HTML, CSS Advanced and PHP

6 December, 2007 Pagina in nieuw jasje

Noot

CSS Pagina is in een andere stijl gegoten. Krijg fout in vorige pagina niet opgespoord. Los ervan vind ik de gewijzigde opzet eigenlijk wel mooier.

PHP Scripts, Resources, Reviews what is android
 • Header
  Aangepast, meer anno 2012
 • Interessant
  Google Pixellife!!
 • Bah bah
  Zowat de hele dag geregend
 • Tip voor mezelf
  Source altijd als html bron bewaren

Kleurencombinaties

Lastig iets, maar een bezoek aan deze site van Gigadesign kan je helpen.

Kleuren - 216 Browseronafhankelijk

Meer..

Plaatjes en Boxjes

..met CSS. Tip!

Zoektips

Je hebt je site klaar en je wilt dat deze door zoveel mogelijk bezoekers bezocht wordt. Klik hierop voor tips op deze Mees site. Veel wetenswaardigheden, wat ik zelf nog niet wist!

PHP Workshop On-line

Heb denk ik iets nuttigs gevonden over PHP op deze site.. Moet er dus nog in duiken.

Webdesign

Wat tips hoe een goede website in elkaar hoort te zitten. Meer...

Gave verzameling clipart

En volgens mij zelfs van griekse oorsprong, maar de originele inhoud ervan spreekt me in ieder geval aan. Ook veel keus voor een originele achtergrond van je HTML pagina's. Meer..

Online Cursussen

Deze site van Kassenaar doorgescand. Mijn eerste indruk is toppie!!

Grappige icoontjes

Klik hierop .

Fraaie foto's

Vrij te gebruiken voor je website

foto

Beste sites volgens Elsevier

Op welk gebied dan ook is op de site van Elsevier zelf te vinden

Nog meer CSS

Op de site van Barbara is ook genoeg te vinden over CSS.

Backgroundcity

Aparte achtergronden zijn bij deze backgroundcity.com te vinden.

Rounded Corners

    

en zelfs zonder plaatjes wordt in deze italiaanse site uitgelegd en dit zou dan alweer laadtijd schelen.

Nic's JavaScript Page
Fraai CSS
"Cascading Style Sheets (CSS) is a simple mechanism for adding style (e.g. fonts, colors, spacing) to Web documents"

CSS

CSS Basic Advanced CSS CSS Design in UK Include Tag Fraaie CSS Lay Outs en favoriet ASCII Codes(HTML)

Real cool CSS tips free-php.net Cool Text: Logo and Graphics Generator

28 Jan.2012 - RSS

Wil eigenlijk aan de RSS, moet nog even naspeuren, het hoe en wat. Interessante sites zijn RSS2html en Feedforall

Feb 2011-Toevoegen Googlemap in website

Lees meer. Let op klik rechtsboven op link, de rest wijst zichzelf.

Htaccess 30 november 2010

Een .htaccess-bestand is een simpel tekstbestandje waarmee je dingen kunt uitvoeren en sommige (server-)instellingen kunt wijzigen of omzeilen. Aangezien ik op dit moment met Joomla bezig ben, toch belangrijk dat ik hier meer van af weet.
Je kunt een .htaccess-bestand onder andere gebruiken om: lees hier meer over

Internet en haar gadgets, 9 Januari 2010

Onlangs een nieuwe laptop gekocht, die nog aangesloten moet worden en dan kom ik tot de ontdekking dat ik nog weinig weet van wifi, router, kortom hoe draadloos internetten, terwijl ik om me heen zie dat jan en alleman aan de laptop gaat. Ben dan ook van plan om hiervoor een aparte pagina (als de tijd het toelaat) aan te maken, want digitaal is er zo enorm veel aan de hand dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Niet alleen op gebied van internet, maar ook mobiel, community networks, tv etc. Hier alvast een voorproefje. V.w.b. het routergedeelte, ook hier zaak op kwalitatief goed spul te letten. Mij is bijv. deze routershop.nl aanbevolen door de kenners.

Nieuwe technieken

Nieuwe, maar zeer zeker ook kunstige (CSS)technieken op gebied van webdesign worden op deze pagina van Smash magazine gepresenteerd. Een regelrechte aanrader!

All about webdesign

Op deze site is vrijwel alles te vinden over webdesign, tableless design, div posities, zelfs hoe een kalender in je site integreren enz. enz. Helder en duidelijk uitgelegd.

CMS made simple

Hoe wordt nu een website opgebouwd met CMS Made Simple? Er zijn een aantal termen die een centrale rol spelen om dit te begrijpen. Lees hier meer over.

Oefenmateriaal in CSS

De tekst/inhoud van het XHTML bestand dus moet gelijk blijven, alleen de lay-out kun je zelf veranderen door wijzigingen in de CSS style sheet aan te brengen. Wel voor gevorderden in CSS. Kijkt u maar

Frappant om te zien hoe door enkele aanpassingen de lay-out totaal kan veranderen. Voor de stylesheet zou je deze CSS stylesheet moeten copiëren.

Position is everything

Een site waar veel is op te steken, zeker met de introductie van IE7, lijkt me deze site, waar nogmaals aandacht wordt besteed aan CSS. Ook op deze pagina is van alles over positionering te vinden.

HTML

Ontdekte deze site waar nog het een ander over deze opmaaktaal te melden is.

DHTML Menu's

DHTML geeft je website toch iets aparts op bijv. gebied van menu's. Op deze website over DHTML menu-builders zijn genoeg fraaie voorbeelden te vinden, die gratis te downloaden zijn.

CSS TutoriaL

Op deze site van TopXml staat echt wel alles over CSS!

Nog veel meer gestoei met PHP en CSS

o.a. generators voor stylesheets, newsletters, feedback formulieren en andere fun stuff is hier bij ibdprince.com te vinden.

Een heldere PHP Tutorial

..is te vinden bij HTML Goodies

Nog meer experimenteren met CSS

Kan allemaal bij Layout Gala, waarin veel voorbeelden van CSS layouts staan, en handig te downloaden zijn. Let ook op de links binnen deze pagina voor alerlei CSS truukjes. Ook deze site van W3Org gaat uitgebreid op nieuwe technieken van CSS in.

Free Generators

Leuk om aparte menu's te maken. Meer..Heb het al uitgetest, aardig..en scheelt een hoop uitzoekwerk. Er zijn op deze site ook free templates te downloaden.

AJAX

Neen, niet de voetbalclub, maar een hulpmiddel voor webdesigners. Ik lees er nl steeds meer over en nieuwsgierig als ik ben vraag ik me af waar kennis van Ajax nu goed voor is. Hier misschien alvast een begin. De afkorting staat voor asynchronious javascript and xml.

HTML+CSS

Op deze link van W3 nog voorbeelden van hoe precies HTML en CSS samenwerken. Het is heel duidelijk beschreven en in het Nederlands.

Zelf animaties maken in GIF

Zou dit progje gedownload moeten worden. Het is maar 20 KB!

Je foto op canvas?

of zelfs op tegels of kamerscherm? Surf hier eens langs of hier.Apart!

Backgrounds

Toch weer aparte gevonden. Lees meer..

Website voor visueel gehandicapten

Dus waarom em gebruiken? Door em te gebruiken draag je bij aan toegankelijkheid, mensen die niet zo goed kunnen zien, of liever grote letters lezen, kunnen daarmee hun browser instellingen aanpassen naar een groter lettertype wat ingeval pixel gebruikt wordt niet het geval is, als je 16pixel aangeeft, zal de tekst ook 16pixel zijn, in welke instelling dan ook, met em zal de waarde stijgen als de instelling verhoogd wordt. Lees meer... Informatie die ik eerlijk gezegd niet wist.

Banners, banners, banners

Volop keuze op Surf hier..

Faux Columns maken

Faux?! Wat mag dat dan wel zijn? "A simple method of making CSS columns appear equal in length, regardless of the content that they contain." Zo doe je dat dus, ongeacht de inhoud van een column, columns dus gelijk blijven. Surf dan even langs deze site.

Webontwerp

Eigenlijk raak je nooit uitgepraat over hoe een website eruit moet zien. Het geheel is uiteraard afhankelijk van wat voor soort bezoeker je naar je site wilt lokken. Ik las deze site eens door. Er staan nuttige tips in.

Free Flash

Om je website op te leuken met een stukje animatie kun je bij Free Flash zelf je logo's in elkaar zetten.

Webmaster Resource

Heb even snel door deze heldere site van Webmaster Resource gesurfd, nuttig om je PHP kennis te vergroten.

Hoezo kleuren?

Ik vroeg me af hoe het nu precies zit met kleuren voor je website. Is daar een trend in. De trend voor 2005 was vooral oranje. Heb zelf een voorkeur voor het speelse effect met groenzige blikvangers. Vond deze site waar het een en het ander helder wordt uitgelegd. Gebruik van kleuren blijkt toch belangrijk om de lezer geboeid te houden.

DVD/CD

Met de mediamogelijkheden van tegenwoordig met de PC wil ik toch wat meer weten over het nu precies zit met CD/DVD en daaraan gerelateerd video. Rippen is voor mij ook een nieuwe term. Een leuke handleiding lijkt me deze site van CDfreaks
'k Zou misschien een nieuwe pagina hierover moeten beginnen

Formulier maken in PHP

Zou je deze site kunnen raadplegen. Ziet er overzichtelijk en duidelijk uit.

LP's naar MP3 bijv. overzetten

Het hoe weet ik niet, maar vond deze interessante forumdraad bij Helpmij, waar het nog even haarfijn wordt uitgelegd, voor het geval ik dat zelf wil. Lijkt me a piece of cake. Maar ja, heb geen platenspeler (meer..)

Leerzame site

Tijd voor iets nieuws, ik bedoel weer een leerzame site. Heb het nog niet doorgespit (altijd dat tijdgebrek), maar kijk op RobsDomein. Ik neem dit op in mijn collectie omdat hier - denk ik - aardige PHP scripts tips in staan, een taal die ik nog niet goed genoeg beheers, tenminste niet de complexe zaken

Geen Rightclick

Je wilt niet dat vreemden zomaar je foto's kunnen copiëren, maar de echte expert lukt het helaas wel. Een script om dit te voorkomen is hier te vinden.

Prima fotobewerkingsprogramma

Naast het bekende Irfan View, heb ik ook Photofiltre.com geinstalleerd. Gratis. Gebruik deze laatste vaker dan IF. Een online cursus kun je volgen via deze link.

Webwinkels

Er komen de laatste tijd steeds meer webwinkels op het internet. Vind het wel ideaal om je spullen aan de man te brengen. Wat speuren leverde me volgende links op voor de software (niet gratis):

 1. Easyshopmaker
 2. Comcol
 3. Mijnwinkel

Uiteraard heb ik natuurlijk mijn eigen webwinkel waar ik gebruikte spullen te koop aanbied, een soort rommelmarkt. Voor deze winkel heb ik me gratis laten registreren bij Zenrix.

PHP

Hoort eigenlijk niet thuis op deze pagina. Ben nog steeds zoekende naar een heldere handleiding over PHP. Zolang ik het simpel hou (zie mijn PHP geknutsel) werkt het allemaal, maar zodra het iets complexer wordt, ga ik de mist in, raak ik confused. Het zit nog steeds als los zand tussen mijn oren. Misschien zou ik deze handleiding goed moeten bestuderen. Wil graag een forum/webwinkel in elkaar knutselen. Voorlopig is het hannessen geblazen. Wie zei er dat PHP gemakkelijk is?

Een fotoalbum op je eigen website

Met het programma ThumbHTML kun je in binnen een minuut een webpagina aanmaken van een verzameling digitale foto's. Inclusief thumbnails en navigatie-pagina's. Lijkt me wel wat.
Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, zou het mooi hebben kunnen doen met mijn fotogalerie, maar tijd/zin ontbreekt.

Beveiligen en meer

Gratis PC en Multimedia Helpdesk. Op deze Belgische site van Multidesk.be is over o.a. beveiliging van je pagina's van alles te vinden en nog veel meer software gerelateerd in het Nederlands. Zo op het eerste gezicht is een en ander duidelijk en helder omschreven.

Flash Free Software

Om bijv. je pagina's hier en daar wat op te leuken, met mate dan. Bij deze link van Powerbullet te vinden. Er is overigens nog wel andere leuke grafische stuff te downloaden.

Leejoo.nl

Wil ik hier toch nog apart vermelden Leejoo.nl, een site waar het stikt van allerlei leuke tips, truukjes, effecten kortom wannahaves voor webmasters. En in het Nederlands!

I-Frames

Een leuke tool binnen HTML en ik maak er dan ook dankbaar gebruik van. Aangezien de beurs volgen tot ëën van mijn hobbies hoort heb ik vanzelfsprekend belangstelling voor deze link van de Traderclub.nl. Beslist ook interessant te zien hoe de codes in elkaar zitten en met een beetje logisch denken zijn deze ook aan te passen.

CSS Advanced

Binnen deze link bij W3Schools.com wordt nog helder uitgelegd waar bepaalde elementen als tekst, plaatjes etc. gepositioneerd moeten worden. Er zit een editor bij, zodat je het meteen kunt uitproberen. Ik test dit meestal ook meteen binnen Firefox, maar met de duidelijke uitleg van W3Schools kan het gewoon niet missen. Mijn favoriete tutorial!

Wat is DHTML

DHTML is een verzameling/combinatie van instructies/scripts in HTML en Javascript voor 4e generatie browsers waarmee je je pagina een dynamischer uiterlijk mee kunt geven. Op deze pagina zitten wat voorbeelden hoe DHTML te gebruiken, waarin ik ook wat uitleg heb gegeven. Lees eerst deze engelse handleiding om meer over deze taal en met name de syntax te weten te komen. Verder kan ik deze URL ook wel aanbevelen, waar ook talloze voorbeelden te zien zijn.

Opacity & Transparency

hoe dit binnen CSS te gebruiken wordt bij mandarindesign.com uitgelegd. Nederlandse versie en zeker ook de moeite waard is bij deze site te lezen. Surf in ieder geval door deze site. Interessant!
Opacity wordt niet door Opera ondersteund.

XHTML

XHTML zie ik als een vervolg op HTML, maar heeft ook te maken met weergave in PDA, mobiel etc. Lees meer het hoe en wat op deze site. In het kort alle codes worden in kleine letters geschreven en er is (nagenoeg)altijd een afsluiting van de tag.
Heb verder de DOCTYPE ook maar aangepast voor deze pagina.

Passwords

Nog veiliger met htaccess

Position is everything

Van deze complexe site is misschien wel wat op te steken op CSS gebied.

Trends voor 2005 in Webdesign

Oranje! wordt de kleur, min of meer het nieuwe zwart. Blauw en grijs (hmmm..daar ga ik dan met mijn zakelijke site) gaan we steeds minder zien en we gaan meer nauwelijks gebruikte kleuren als violet en aardse kleuren toepassen. Forms zullen meer ronde vormen krijgen en Verdana en Georgia zullen vervangen worden door Arial. Meer..

Nog een Round Corners tutorial

is te vinden bij Webcredible.com.

Rounded Corners oftewel ronde hoeken

Heb ik al meer ontdekt in sites en vroeg me af hoe krijgen ze dit nu weer voor elkaar? Uitleg wordt gegeven bij deze ronde hoeken link. Kijk, zelfs hier heb je de keuze uit of tabellen of css.

Ben intussen verder, op deze pagina een kleine tut over 'ronde hoeken'.

Geheugensteuntje voor mezelf over links

 • target=" _blank" Opent nieuwe pagina in nieuw venster, surfer blijft bij oorspronkelijke site.
 • _self" Laadt de nieuwe pagina huidig venster
 • _parent" Laadt nieuwe pagina in een frame dat nivo hoger ligt dan dan de link zit...huh?
 • _top" Laadt nieuwe pagina in huidige browser venster, cancelling all frames..hmmm.

Kijk zeker ook bij Tizag.com voor meer leuke weetjes & tips over HTML stuff. Zeer de moeite waard! Wel Engels..

Hoe maak ik een website

Aanbevolen leesvoer, maar ook deze websitemaken.bemag er zijn.

Software Downloads

Echt de moeite waard om hier langste gaan. Er is keuze genoeg in o.a. slimme HTML editors, andere schrandere slimmigheden plus handige tools voor je site. Flash-effecten, Javascripts, database, voor elck wat wils.

Gebruik Float binnen CSS

Zal nooit de eerste keer meteen goed gaan. Een van de lastige dingen binnen CSS. Binnen deze link wordt nog even uit de doeken gedaan hoe hiermee om te gaan. Behalve bij plaatjes (hebben immers al een bepaalde hoogte/breedte) moet je altijd een breedte specificeren, anders krijg je de meest rare lay-outs. Binnen deze slidehow bijvoorbeeld heb ik behoorlijk met hoogte/breedtes moeten goochelen.

Email Bescherming

Je wel eens verbaasd/geergerd over/aan de troep die je per mail ontvangt? Robots halen je mailadres op uit je site. Haal de script op bij Javascriptkit.com

Ter voorkoming van spam en ander ongewenste post, surf langs bij Emailprotector en zet de codes dan in je site.

Apporte Breedband portaal

wat niets anders wil zeggen dat bij Apporte.nl een schat aan informatie te vinden is o.a. over webdesign, CSS, Javascript in het Nederlands , echter ook politiek, sociale zekerheid etc. Bijna een kloon van mijn eigen site, alleen uitgebreider..

Weblessen

En ik vind nog steeds nuttige pagina's om kennis over web- en programmeertalen op peil te houden. Deze Weblessen.nl bijvoorbeeld.
Verder vond ik nog onder deze categorie deze belgische site.

CSS document for printing

Beschrijving van hoe je eigen webpagina uitgeprint moet worden zonder de toeters en bellen, dus gewoon in zwart/wit, wordt bij bij Javascriptkit.com helder uitgelegd.
Maar op deze site van Webcredible.com staat ook nog een heldere uitleg.

Mijn eigen CSS frutsels

Afgelopen week (week van 14 Maart 2005) ben ik aan de slag gegaan met style sheets in 2 en 3 koloms lay-out en heb er met name op toegezien dat weergave ook in FireFox behoorlijk getoond wordt. Heb hier vrolijk mee zitten experimenteren, zeker ook met slideshows. Daarbij heb ik ook Javascripts en applets toegepast voor de leuke effecten en heb ook gebruik gemaakt van menu's d.m.v. lists; deze vind ik nog steeds het handigst. Geen lastige td en tr gedoe zoals gebruikelijk in tabellen. Leuk om te doen en zeker om kennis over webdesign te vergroten

Leuke symbolen en icons

zag ik bij deze vermoed ik indiase stite. Eenvoudig, fijntjes en in fraaie kleuren.

Divs en Classes

Hierbij nog een duidelijke uitleg in het nederlands over hoe het zit met divs, positionering en classes in CSS stylesheets bij deze Lycos member

Zaken die mij nog niet duidelijk waren zeker v.w.b. positionering, worden hier recht gezet. Een voorbeeld: images die je op dezelfde hoogte bijv. in een footer wilt hebben, de eerste 2 bijv. links gelijnd, de andere 2 rechts gelijnd en dit gaat het beste met divs. Aanrader!!

CSS met Lisa

Voorbeelden van 2 en 3 columns style sheets door Lisa. Werkt volgens mij perfect en altijd aan te passen.

Problemen weergave in Firefox of IE

Vaak een gehannes en niet zelden dat je eerder van de regen in de drup geraakt. Misschien dat een oplossing door Stijlstek aangedragen wordt. Heb het nog niet uitgeprobeerd.


Verder lees ik in W3Schools.com dat je beslist geen lege spatie tussen property value en de units moet zetten, dus "margin-left: 20 px" in plaats van "margin-left: 20px" werkt goed in IE maar niet in Mozilla of Netscape. Vind dit toch een belangrijk CSS weetje.

HTML code omzetten naar gewoon script broncode op je scherm

Beslist handig wil je bijv. ten behoeve van een korte uitleg de symbolen niet verscript zien. Surf dan even bij deze mees langs.

Je eigen logo, banner voor je site?

Bezoek dan deze x-surveys.com site.

Artistiek CSS

heb ik gevonden bij Tanfo.co.uk, subtiel, fijntjes in kleurgebruik en oogstrelend. Misschien iets om mijn foto's mee te omranden. Als de tijd het toelaat ga ik me hier eens in verdiepen.

Alternatief voor Flash

schijnt deze deze site te zijn en de prijs van rond de 50US$ mag er zeker ook zijn, waar je bij Flash het tienvoudige betaalt en misschien maar 10% van de mogelijkheden benut zoals bij zoveel grafische (animatie) software.

Kleuren, kleuren, kleuren

talloze te vinden op het net, maar deze colorlink vind ik toch super.

Redirect

geef je aan als je je bezoeker onmiddellijk naar een bepaalde pagina wilt leiden. Kijk op deze link voor een script hiervoor. Ben dit zelf van plan voor mijn recent gemaakte Pixelpagina

Voor een achtergrond met stijl en klasse

moet je bij deze stylish k10k site wezen.

CSS Drive

Het blijft oneindig. Hier nog aardige voorbeelden van bijv. CSS menu's.

Generators

Een oneindig aantal Online Generators

CSS nog maar een keer

Gedetailleerde uitleg in het nederlands is bij B. de Zoete te vinden.

Leuke leerzame site

..en ook goed verzorgd. De moeite waard om het eens door te lezen, klik eens op JALBUM. Wat me opvalt dat de rating voor deze software vrij hoog ligt. In combinatie met hieronder genoemd menu zou je van je foto's inderdaad iets fraais en vooral overzichtelijks kunnen maken.

Je site beschermen met een password

bij deze site. Zelf nog niet uitgeprobeerd...

Nog meer CSS stuff

Altijd wel leuk om te zien hoe anderen hun lay-outs maken. Gevonden bij deze FU2 site

De ins en outs van Photoshop

worden op deze Oudje.nl in detail uitgelegd. Je digitale foto's bewerken en allerlei toeters en bellen toevoegen. Aanrader! En in het Nederlands! Bovendien wordt deze site regelmatig bijgewerkt.

Leuke Javascripts in het nederlands

Denk ik dan aan doorlinken, zoeken naar een bepaald woord op je pagina, hoe zijn instellingen van de bezoeker? Klik dan bij Dreamweaverhulp

Borders/Randen

Een automatisch vliegensvlugge generator voor borders en randen heb ik gevonden bij Gigadesign.be. Ik weet in ieder geval de syntaxis niet van buiten, dus is dit reuzehandig.

Transparency

En ik blijf steeds nieuwe dingen ontdekken, nu over transparante achtergronden bij OveKlykken.

Gewoon een gezellige, maar zeker ook leerzame site

is hier te vinden bij Moerman Pages

Gradient colors

Achtergrond van je site is best belangrijk, besteed er ook aandacht aan. Leuke tips hierover worden bij Tizag.com gegeven.

Kleuren!

Altijd lastig om de juiste passende kleuren te vinden.

Alle toeters en bellen

Niet te geloven, bijna alles voor je site. Kijk maar eens bij UsersPandora.be en alfabetisch.

Floats, rechts of links met CSS

Een duidelijke beschrijving van het positioneren van tekst of plaatjes is te vinden bij Max Design. Voorbeeld hiervan is te vinden bij Looking good with Cynthia.

Validatie van je CSS style sheets

Je style sheets kunnen getest worden via deze W3 Cssvalidatie. Fouten worden er dan uitgehaald. Een must voor iedere webmaster in feite.

5 Handige tools voor de designer

Als beginnend designer ben je snel geneigd pakketten als Dreamweaver, Photoshop etc. aan te schaffen en je bent dan al snel een paar 100 euro's lichter geworden. Lees even op op Sitepoint of klik even op image hierboven. Er zijn 5 verschillende handige tools te downloaden..freeware..als vervanger voor bovengenoemde pakketten voor werken met kleuren, css-opmaak, beeld editing etc.

A Must Read voor Webdesigners & -Masters

als je echt alles over HTML, CSS, PHP, XML, Javascript etc. etc. wilt weten. Een hele grote bron van informatie voor beginners en (ver)gevorderden. Binnen deze site is een editor ingebouwd, waarmee je onmiddellijk het resultaat van je codes kunt zien.

Je eigen forum op je site

Lijkt me leuk je eigen forum op je site te hebben

Speciale tekens

Te vinden op deze pagina voor meest gebruikte.

CSS Creator

Dit ziet er leuk uit: een CSS lay-out automatisch genereren met achtergrond en al, waarvan je weet dat het in andere browsers ook werkt. Rounded corners? Klik hier

CSS Studio's

vond ik bij deze Projectseven Link, vergt wel enig studieduur. Iets bijzonders!! Hier ook genoeg andere voorbeelden

Hoe zit het nu met DOCTYPES?

Doctypes staan bovenaan van de pagina. Belangrijk is de goede (geen gedateerde) doctype te kiezen om de pagina ook toonbaar te maken in Mozilla en/of andere browsers. Een goede uitleg wordt gegeven bij Alisapart.com. Heb me tot nu toe nog niet echt druk gemaakt over doctypes, zolang het werkt, prima! Me wel opgevallen dat je ze in allerlei 'soorten en maten' hebt. Best ingewikkeld.

En we blijven nog lekker bezig

Het blijft een bodemloos vat, toch valt uit deze Codepunk nog wel het een en ander op te steken. Deze Codepunk pagina besteedt bijv. extra aandacht aan hoe je boxjes mooi onder elkaar kunt krijgen, simpelweg via deze codes: <br clear="all"> .

Advanced

Deze link is alleen bestemd voor de echt gevorderden van CSS. Heb de site wat doorgelezen, het duizelt zelfs als je ziet met hoeveel div's er is gewerkt. Hier leer je hoe een complexe tabelachtige lay-out te maken met CSS, stap-voor-stap en dan is het ook echt wel te volgen. Voor de liefhebbers dus en wordt je zomaar kado gedaan door een 23 jarige slimme student, maar vereist ook wel zelfwerkzaamheid.

Lees zeker ook het hoofdstuk over de gekleurde links

Hoe maak ik CSS Stylesheets

Een duidelijk en heldere uitleg over CSS (zeker ook voor beginners) heb ik o.a. hier gevonden hiergevonden.

Goochelen met Lists

Dit vind ik echt iets bijzonders uit de koker van MaxDesign uit Australie. Aparte vermelding waard dus..Goochelen met Lists

Leerzame rubriek

Buiten dat ik mijn tabellen wel eens met ronde hoeken wil zien, zit op deze engelse site zoveel zoveel nuttige info die ik geinteresseerden niet wil onthouden. Je zou zelfs een manual kunnen downloaden voor de lieve prijs van 170 engelse ponden, maar dit laat ik uiteraard aan me voorbijgaan. CSS Design in UK
Verder worden ook de pro's en contra's van CSS<->Tabellen behandeld. Het komt er op neer dat je tabellen beslist niet met alleen CSS boxjes zou moeten vervangen. Principe van tabellen luidt K.i.S.S. = Keep It Simple Stupid. De die-hards geloven dat tabellen in de toekomst zeker volledig vervangen zullen worden door CSS. Anyway, interessant leesvoer!