Fotografie Jan Nabuurs
Foto-CV


Tekenen en foto's hadden al vroeg mijn belangstelling en bij mijn eerste doka-ervaringen raakte ik direct geboeid door het 'opkomende' beeld.
Na kennisopbouw door ervaring volgde ik in 2001 een cursus documentaire fotografie en ik merkte dat ik dat een jaar of 10 eerder had moeten doen (of doe je iets pas als je er aan toe bent???).

Vanaf 1980 ben ik lid van Fotoclub Océ, vanaf 1992 ook lid van Fotogespreksgroep NL-70 en vanaf december 2004 ben ik aangesloten bij de Gespreksgroep Fotojournalistiek van de Fotobond

Individueel of samen met andere fotografen (al dan niet in clubverband) exposeer ik regelmatig
en van tijd tot tijd geef ik een presentatie van eigen werk (soms aan de hand van een speciaal thema).
Daarin probeer ik vooral mijn enthousiasme voor fotografie en/of kunst in het algemeen over te dragen.

Min of meer als uitvloeisel daarvan ontwikkelde ik onder meer een cursus 'idee-finding', waarin ik mensen wil laten kennismaken met een aantal technieken om creativiteit te stimuleren.


In 2009-2010 volgde ik de cursus Fotoreflectie aan de Fotovakschool, welke ik in twee richtingen afsloot, namelijk als recensent en als mentor. Hierdoor ben ik inzetbaar voor het coachen van fotoclubs/fotografen. Vanzelfsprekend neem ik deel aan de nascholingsdagen voor Bondsmentoren, welke regelmatig door de Fotobond georganiseerd worden.


Kernactiviteit in de fotografie blijft voor mij het maken van foto's met inhoud!foto's expositie-overzicht publicaties kontakt