Introductie 35 cm band

35 cm.
zendontvanger 35cm AtleticoDe 35cm band loopt van 856 tot 862 MHz en 865 tot 868MHz. Er wordt hier net als op 60cm in hifi stereo uitgezonden. Met een beetje geluk en wat extra tune-spanning doet de televisietuner het hier ook nog. Aan te raden is om hier een preamp voor de zetten, maar zonder kunt u al prima lokaal ontvangen!

Let alleen a.u.b. wel op de draadloze koptelefoons!!! Deze zitten ook in de 35cm band en wel van 863,25 tot 864,50 MHz. Uit de vele test die zijn uitgevoerd blijkt dat dit een erg prettige band is om op te werken.

De antennes hebben door hun kleine afmeting al gauw een hoge gain.<BR>
Er zijn snel condities en de overbrugbare afstand is gelijk aan 60cm (met identiek vermogen) Je kunt het het beste zien als een mix van 60cm en 23cm.

Laatste nieuws !

Mast
De mast staat er! Eindelijk. Uitschuifbaar tot een meter of 18. Inclusief topmast dan wel! Ook de studio is af. Nou ja...bijna dan. Al met al ben ik blij dat er weer gewerkt kan worden op die mooie banden. Met het neerzetten van de mast is helaas wel een andere antenne gesneuveld dus hij zal binnenkort weer omlaag moeten. Kantelen kan wel maar het is nogal een gevaarte.

4,5 meter! (61-68 mhz)zendontvanger 35cm Atletico
Inmiddels niet meer zo nieuw maar toch leuk. Alles is inmiddels in huis. Het is alleen nog niet operationeel. Maar dat heeft een andere reden. We mikken op januari 2008. Tegen die tijd meer info. Tot die tijd verwijzen we naar de site van de Sigma.

AOR AR5000+3
Sinds kort deze ontvanger ook in de studio. En ik moet zeggen. Een aanrader! Zeer fijne en gevoelige ontvanger over vrijwel het gehele spectrum. Tweedehands nog wel te vinden. ook ex-AT materiaal!!

Antennes

35cm
35 cm.
Tja, dat wordt bouwen. Een fuba ombouwen of een mooie yagi maken. Meer infor hierover op de pagina met schema's. (zie bovenaan de pagina)

Laten maken kan natuurlijk ook. Stuur maar eens een mailtje naar de Atletico. via: atlrsdaal@hotmail.com

4,5 meter
 
Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde. Een bestaande 6-meter antenne inkorten of er zelf een maken met behulp van oude (of nieuwe) Channel 2 (3,4) TV antenne. Ik heb zelf een aantal van deze antennes gekocht bij een antenne installateur die er de laatste tijd genoeg heeft verwijderd van daken en masten.
De dipool is prima te gebruiken met een klein beetje aanpassing en de elementen ook. Wel heb ik een langere boom gebruikt. Het is een 4 elements antenne geworden. Er zijn nog geen tekeningen in omloop voor zover ik weet. Mail gerust voor vragen. Cosmosfm(at)home.nl (wel even (at) vervangen natuurlijk :-)