u op de volgende pagina terecht.
VoorlichtingMijn contactgegevens zijn:

Harrie de Keijser
Tel: 0598 – 321075
Mobiel: 06 - 24675897
Skype: harriedek
Twitter: ilcesaro
E-post


Deze site is bijgewerkt op 4 juli 2014.