PvdA logo

Uruzgan logo

Nieuwsbrief Uruzgan voor en door PvdA leden

De Nieuwsbrief Uruzgan verschijnt onregelmatig en niet vaker dan 1 maal per week. Zij komt tot stand door 100 % vrijwilligerswerk.

De artikelen zijn alle op persoonlijke titel. We verkondigen geen officieel PvdA standpunt. We willen de discussie stimuleren en verslag doen van het debat in de PvdA totdat de missie is beëindigd. In beginsel is de redactie voor terugtrekken uit Uruzgan, omdat er geen redelijke kans op succes is. Dit is conform de eis geformuleerd in het verkiezingsprogramma van de PvdA 2006.

  1. Meest recente nummer van Nieuwsbrief Uruzgan (nog niet verzonden)
    Inhoud: PvdA standpunt, beleid van zusterpartijën, boekbespreking De dreiging van chaos
  2. Uit de partij: berichten over Uruzgan
  3. Ingezonden teksten en forumdebat
  4. Boekbesprekingen
  5. Archief van reeds verschenen nieuwsbrieven
  6. Archief van acties en demonstraties
  7. Links naar verwante organisaties
Demo Unter den Linden Demo Gendarmenmarkt

De Duitse Vredesbeweging organiseerde op 20 september 2008 in Stuttgart en Berlijn demonstraties tegen de aanwezigheid van Duitse troepen in het noorden van Afghanistan. De foto's geven een impressie van de manifestatie in Berlijn, waaraan naar schatting 3000 mensen deelnamen.
Op dezelfde dag werd ook elders in Europese steden betoogd tegen de betrokkenheid van onze legers bij de oorlog in Afghanistan, onder meer in Parijs (2000 demonstranten) en Manchester (2500). Een grote diversiteit aan organisaties bleek bovendien bereid de oproep van deze nationale platformen te ondersteunen.

Als u wilt reageren, meewerken, aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief, mail dan naar uruzgan@home.nl.

Redactie: Jan R. Lunsing, Klaas Meijer, Juultje Romijn, Willem F. van der Molen, Emil Bakkum

Blijf of wordt lid van de PvdA. Het debat over de missie in Uruzgan wordt beslist door de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Leden kunnen meer invloed uitoefenen dan niet leden.