GRAPPIG NIEUWS

Home

Oud nieuws

Speciale onderzoeken

Aparte weetjes

 

;  

 

Baby met 12 tenen en 12 vingers geboren.

In de Amerikaanse staat Oregon is een jongetje geboren met twaalf tenen en twaalf vingers. Hoewel het vaker voorkomt dat mensen met ťťn of meerdere extra vingers of tenen geboren worden, is de kleine Vincent toch iets unieker dan de rest. 

Niet alleen heeft het jongetje aan elke hand en voet een extra lichaamsdeel, ze zijn ook nog eens allemaal volwaardig. Een extra vinger of teen is in de meeste gevallen een klein aanhangsel naast de pink of kleine teen.

 

Vrouw bijt 'duivelse' oorlel dochter af.

Een 40-jarige vrouw is aangehouden nadat ze bij haar achtjarige dochter een oorlel heeft afgebeten. De Dominicaanse vrouw, woonachtig in het Noord-Italiaanse Gazzo Padovano en bekend als godsdienstfanaat, kwam tot haar daad nadat ze de duivel in het lichaamsdeel meende te herkennen.
Behalve in haar oorlel werd het meisje ook gebeten in haar hand, haar nek en enkele andere lichaamsdelen. Ze is opgenomen in een ziekenhuis in Padua. Verwacht wordt dat ze daar zeker een maand zal moeten blijven.
Bij haar arrestatie hield de vrouw een bijbel in haar hand en riep dat ze haar dochter wilde meenemen naar de hemel. Momenteel wordt ze psychiatrisch onderzocht en wordt bekeken of de vrouw wegens mishandeling kan worden aangeklaagd.

 

Operatie Peruaanse 'zeemeermin' groot succes. 

Chirurgen in een ziekenhuis in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn er woensdag in geslaagd de benen van een dertien maanden oud meisje dat werd geboren met het zogenoemde meerminsyndroom van elkaar te scheiden. De operatie, die 4,5 uur duurde, verliep zo voorspoedig dat de elf chirurgen de benen van het meisje volledig van elkaar scheidden, in plaats van vanaf de hielen tot onder de knieŽn, zoals de bedoeling was. De artsen spraken van een groot succes.
Verwacht was dat een belangrijke ader die dwars door beide benen van het meisje liep de grootste problemen zou opleveren bij de operatie. De artsen dachten dat ze een bypass zouden moeten uitvoeren, maar dat bleek niet nodig.
Volgens een van de artsen, Luis Rubio, zijn er momenteel in de hele wereld slechts drie kinderen met het meerminsyndroom, of sirenomelia, waarmee ťťn op de 70.000 baby's geboren zou worden. Het Peruaanse meisje, Milagros Cerron, heeft sinds haar geboorte veelvuldig te kampen gehad met urineweginfecties. Als gevolg van haar afwijking heeft ze slechts ťťn opening voor haar plasbuis, genitaliŽn en anus. Ook heeft ze een misvormde linker- en een slecht ontwikkelde rechternier. Het meisje weegt ruim zes kilo en is 63,5 centimeter lang. Dat zijn ongeveer het gewicht en de lengte van een kind van zes maanden. Op sociaal en intellectueel gebied ontwikkelt ze zich volgens de artsen opmerkelijk goed.
Milagros' ouders, de 20-jarige Sara Arauco en de 24-jarige Ricardo Cerron, volgden de operatie van hun dochter in het ziekenhuis rechtstreeks via de televisie. Het meisje zal de komende vijftien jaar nog talloze operaties moeten ondergaan voor het herstel van haar misvormde ingewanden.

 

Japanse soldaten al 60 jaar verscholen. 

In de Filippijnen zijn twee mannen opgedoken die zeggen dat ze Japanse soldaten zijn,die zich sinds WO II hebben verscholen in de bergen op het zuidelijke eiland Mindanao. 
Vorig jaar september werden de twee ontdekt door een landgenoot. De mannen wilden al eerder terug naar Japan, maar waren bang dat ze voor de krijgsraad zouden worden gebracht. Ze zouden in de oorlog na een wandeling hun eenheid niet hebben kunnen terugvinden. 

 

Tandarts moet patiŽnte boete betalen. 

Een Duitse tandarts moet een patiŽnte 6000 euro boete betalen. De medicus gaf de vrouw 14 wortelkanaalbehandelingen in ťťn dag.
Normaal gesproken wordt zo'n operatie over meerdere weken gespreid, maar deze arts klaarde de klus in ťťn twaalf uur durende sessie. Tussen het boren door voerde hij de vrouw dronken met enkele grote glazen cognac, naar eigen zeggen om de pijn een beetje te verdoven.
Na de behandeling klaagde de vrouw over enorme pijn en deed ze de behandelaar een proces aan. De rechtbank in MŁnchen stelde het slachtoffer in het gelijk.

 

Lijnende jongen eet voer van zijn hond. 

De ouders van een een 10-jarige jongen uit het Italiaanse Frosinone maakten zich een beetje zorgen om hun kind. Het joch woog vijftig kilo, schoon aan de haak, waardoor hij op dieet werd gezet.
Ondanks het strenge eetregime bleef het gewicht van de jongen toenemen. Tot de ouders ontdekten dat hun zoon stiekem het voer van de hond opat. Het kwam aan het licht nadat het dier de jongen in zijn bil had gebeten.
De vader vertelde dat het hem wel was opgevallen dat het huisdier er zo mager uitzag, maar hij had nooit een verband gelegd met het dieet van zijn zoon.

Vrouw valt flauw door vibrerend slipje.

Een huisvrouw uit Swansea in Wales beleefde in een plaatselijke supermarkt een behoorlijk genant moment toen ze volledig in extase raakte door een vibrerende slip die ze droeg. Midden in de winkel viel ze flauw, waarna ze met haar hoofd de rekken raakte.
Een toegesnelde arts ontdekte de nog trillende Passion Pants, en ontdeed de vrouw van het stimulerende ondergoed. Hierna werd ze naar een ziekenhuis vervoerd. Toen ze na controle huiswaarts kon keren kreeg ze het slipje veilig in een plastic tas mee.
Een woordvoerder van de betreffende supermarkt reageerde met een knipoog. "We gaan ervan uit dat winkelen bij ons al opwindend genoeg moet zijn." De anoniem gebleven vrouw zal zich vermoedelijk nog wel bedenken voordat ze zich opnieuw in dezelfde winkel vertoont.

 

Mens kan in 2050 onsterfelijk zijn.

Halverwege de huidige eeuw zal de mens uitzicht hebben op onsterfelijkheid. Tenminste, mits de wetenschappelijke vooruitgang zich verder doorzet. Dat beweert de Britse futuroloog Ian Pearson in het Britse tijdschrift The Observer. De onsterfelijkheid geldt overigens niet voor het lichaam, maar voor het menselijk brein.

Naar verwachting zullen computers in 2050 dusdanig ver zijn ontwikkeld dat de complete herseninhoud van een stervende gedownload en dus bewaard kan worden. Volgens Pearson, hoofd van de futurologie-afdeling van British Telecom, zullen computersystemen in de toekomst ook in staat zijn emoties te voelen. Een nuttige toepassing van deze emotie-computers ziet Pearson in vliegtuigen. Een geautomatiseerd systeem waarin een angst voor een vliegtuigongeluk zit geprogrammeerd zou een piloot kunnen assisteren.

 

 

 

 

Man aangehouden na bezoek damestoilet. 

Een 44-jarige Nederlander heeft zijn buik voorlopig vol van New York. Zes agenten pakten hem vorige week tijdens zijn vakantie in de Amerikaanse stad op na een bezoekje aan het damestoilet. 
De man kwam net uit een cafť, toen hij midden op straat plotseling hoge nood kreeg. Hij vluchtte een toiletgebouw in, maar omdat alle herentoiletten bezet waren, zocht hij zijn heil bij de dames-wc's. 
Aldaar werd hij overmeesterd door zes agenten. Volgens de toiletganger is zijn angstige blik zijn redding geweest. Hij mocht uiteindelijk, zonder boete, gaan.

Roemeense arts aangevallen door een lijk.

In RoemeniŽ is er een onderzoek ingesteld nadat een arts een klap in zijn gezicht kreeg van een lijk. Nadat het lijk, de tiener Bogdan Georgescu, de arts sloeg raakte laatstgenoemde zodanig in shock dat hij behandeld moest worden. 
De arts vond het verdacht toen hij een lijk zag bewegen in het lijkenhuis. Hij boog zich over het lichaam om het nader te bekijken, en op dat moment werd hij geslagen. De 16-jarige Georgescu werd dood verklaard in het ziekenhuis nadat hij was flauwgevallen en geen tekenen van leven meer vertoonde. Na deze verklaring werd zijn lichaam naar het lijkenhuis gebracht.
"Ik werd plots wakker en had geen idee waar ik was", zei de tiener. "Ik keek naar links en rechts en zag aan beide kanten een dode vrouw. Daarop zag ik dat een man met een witte jas naar me toekwam. Ik dacht dat hij me wou doden en raakte in paniek."
Artsen onderzoeken nu hoe het kwam dat de jongen flauwviel. "Het laatste wat ik me herinner, is dat ik koffie aan het drinken was met mijn broer. Het volgende moment werd ik wakker in een lijkenhuis."

 

Vergoeding voor verzwijgen impotentie. 

Een Italiaanse man moet zijn ex-vrouw een schadevergoeding betalen, omdat hij verzwegen had dat hij impotent was. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die de vrouw heeft aangespannen. 
Ze eiste een schadevergoeding omdat "haar het recht op seksualiteit en het vooruitzicht op een gezin door het huwelijk was ontnomen". Ondanks nadelige vonnissen in lagere rechtbanken bleef de vrouw steeds hoger beroep aantekenen tot het Italiaanse hooggerechtshof haar nu eindelijk gelijk gaf. 
De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald door een rechtbank in SiciliŽ. 

 

Bijkomen.

Drie maanden achter de tralies om er even tussenuit te zijn. Een Engelse moeder van drie kinderen had een parkeerbon van 50 pond niet betaald. Toen die boete was opgelopen tot 2500 pond kwam de politie haar ophalen. Zwaaiend naar de buren stapte ze vrolijk in bij de agenten. De vrouw was haar luie man, de zeurende kinderen en het schoonmaakwerk zat, en vond dat ze in de gevangenis de tijd had om bij te komen. Haar verblijf in de cel duurt mogelijk niet lang, omdat haar man er alles aan doet de boete alsnog te betalen.

 

Wegslepen. 

Een Poolse man kreeg de schrik van zijn leven toen hij door een 'hulpvaardige' Duitser werd weggesleept over de Duitse snelweg met 160 kilometer per uur. De man uit Polen had autopech en de Duitser zou hem wel even wegslepen naar het tankstation. De Duitser trok de Pool over de snelweg van de ene naar de andere rijbaan. De rit stopte uiteindelijk toen de Duitser crashte tegen een wegopbreking. Wonderbaarlijk raakte niemand gewond. De Duitser is aangeklaagd.

Moordverdachte hakte armen moeder af.

Het lijkt op het verhaal van Silence of the Lambs, maar in Vlaardingen was het begin dit jaar werkelijkheid. Op 4 februari sloeg de 42-jarige Roland Z. zijn eigen moeder eerst dood met een ijzeren steeksleutel. Vervolgens sneed hij haar in de keel en hals om daarna een deel van haar huid te kunnen villen. Als laatste hakte hij met een bijl de armen van zijn moeder eraf. 
Volgens de advocaat van de verdachte was dat nodig omdat Z. kleding van de huid van zijn moeder wilde maken. Na de moord liep de verdachte 's nacht anderhalf uur lang door Vlaardingen, met de huid om zich heen gewikkeld. Hij schreeuwde daarbij allerlei bijbelteksten en ging zelfs een tijdje het verkeer staan regelen. Door zijn geschreeuw viel hij bij veel mensen wel op. Maar die hadden niet in de gaten dat de verdachte mensenhuid droeg. Ze dachten dat het een carnavalskostuum was, het was immers midden in het carnavalsweekend.
Ook de politie had niet precies in de gaten waar ze mee te maken hadden. In eerste instantie werd Z. alleen maar aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Pas op het bureau werd opgemerkt dat de man mensenhuid droeg. Een politiearts constateerde later dat het ongeveer vijftien kilo huid met vetweefsel was. 

 

Noorse vrouw veroordeeld voor verkrachting man

Een Noorse vrouw is veroordeeld tot negen maanden cel voor de verkrachting van een man. Het is de eerste keer in Noorwegen dat een vrouw voor zoiets is bestraft, stelden media in het Scandinavische land woensdag.
De 23-jarige vrouw had ongewild orale seks uitgevoerd, was de klacht van de 31-jarige man. Hij was op een bank in slaap gevallen toen de vrouw hem verkrachtte. De vriend van de vrouw fotografeerde het voorval. De vrouw beweerde dat de man had ingestemd. De vrouw moet ook bijna 5000 euro smartengeld betalen.

 

'Hangbejaarden' niet welkom in winkelcentrum

De ondernemers van winkelcentrum De Helling in het Groningse Oude Pekela zijn groepjes 'hangouderen' zo zat dat de gemeente besloten heeft tot een samenscholingsverbod voor bejaarden. De groepjes verveelde bejaarden hielden het winkelend publiek nauwlettend in de gaten en loerden wat er zoal in de winkelkarretjes zat. Dit tot grote ergenis van niet alleen de winkeliers, maar ook van de klanten.
Verder maakten de 'hangbejaarden' met regelmaat al dan niet grappige bedoelde opmerkingen naar de bezoekers van het winkelcentrum. Winkeliers stoorden zich vooral aan het feit dat de rondhangende ouderen het zicht op hun etalages ontnamen.
Bij iedere ingang van het winkelcentrum hangen nu borden met de nieuwe huisregel. Bejaarden die het verbod negeren, worden door de politie weggestuurd en als ze daar niet aan voldoen beboet.

 

Zoon laat moeder vier jaar in diepvries

In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een man bekend het lichaam van zijn moeder gedurende vier jaar te hebben bewaard in de ijskast. Op deze manier kon de man, Philip Schuth, haar "Social Security checks" blijven innen. 
In een zittende houding stopte de man zijn moeder in een diepvrieskist nadat zij in 2000 een natuurlijke dood stierf. Schuth durfde de politie niet op de hoogte te stellen omdat hij bang was dat zij hem niet zouden geloven. 
De zaak kwam onlangs aan het licht toen de buurman van Schuth bij hem verhaal kwam halen over het slaan van zijn zoon. Hierbij schoot Schuth met een pistool op de buurman die hij verwondde. Toen de politie arriveerde, trok hij zich terug in zijn huis.
Nadat hij zich had overgegeven aan het arrestatieteam trof de politie het lijk van zijn moeder aan in de diepvries. Daar bleef het niet bij. Schuth bleek verder in het bezit te zijn van zo'n 15 tot 20 zelfgemaakte explosieven en meer dan een dozijn vuurwapens.

 

Kusboete 

Een Zweedse restauranteigenaar zal zich voortaan wel beraden wanneer hij kussende klanten in zijn tent ziet. Eigenaar Aziz Cakir van een eetgelegenheid in Stockholm zette in 2003 een lesbisch koppel zijn zaak uit wegens kussen. Een Zweedse rechtbank veroordeelde Cakir tot het betalen van een boete van ruim 7.000 dollar wegens seksuele discriminatie.
 

 

Ook na geslachtsoperatie geen huwelijk 

De 29-jarige IndiŽr Kuttiyamma voelt zich behoorlijk genaaid. Al 15 jaar op Laura verliefd,een familielid, met het plan om haar te trouwen. Kuttiyamma was echter androgyn, met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen dus. 
Laura beloofde echter te trouwen zodra de IndiŽr een man zou zijn, dus leende Kuttiyamma geld voor een enorm dure geslachtsoperatie. Ruim 950 euro verder heette hij Binu, maar bleek Laura inmiddels verloofd met een ander. 
Binu heeft Laura nu aangeklaagd wegens schending van vertrouwen. Laura's nieuwe
verloofde heeft zich teruggetrokken. 

 

Agent schiet man per ongeluk in been

In San Antonio, Texas heeft een politieagent een man per ongeluk in zijn been geschoten, toen zijn pistool ongewild afging. Agent Craig Clancy was op een autoveiling toen hij ineens nodig naar het toilet moest. Toen hij zijn broek liet zakken viel zijn dienstwapen uit zijn holster.
Clancy probeerde het pistool te pakken, maar haalde daarbij per ongeluk de trekker over en vuurde twee kogels af. Woordvoerder Gabe Trevino: "De eerste kogel ging door de muur van het wc-hokje en schampte het been van een man." De man, die op dat moment zijn handen stond te wassen, is naar het ziekenhuis gebracht. Het bureau Interne Zaken van het Texaanse politiekorps onderzoekt de zaak. 

 

Kip vervangt vuilniszak in BelgiŽ

De Vlaamse gemeente Diest heeft een originele manier gevonden om de speciale vuilniszak voor groente-, fruit- en tuinafval te vervangen. Zo'n 2000 gezinnen hebben zaterdag en zondag elk drie kippen gekregen die het gft-afval kunnen composteren. 
Bewoners die eerder hadden aangegeven dat zij geen kippen willen houden, moeten voortaan meer gaan betalen voor gewone vuilniszakken. 
Diest vindt de aparte inzameling van groente-, fruit- en tuinresten te duur. Elk jaar kost dit de gemeente 500.000 euro extra. Daarom bedachten ambtenaren het idee om kippen uit een legbatterij aan te schaffen en deze gratis ter beschikking te stellen aan belangstellende gezinnen. 

 

Zesjarige ontsnapt met geweld uit politieauto

Als een volleerde crimineel heeft een zesjarig jongetje uit Roermond zich  met geweld uit een politieauto weten te bevrijden. Het ventje was samen met een zevenjarig vriendje opgepakt omdat hij op een kinderboerderij stenen gooide naar dieren.
De agenten die de jongens betrapten besloten de kinderen naar hun ouders brengen. Terwijl de politiemannen het zevenjarige jongetje thuis afleverden, wist de zesjarige uit de auto te ontsnappen. Met een in de wagen liggende zaklamp sloeg hij een ruit in en klom naar buiten. Hierbij vernielde hij ook nog eens een handsfreeset.
Minder slim was dat het jongetje linea recta naar huis vluchtte. De agenten troffen het kind daar aan en namen hem alsnog mee naar het bureau, waar het jongetje zich zeer agressief gedroeg. De ouders van het kind draaien op voor de kosten van de vernielingen.

 

Boete voor gapen in de rechtszaal

Gapen van verveling, een jurylid in de Verenigde Staten zal er voortaan wel twee keer over nadenken voor hij het doet. De man kreeg namelijk een boete opgelegd door de rechter omdat hij uitgebreid zat te gapen in de rechtszaal. 
De rechter sprak de man aan op zijn duidelijk hoorbare gegaap. Toen de man verklaarde dat hij zich verveelde, kreeg hij een boete wegens minachting voor de rechtbank. "Uw verveling heeft u zojuist duizend dollar gekost", aldus de geÔrriteerde rechter. 
Het jurylid bood geschrokken zijn excuses aan en de rechter besloot de boete te verlagen naar honderd dollar. Hij wilde het niet laten bij een waarschuwing. "Ik heb weleens iemand zien gapen, maar dit was absoluut een record. Zo kan ik mijn werk niet naar behoren doen."

 

Buurvrouw smijt met hondenpoep

Een 48-jarige vrouw uit Deurne heeft zaterdag bij een burenruzie een wel erg onsmakelijke methode gebruikt om haar ongenoegen kenbaar te maken: Ze gooide een emmer hondenpoep bij de buren naar binnen.
De ruzie aan de Maassingel ontstond naar aanleiding van geluidsoverlast van klussende buren. De boze vrouw belde aan en smeet de emmer hondenpoep naar binnen toen haar 28-jarige buurvrouw de deur opende.
De politie hield de vrouw aan. Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt. Ook moet ze de ontstane schade vergoeden.
 

 

Dievegge stopt mobieltje in "doos"

Een getuige in een drukke Roemeense winkel was ervan overtuigd dat een 34-jarige vrouw en haar vriendin een mobiele telefoon van een andere klant hadden weggenomen. Maar een gealarmeerde politieagent trof bij een fouillering van de beide verdachte dames niets aan. De GSM was ontvreemd toen de eigenaar deze even had neergelegd.
De agent wilde de vrouwen al laten gaan, toen hij op het idee kwam het nummer van de gestolen telefoon te bellen. Een gedempt gerinkel bleek vervolgens vanonder het rokje van de verdachte vrouw te komen. Een agente die de dievegge op het politiebureau grondig fouilleerde trof de GSM aan in de vagina van de vrouw. Ondanks alle moeite die gedaan was om het toestel terug te vinden weigerde de eigenaar om zijn mobiele telefoon nog te gebruiken.

 

Man wil hond cremeren op barbecue: flat in brand

In BelgiŽ heeft zondag een man geprobeerd zijn dode hond te cremeren op zijn barbecue. Daarbij veroorzaakte hij een brand. 
Het incident deed zich voor op een terras van een appartementsgebouw in Schaarbeek. De benzine die de man gebruikte, was wellicht op het terras gelekt. De brandweer kwam rond 09.40 uur aan bij het appartementsgebouw. Toen waren er grote vlammen vanaf het terras op de tweede verdieping. 
Achteraf bleek de schade nogal mee te vallen: alleen de gevel had geleden onder de brand. De man zelf was verbrand aan zijn arm en werd naar een ziekenhuis gebracht. De hond was volgens de politie "zwartgeblakerd". 

 

Kakkerlak 

Een man uit het Duitse Rastatt heeft duizend euro smartengeld gekregen na het eten van een kakkerlak in een Chinees restaurant. De man nam een hand vol pinda's, niet wetende dat er ook een kakkerlak in het schaaltje verstopt zat, en stopte deze in zijn mond en begon te kauwen. Na deze ontdekking klaagde de man het restaurant aan. In de rechtbank vertelde hij dat hij sinds het incident geen pinda's meer durft te eten. 

Oma slaat inbreker neer met tuinkabouter.

De 69-jarige Jean Collop uit Wadebridge (Cornwall) heeft een inbreker buiten westen geslagen met haar tuinkabouter. De vrouw werd rond 05.00 uur 's ochtends wakker door gerommel op haar dak en ging naar buiten om een kijkje te nemen. 
Op het dak trof ze vervolgens de inbreker aan. "Ik vroeg hem vriendelijk niet te bewegen en greep het eerste het beste ding dat in mijn buurt lag. Toevallig was dat een tuinkabouter", vertelt Collop. Ze smeet de kabouter richting de inbreker en raakte zijn hoofd. De kabouter overleefde dit niet. Vervolgens haastte de vrouw zich weer het huis in om een deegroller en haar camera te pakken. 
"Ik heb nog een andere kabouter, maar ik wilde deze niet ook nog kapot maken." De deegroller was voor het geval de man naar beneden zou komen. Met de camera maakte de vrouw foto's van de inbreker. Deze probeerde tevergeefs naar een balkon te springen, maar elke keer als hij opstond maakte Collop een foto, waardoor de vluchtpogingen mislukten. De buren hadden ondertussen de politie gewaarschuwd. Zo kon de 20-jarige man probleemloos ingerekend worden.

Vrouw overreden door eigen auto.

Een vrouw uit Engeland is overleden nadat ze door haar eigen auto werd overreden. Bizarre aan het gebeuren is dat het geheel een kettingreactie was.
Het incident gebeurde toen de auto, een Peugeot 405, niet wilde starten. De vrouw werd hierom zo boos dat ze motor van de auto uit pure frustratie klappen met een hamer gaf.
Door de hamerslagen en doordat de sleutels nog in het contact zaten, startte de motor van de auto spontaan. De handrem was niet aangetrokken en dus schoot de auto iets naar voren. De 36-jarige vrouw verloor haar evenwicht en greep met haar hand per ongeluk een kabel voor het gaspedaal.
Het vervolg valt te raden: Het 1300 kilo zware voertuig reed over de vrouw heen. Ze was op slag dood. Haar moeder was getuige van het tragische incident. 

Aangifte van diefstal hennepkwekerij.

WASPIK - Een onbegrensd vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat heeft een 30-jarige man uit Kaatsheuvel ertoe aangezet aangifte te doen van de diefstal van zijn hennepkwekerij in Waspik. 
Hij kwam daar woensdagmiddag achter en is meteen naar de politie gestapt. Het vertrouwen van de man kreeg echter een deuk toen de politie ter plaatse ging en ontdekte dat er nog een kwekerij was. 
Bij de inbraak in het pand aan de Kerkstraat in Waspik zijn tachtig planten en groeiapparatuur weggehaald. In een andere ruimte in de woning vond de politie 81 planten en een aantal lampen. 
Bovendien bleek dat de man de stroom voor die groeilampen illegaal had afgetapt. De politie ontmantelde deze kwekerij. Volgens een woordvoerster van de politie vreesde de verdachte dat de daders terug zouden komen en wilde hij dat voorkomen door de hulp van de politie in te roepen. Hij is aangehouden. 

 

Gevaarlijke fazant terroriseert dorp.

Het slaperige gehucht Bishopstone is volledig in de ban van Prezza. Deze slecht gehumeurde fazant terroriseert de inwoners en hun honden met venijnige aanvallen. 
De Reeves-fazant heeft met zijn scherpe poten en snavel al verscheidene mensen verwond, aldus The Times van woensdag. 
De beschermde soort die oorspronkelijk uit China komt, is waarschijnlijk ontsnapt uit gevangenschap. 
Veel inwoners willen dat het dier wordt doodgeschoten, maar door zijn beschermde status zou dat een illegale daad zijn. 
Niemand durft de vogel op te pakken. 

Oma tackelt voetganger in overtreding.

Een oma (77) heeft op een gewelddadige manier een 25-jarige man gearresteerd, die waagde het rode licht te negeren. Het oude vrouwtje bleef op de jongen zitten tot de politie gearriveerd was. 
De bejaarde vrouw uit Freital, nabij Dresden, riep eerst de jongeman na toen hij het zebrapad overstak terwijl het licht op rood stond. Naar eigen zeggen werd ze nog kwader toen hij haar met zijn rugzak uit de weg duwde. 
De vrouw greep de jongen bij zijn haar en duwde hem op de grond.Ze bleef op hem zitten tot de politie arriveerde. 
De jongeman heeft een boete gekregen.

Nieuw-Zeelandse "SHREK 2". 

Niet alleen films hebben sequels, ook van schapen blijken nu sequels te verschijnen. 
Vorig jaar ontstond er een grote ophef rond het Nieuw-Zeelandse schaap Shrek, dat zich jaren niet had laten scheren en een vacht van 27,5 kilo wol met zich mee bleek te dragen. 
Inmiddels is Shrek 2 opgedoken. Dit arme schaap ging gebukt onder een wollen jas van welgeteld 31 kilo. Het elf jaar oude Nieuw-Zeelandse dier heeft volgens de eigenaar 7 jaar lang een scheerbeurt weten te vermijden. Nu is het wachten op Shrek 3... 

Archeologen vinden porno uit steentijd. 

Duitse archeologen vermoeden dat ze de oudste pornografische afbeelding ooit hebben gevonden. 
Dr.Harald Stšuble van het Archeologisch Instituut van Saksen ontdekte bij een opgraving in Leipzig een naar schatting 7200 jaar oude, acht cm grote tekening van een mannelijk onderlichaam. Later legde hij ook een vrouwenfiguur bloot. 
De man staat voorovergebogen achter de vrouw, die op haar beurt nog meer voorover buigt. Volgens de onderzoekers bedrijven de twee duidelijk de liefde. 
De vondst weerspreekt het idee dat seks een taboe was in het Stenen Tijdperk.

"Moordenaar" blijkt onschuldig.

Een Chinese man die tot vijftien jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor de moord op zijn vrouw is deze week vrijgelaten. 
Na een flinke echtelijke ruzie in 1994 verdween de vrouw van She Xianglin. Al snel werd het lichaam van een vrouw gevonden in een waterreservoir in de buurt. Hoewel het lichaam onherkenbaar was, werd She toch veroordeeld. 
Vorige maand verscheen zijn 'vermoorde' vrouw echter weer op het toneel, en nog wel met een nieuwe echtgenoot.She eist nu compensatie voor de jaren die hij ten onrechte in het gevang doorbracht.

 

Vrouw geeft tijgertweeling de borst. 

In de dierentuin van Rangoon, hoofdstad van Birma,werden onlangs drie Bengaalse tijgertjes geboren. Maar nadat de moeder ťťn van de jongen had gedood, werden de overige twee bij haar weggehaald. 
Dat leverde echter een nieuw probleem op, want de welpen waren nog te jong om elke dag een portie Kitekat naar binnen te werken. Gelukkig bood de 40-jarige Hla Htay uitkomst. De vrouw, moeder van drie kinderen, geeft de jonge tijgers nu viermaal per dag de borst. 
De vrouw heeft wel een limiet gesteld: zodra haar gestreepte stieftweeling tanden krijgen, stopt ze ermee.

Afghaanse vrouw bekent rol in moord op 27 mannen.

KABUL - Een huisvrouw in Afghanistan heeft tegenover de politie bekend dat ze een belangrijke rol heeft gespeeld in de moord op 27 mannen. De meeste slachtoffers van de 39-jarige Shirin Gul waren taxichauffeurs, van wie de auto's in de stad Miram Shah aan de grens met Pakistan werden verkocht.
De Britse krant The Daily Telegraph meldde dinsdag dat de Afghaanse aanklager tegen Gul, haar minnaar Rahmatullah, haar 18-jarige zoon Samiullah en vier medestanders de doodstraf heeft geŽist.
Volgens Afghaanse justitie pleegden Gul en haar medestanders hun misdaden volgens een vaste methode. Rahmatullah of Samiullah nam een taxi naar huis. Gul nodigde de chauffeur van de taxi daarna uit voor een kopje thee. Ze bood de gast daarbij kebab aan, waarin ze een slaapmiddel had gedaan. Als het slachtoffer bewusteloos was, werd hij gewurgd.
De politie vond de lichamen van de omgebrachte mannen in en bij huizen van Gul in hoofdstad Kabul en de oostelijke stad Jalalabad. Onder de lijken was ook het lichaam van de echtgenoot van Gul, Mohammed Azam. De Afghaanse politie vermoedt dat Azam aanvankelijk actief was in de bende, maar dat hij om het leven is gebracht toen Rahmatullah de minnaar van Gul werd.

 

Vermiste machinist doolt door het land.

Een 44-jarige machinist van het spoortransportbedrijf Railion zwerft al twee maanden rond nadat hij op zijn werk een waarschuwing had gekregen. Vermoedelijk trekt de man van station naar station en slaapt hij in treinen.
Hans van Voorst had vlak voor zijn verdwijning te horen gekregen dat hij zijn werk niet naar behoren deed. Na een woordenwisseling met zijn vrouw Conny vertrok de machinist, naar eigen zeggen om te gaan werken. Sindsdien is hij echter niet meer thuisgekomen. Aangezien na Van Voorsts verdwijning met zijn creditcard grote bedragen in Frankrijk en ItaliŽ opgenomen werden, ging de spoorwegpolitie ervan uit dat de machinist vermoord en beroofd was.
Twee weken geleden kwam echter het bewijs dat de man nog in leven is. Op een bankje voor het station Amsterdam CS maakte hij een praatje met een collega. Deze kwam er pas later achter dat Van Voorst vermist werd. Ook geven de creditcardafschriften aan dat het geld tegenwoordig in Nederland wordt opgenomen.
"Alle geldopnames zijn gedaan bij Grenswisselkantoren, en die vind je bijna alleen maar bij stations, zegt Conny. Ze denkt daarom dat haar man op stations leeft. "Hij heeft een kaart waarmee hij gratis mag reizen. Het zou me niet verbazen als hij in treinen slaapt."