Welkom.Even voorstellen.Info.Actueel.Galerij.Contact.Links.

© 2009 SKR

In China is het gebruik om de dokter te betalen zolang men gezond is, bij ziekte staakt de betaling! Zo heeft hij er dus alle belang bij dat de mensen gezond blijven, bij ons is het omgekeerde het geval.  Iets om eens over na te denken?

Samen met de Yin en Yang theorie  vormt de theorie van de Vijf Elementen  de basis van de traditionele Chinese Geneeskunde. En zijn Tai Chi en Qi Gong  een holistisch systeem van meditatie en oefeningen die gericht zijn op zelf heling, een oude, steeds verder uitgewerkte praktische benadering  die helende houdingen, bewegingen, zelfmassage, ademhalingstechnieken en meditatie omvat.

De Tai Chi Tao is opgebouwd vanuit de Vijf Elementen leer en is ontwikkeld door Jan Kraak.
Tai betekend ‘geweldig’
Chi of Qi betekent ’levensenergie’ Qi is volgens de Chinese geneeskunde de bezielende kracht die stroomt door al wat leeft, qi is een materie die men niet ziet, net zoals de lucht materie is die men niet ziet.
Tao betekend ‘weg’. Je zou Tai Chi Tao kunnen vertalen als: De weg van een  geweldige energie.
Gong betekent ‘werk’ of  ’profijt verkregen door volharding en oefening’
Qigong is dus werken met levensenergie , waarbij we de stroom en de verspreiding van qi leren beheersen om de gezondheid en de harmonie van lichaam en geest te bevorderen.
De chinezen zeggen vaak dat Tai Chi de mensen de souplesse van een kind, de gezondheid van een houthakker en de gemoedsrust van een wijsgeer schenkt.

De lessen Tai Chi Tao en Qi gong hebben niet het doel om lange vaste vormen te leren, maar met kleine
Terug.

Terug ...