Jan Kenter - cursussen en workshops

Jan Kenter is behalve kunstenaar ook docent tekenen/schilderen. Hij geeft cursussen-en workshops in verschillende technieken aan beginners en gevorderden, onder het motto:

Tekenen-en schilderen is leuk en iedereen kan het leren.

De nadruk ligt echter altijd het ontwikkelen vaneen eigen visie. Een persoonlijke manier om je uit te drukken met potlood, verf of anderszins. Daarvoor moet je echter wel over kennis van de basisprincipes beschikken.

In een reeks van lessen waarin je intensief wordt begeleid, neem je daarom stap voor stap kennis van de basis elementen van de materie. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leer je vooral goed kijken en zien hoe je met lijnen, contrasten, kleuren enz. vormen kunt tekenen -en schilderen. Daardoor zul je uiteindelijk jouw onderwerp zo persoonlijk mogelijk kunnen verbeelden, met behulp van een door jouw gekozen techniek.

Een cursus wordt gegeven in eigen atelier of op locatie en bestaat meestal uit acht lessen van twee uur.

Wat je Schildert ben jezelf

Workshop "abstract" schilderen.
Hierbij ligt de nadruk op spontaniteit en experiment. Ervaring leert dat de beginnende- , maar vaak ook de meer ervaren, schilder vaak aarzelend- en weinig voortvarend te werk gaat terwijl hij graag anders zou willen. Deze workshop is er op gericht om die frustratie weg te nemen door je te laten ervaren dat "fouten maken mag" en vooral erg leerzaam is. Aan de hand van gerichte opdrachten leer je om je onderwerp op verschillende manieren te benaderen en minder krampachtig gericht te zijn op het eindresultaat. Stap voor stap leer je hoe je jouw idee zo krachtig mogelijk kunt weergeven, want wat je schildert ben jezelf.

Een workshop bestaat uit twee dagdelen, of meer, indien gewenst en wordt gegeven op aanvraag. Natuurlijk zijn andere thema s, als “portret”, of “landschap”ook mogelijk.


Tekenen en schilderen voor kinderen met een hulpvraag: creatieve ondersteuning op maat

Persoonsgebonden Budget

Misschien vind je kind het moeilijk om zich te uiten, of kan het soms de goede woorden niet vinden? Of heeft het juist af en toe de behoefte om zich vaker te uiten dan de omgeving prettig vindt? Dan zou tekenen en schilderen een mooie manier zijn om te communiceren, zonder dat daar moeilijke woorden voor nodig zijn. Met nadruk op gevoel, beweging, vormen en kleuren wordt stap voor stap en in een eigen tempo vormgeven aan zijn of haar ideeën.

Het kind werkt in een veilige en rustige omgeving, waarin het vorm geeft aan wat hem/haar bezig houdt. Het wordt daarbij, meestal in een op een situatie, zeer intensief begeleid en zal dan ook vaak verbaasd zijn over wat het heeft gemaakt. Omdat dat gebeurt in een gezellige- en prikkelarme sfeer, ontspant het en neemt al doende het zelfvertrouwen toe.

Les aan kinderen met een “rugzakje” kan, indien gewenst, ook aan huis worden gegeven. Wil je meer weten over een cursus binnen het PGB? Aarzel dan niet en neem contact op.